fredag 31 juli 2009

Jill and Kevin's Wedding Entrance

Ibland är det kul att vara lite annorlunda...
Detta är förövrigt länken som jag försökt lägga upp i evigheter som jag såg på Silverfiskens blogg...

Kram kram

New Moon Movie Trailer - Official (HD)

20 november, då ska jag gå på bio! ;)

Äntligen!!

Okej, äntligen funkade det!!
Så nu kommer det massa med klipp
som jag försökt lägga upp det senaste.

Enjoy!

Kram kram

Evian Roller Babies US

Testar igen....

31/7/09

Jag fattar inte vad som har hänt, varför läggs inte mina youtube-inlägg upp?! Blir ju inte glad när jag ser det... Suck...

En vacker dag, så tänkte jag lägga upp lite bilder från sommaren som var, men det verkar som det ska regna det närmaste, så håll ut! ;)

Hej hopp!

Kram kram

31/7/09

Så var det dags att nana igen. Ska bara skriva några rader här först.

Idag har jag kollat på en dokumentär och diskuterat den med min huskompis Alex. Han är en speciell prick. Han är manisk med att kolla dokumentärer om näring och hälsa och kolla upp detaljer. Han kollar alltid innehållsförteckningar på det han handlar, han äter inget som innehåller farliga E-ämnen och han har listor med olika förklaringar på vad dom olika E-ämnena är. Idag har han bakat eget bröd för han vill veta vad som är i det. Det var gott, brödet, det var det faktiskt.

Men den där dokumentären han sa till mig att kolla, jag blir lite orolig när jag ser sånt. Därför tror jag gör bäst i att avstå. Hur ska det annars sluta? Dom där dokumentärerna är ju oftast "sponsrade" av något företag som dom i dokumentären förespråkar är det bästa för ett långt och friskt liv. Allt dom säger är inte tokigt eller fel, men dom målar oftast upp verkligheten mycket svartare än vad den är. Men om det finns något man kan göra för att stoppa den industrialiseringen (?) som påbörjades för många år sen? Visst var det bra att bönderna fick lite bättre redskap och plogar och grejer, men varför måste det tillsättas så mycket annat krafs, som inte är så hälsosamt alla gånger? Sen är det ganska komiskt när man ser på dom ekologiska produkterna och inser att dom skickats från Afrika och hit... Hur ekologiskt är det då? Själva produkten, ja visst är den ekologisk, men hur mycket har den indirekt förstört vår omvärld?

Jag gillar inte den där nattsvarta bilden dom visar upp, så kan jag sammanfatta min syn på den typen av dokumentärer. Och eftersom jag delar hus med en som är beroende av den här typen av underhållning, så kan jag nog se fram emot en och annan diskussion vid middagarna i framtiden... På gott och ont...

Annars händer det inte så mycket. Jag försöker ta mig till gymmet emellanåt och klappar mig på axeln när jag går hem och inte går förbi Burger King eller Subway på vägen, utan går hem och lagar egen lunch!
Och går jag inte till gymmet, så försöker jag göra något för att komma utanför husets väggar, även om det bara är att gå ner till stan och ta en Chai tea latte på Starbucks och läsa lite i min lilla bok. En sak som jag verkligen måste ta tag i är lite research för min uppsats... Shit, vad jag önskar den var färdig och klar!! Vill verkligen snabbspola förbi den och aldrig mer behöva se tillbaka... Fast det kommer säkert bli kul också, även om det säkert blir ett och annat grått hår, lite blodsmak och en och annan tår. Jag ska gå upp till receptionen och be dom plocka undan varenda spår av papper om att hoppa av, så jag slipper lockas av den tanken... För om den har uppstått ett par gånger hittills, så kan jag sätta hela studielånet på att den kommer korsa mitt tankeflöde både en och två gånger emellanåt innan det är sista maj!

Fast det är ju nästan två månader kvar tills det sista eldprovet surrar igång, så jag ska inte stressa upp mig alla redan för det! Nu är det fortfarande SEMESTER!!! ;)

Sov gott!
Kram kram

torsdag 23 juli 2009

23/07/09

Okej, sitter och väntar på att youtube-inlägget jag precis skickade iväg skulle komma fram till bloggen, men icke. Det tar sin lilla tid när filer ska skickas fram och tillbaka över internet...

Men eftersom jag inte har tålamod att vänta längre, så skickar jag hyperlänken till Silverfiskens blogg här istället.

Idag har det varit lugnt, dom ringde från jobbet och undrade om jag kunde jobba extra. Tji-tjing, sa det i mitt trötta huvud och visst sa jag till chefen! Gissa om jag ångrade det när migränen satte igång två timmar innan stängning! Men en treo senare, så var allt lugnt igen och jag räknade pennies för varje minut som passerade. Imon blir det 4 timmar extra igen. Men tro inte att jag håller på att bli miljonär! Nej, det finns det ingen risk för! Med tanke på att timlönen ligger på runt 75 riksdaler, så får man slita som ett djur för att ens kunna unna sig något litet med ojämna mellanrum... Jag räknar förtvivlat på hur snålt jag måste leva för att kunna klara mig utan att jobba nästa läsår, men det ser mörkt ut att få det att gå ihop. Så det blir jobb fram tills jul i alla fall..

Annars har det svenska paret flyttat hit, E och M. Med sig har dom lilla M också! En sån söt krabat! Det ska bli ett nöje att lära känna henne! Dom har varit här sen i måndags och har nog spenderat mer tid på IKEA under dessa dagar, än dom nånsin gjort tidigare och nånsin kommer göra igen! Fast nu har dom ju sängar och sånt, det är ju alltid något!

Men det är nog vad som hänt också. Jag har också varit i kontakt med folk angående vad jag kan göra för att sätta dit min gamla hyresvärd, men det ser mörkt ut. Han är smart, den skitstöveln! Men än är inte sista ordet sagt!

Hur som helst, imon är det upp tidigt, så det blir nog sängen nu.
Hörs snart igen!
Kram kram

torsdag 16 juli 2009

16/7/09

Ett sånt uppvaknande jag fick imorse. Jag vet ju att jag inte flyttat in i det säkraste område, men att polisen skulle storma huset bredvid 06.30 imorse var inget jag hade räknat med! 6-7 fulldressade invasions-poliser och några vanliga rusade rakt in med hjälp av en sån där dörr-marodör! Upp för trappan med sina tunga kängor, skrikandes Down! Down! Down! Stackars den pappan som bor där med sin lilla son. Pojken kan vara i 7-års åldern. Gissar på att dom har fått men för livet. Jo, dom flyttade ut under dagen... Inte helt oväntat kanske...

Annars har dagen varit okej. Jobbat mellan 12-20.30, kom hem för en stund sen och tog en dusch. Jag känner att det blir nog lite chips eller popcorn och så en film eller två. Imon blir det bio och lunch på stan med Nirzari och hennes lillasyster. Det ska bli kul!

Ta hand om er!
Kram kram

onsdag 15 juli 2009

15/7/09

Så har det gått några dagar igen... Verkar som det ar sa det ska vara numera. Med tanke på att min svenska dator inte är helt samarbetsvillig alla gånger, så kommer det ta lite tid mellan inläggen tills ominstallationen är avklarad. Ska bara hitta skivorna. Undrar jag om inte dom ligger hemma i byrålådan i Kungsbacka... Hmm... Får ringa mamsen nån dag och kolla.

Häromdagen när jag jobbade, kom min chef upp och berättade om ett ganska makabert självmord i London. En taxi-chaffis som fick för sig att han hade haft en överjävlig kund för mycket och ville göra slut på eländet. Antagligen är det inte den riktigt anledningen till självmordet, men man kan ju bara spekulera... Hur som helst, han tog ett rep, band ena änden det runt halsen och andra änden runt en stolpe. Gasen i botten och off he goes! Full fart! Bilen stannar efter att ha kört rakt in i en annan stolpe. Chaffisen? Ja, huvudet poppade liksom av. Enligt morningstarr "som en champangekork". Det finns ju olika sätt att sätta ord på saker och ting... Den sidan är allmänt sjuk, och man kan ju fundera på sanningshalten... Och visst har väl alla som varit i ett förhållande bråkat nån gång eller så, och visst kanske man vill såra sin partner, men det finns kanske sunda gränser ibland? Formuleringen och "viktiga" detaljer kan också överraska. Jag menar, bilens tillstånd i skrivandets stund är ju det man funderar mest på... Hmm...
Hur som helst så blev jag fast på den sidan och lurade runt bland olika artiklar. Är man uttråkad, så kan man alltid hitta artiklar som kan få en att förundras över världen vi lever i.

Igår var det dags för årets skolresultat. Jag hamnade på 55%. Inte illa, säger folk. Skit också, säger jag. Fast det går nog över... Hoppas jag... Just nu känns allt ganska drygt, men det finns fortfarande hopp om ett hyffsat betyg i slutänden. Det är bara att kämpa på, och jag klappar mig ändå lite, lite granna på axeln, jag pluggar ändå på mitt andra-språk, så det kanske inte är så illa pinkat när man tänker efter...

Vad har mer hänt? Jag har verkligen kommit iordning på mitt nya rum. Jag har fått inhandlat en liten byrå, så nu ligger mina underkläder i byrålådor, inte IKEApåsar...! Bilder kommer, jag ska bara orka få tummen ur... ;)
Hur har det gått med min hyresvärd, eller rättare sagt, före detta hyresvärd? Han ringde om att jag inte lämnat nycklarna. När jag sa att han skulle få dom när vi löst det ekonomiska. Som det ser ut just nu, så får jag inga pengar tillbaka på min deposition, £688 plus £30 fö nycklarna. Det beror på att jag brutit kontraktet i förtid, alltså flyttat ut 2 månader för tidigt enligt överenskommelsen vi hade. Jag hävdar dock att han redan brutit kontraktet, han har gått in i våra (låsta) rum utan att dubbelkolla att det är okej, han går in i huset och tar/slänger våra grejer utan att fråga, och det viktigaste, som kan kosta för honom: han har inte lämnat depositionen till tredje part. Det är för att vi ska vara säkra på att han inte lurar oss på pengarna, eller slösar upp dom medans vi bor i huset.
Nu påstår han att jag får mina pengar OM han hittar någon ny som vill flytta in i mitt rum. Men hur ska jag veta att det inte gör det, utan min vetskap? Det finns ingen chans för mig att dubbelkolla att han inte hyr ut det till någon, men säger till mig att ingen bor där.

När dom andra flyttade i lördags, blev polis kallad till platsen!! Jag tror han vet att han inte är omtyckt och att det är anledningen till att jag inte fick lämna nycklarna på köksbordet, utan var tvungne att lämna dom i brevlådan. Tänk om jag pratat med paret som flyttat in i huset?! Död och bedrövelse! Fast jag har ett och annat jag skulle vilja dela med mig av... Den lille djävulen på min axel flinar... Men jag var snäll flicka, jag lämnade nyklarna i brevinkastet och gick därifrån. Jag väntar dock på att få hjälp ifrån en hjälporganisation om vad jag har för rättigheter eller så i den här frågan. Jag räknar inte med att få pengar tillbaka, men jag vill få honom att svettas lite. Och han kommer bli anmäld till bilregistret, efter att ha kört med Australiensk nummerplåt i 6 år... Hehe... Olagligt! Han kommer bli återbetlaningsskyldig för över 5 år! Inte billigt!!

Nu ska jag ta min skadeglädje och krypa ner i sängen! Imon blir det jobba mellan 12-20.30. Inte kul, men pengar, pengar! Mmm...

Sov gott!
Kram kram

måndag 13 juli 2009

torsdag 9 juli 2009

8/7/09

Så var flytten avklarad. Jag har nästan packat upp allt. Fast allt får inte plats. Eftersom det inte finns en byrå, så vet jag inte vart jag ska göra av alla underkläder och strumpor och sånt... Just nu ligger allt blandat och hullerombuller i en stor, blå IKEApåse. Undrar hur länge det funkar... Ska försöka separera det och lägga dom i små, blå IKEApåsar. Dom är så söta, dom där små.. Här på IKEA säljer dom inga papperspåsar, utan antingen en stor eller en liten blå påse. Alla vet vilka jag menar, eller hur? Finns i gult med, om man inte vill släpa runt på en otymplig vagn, så kan man använda en gul IKEApåse istället.

Jag ska skicka hem ett par till mamma, hon kommer vara den enda i hela Kungsbacka som har en sån liten! Folk kommer tro att hon krympt den i tvätten! Haha... Ska ta kort och lägga upp här, så ni får se att jag inte skojar med er!

Annars händer inte mycket här, uppackning, iordningställande och en och annan shoppingtur. Men nu får jag lugna ner mig. Det är ju faktiskt ändå 12 dagar kvar tills det kommer nya pengar på kontot! Nästa vecka ska jag gå tillbaka till gymmet, har lite som ska väck, kan man säga... ;) Saknar den gamla goda formen, det var några år sen nu som man hade den... Inte bra... Hoppas att det inte är kört, utan att det går ganska smidigt att komma ifatt den igen. Men för att komma i form, så måste man äta bra, sova ordentligt och träna. Inte stressa, äta dåligt och somna försent... Fast jag äter ändå ganska okej...

Så nu blir det spikmattan en stund, sen lite film. Har inte fått fixat en förlängningssladd till min sänglampa, så det blir film om kvällen så jag kan somna. Håller just nu på att läsa Lemmy i Motörheads biografi. Avslutade Marilyn Mansons innan jag åkte tillbaka. Intressant läsning. Har Mötley Crues The dirt att läsa också, men den är på svenska, så den får vänta lite granna... Förra sommaren läste jag Jenna Jamesons biografi. Det är intresant och läsa om kändisars bakgrund och uppväxt. Marilyn Mansons uppväxt var inte den ultimata alla gånger, och det är kul att få en insyn i folks liv och förstå varför dom är som dom är. Jag tror faktiskt att han är en riktigt hyvens kille innerst inne, men allt som händer en i livet, påverkar ens beteende. Så är det bara...

NU blir det verkligen sängen!!
Sov gott, mina vänner!

Kram kram

söndag 5 juli 2009

Sommarlov -09 Part 1

Det har inte blivit mycket bloggande det senaste, det ber jag lite om ursäkt för, men hade med den lilla engelska datorn hem och då blir det så knepiga inlägg. Men jag tänkte summera min tid hemma lite.

Det blev mycket på en gång när jag kom hem, L och hennes N blev klara med sina studier och det var examen i Gbg. Nu är dom klara arbetsterapeuter. Det är ett svårt ord, men det blev nog rätt...
Sen vart det släktträff, antagligen den kvickaste i världshistorien, på nationaldagen. Hade det inte varit för Sveriges landslagsmatch mot Danmark (en viktig sådan också, nu blir det väl inget VM eller EM eller nåt för våran del), så hade det säkert blivit en lång och rolig kväll. Men nu tog kvällen slut vid 20-tiden... Jag hoppas verkligen att all fotboll är inställd på nationaldagen nästa år!!

Sen var det några lugna dagar med en och annan fika, lite shopping och bara allmänt slappande. Och så bar det av till Varberg. Jag aggerade fotoassisten till R på ett släktkalas och blev bjuden på god grillmiddag där. Sen hem till C med L och äta gott och kolla bio. Sen blev det några intensiva solslukar-dagar i L's familjs sommarstuga. Jag, L, M och en till L åt mycket och gott, hade en och annan diskussion och ditt och datt och shoppade lite granna igen.

Jag halkade in lite på ett bananskal till M's midsommarfest. Det var himla kul, god mat igen, trevligt gäng och en skön gemenskap där det kändes som man varit med i alla år, fast jag träffade dom flesta för första gången. Men kul hade vi, och mycket skratt blev det!! Återknöt en gammal "bekantskap" och det var himla kul att ses igen. Kanske möts vi igen? Vem vet? Det var ju bara 13 år sen sist, kanske inte ska behöva dröja så länge tills nästa gång? Vi får väl se...

Midsommardagen åkte C till Barcelona och jag blev med bil!! Den lyckligaste dagen på länge, tror jag.... ;) Tänk vad en bil kan göra så mycket... Det blev Blomstermåla och en räkmacka med samma gäng som på midsommarafton. Jag trivdes verkligen med dom människorna. Det finns ju olika typer av människor, dom som tar det som det kommer och accepterar det, och sen finns det dom som analyserar och ska sätta folk i fack och sen sitter man där.

Hur som helst, så blev det mycket bilkörning, jag körde kors och tvärs och hade trevligt med den blåa lilla Polon. Kanske en sån man ska ha sen? Vem vet, vem vet?

Men allt har ju sitt slut, så även billånande... Jag fick återigen lita på att mina ben skulle bära mig dit jag ville. Eller bussen...

Bussen tog mig ut till Onsala, ut till havs. Jag följde med L och hennes föräldrar ut bland öarna utanför där. Görtrevligt! Det blev återigen god mat, härlig sommarlunch med vågorna kluckande runt båten. Sen blev det grillat till middag. Så sommar!

När det blev dags att åka tillbaka till gråa England, så tog det emot. Jag önskar så att jag kunde ha stannat lite till. Men verkligheten kallade, pengarna var slut och då får man jobba och tjäna nya. Sen, som nämnt i tidigare inlägg, så var det dags att packa och flytta igen. Nu är packandet klart, nu blir det London och träffa L från Stockholm och så flyttas det på måndag. Sen blir det Sommarlov -09 Part 2!!

Sov gott!
Kram kram

Anyway, sol, sommar och trevligt sällskap, det är väl nyckelorden för min vistelse hemma. Räkor och kräftor blev det med, mest räkor i alla dess former, men ändå. Jag ska se till att lägga upp lite bilder från sommaren hemma, så alla kan se!

lördag 4 juli 2009

Packat och klart!


Har bara stereon, sängklädern och galgar kvar! Det tog slut till slut! Phew.. Kram kram

4/7/09

Sitter i mitt rum här i England och tittar ut genom fönstret. Det regnar idag. Känns ganska skönt att det inte gassar igen. Man behöver nån dag då och då att återhämta sig.
Jag är mitt i packningen av mitt rum, men har absolut ingen lust. På det stora hela, så gillar jag det här rummet. Om man bortser från fukten, den dåliga isoleringen och att det på vintern är så kallt att alla underställ i världen inte hade hjälpt! Sen att hyran för det är så hög så jag blir nästan lite mörkrädd när jag tänker på det. Hur kunde jag en gång gå med på det här?!

Anledningen till det var att jag träffade dom jag sen skulle komma att bo med. Dom var trevliga, visade intresse om vem jag var och dom svarade glatt på frågor om sig själva. Då kan man fråga sig var det gick snett. När jag åkte hem till Sverige för semester, så var allt frid och fröjd. Vi pratade om det där med att flytta, jag berättade att jag tittat runt, men inte hittat något. E skulle leta egen lägenhet, J ville flytta närmare jobbet och M ville flytta närmare sin pojkvän. Men en sak var dom alla överrens om, ingen ville flytta innan hösten eftersom trädgården är så mysig under sommarhalvåret. Jag sa till dom att jag ville helst bo med dom och jag fick uppfattningen om att dom inte hade något emot det.

Tidigt på morgonen den 2 juni lämnade jag huset och åkte hem till Sverige. Den 17 juni fick jag reda på via sms att dom hittat nytt hus och flyttar den 11 juli. Jag var inte inkluderad i det boendet. Det känns som dom gick bakom ryggen på mig, dom anlitade en mäklare och hittade några hus som dom var och tittade på. Det sker inte på en eftermiddag, så antingen har dom gått till mäklaren samma dag jag lämnade huset, eller så var det här planerat långt innan.

Jag har också hittat nytt boende, arrangerat från Sverige. Jag flyttar på måndag, några dagar före dom andra. Det känns lite som en seger. Att det nya rummet kostar £240 inkluderat räkningar istället för £408 plus räkningar, som under vinterhalvåret ligger på runt £40-50, känns som en vinst i sig.

Men det som känns hemskt är att under 10 månader har dom i huset uppträtt som vänner, vi har skrattat, gråtit och umgåtts och delat livserfarenheter och så är dom inte ens schyssta nog att vara ärliga om vad dom tycker och känner. Visst kan jag erkänna att jag inte har varit lätt att leva med, men jag har alltid sagt till när tenta-perioderna har börjat att nu kan jag bli lite kinkig. Inga problem, har svaret blivit. Men om jag var så hemsk, varför inte säga att det var anledningen till att dom inte ville ha med mig?

Åh, vad jag har lovat mig många gånger att inte älta det här. Att skriva av mig lite här, kanske kan bli ett avslut? Vi får se...

Men som summering kan jag säga att det här gör det inte lättare att lite på nya människor. Det känns som svek efter svek, och visst överreagerar jag säkert, men efter vad J gjorde för 3 år sen, så har jag blivit känsligare för folks beteende. Inte bra, och jag jobbar på det. Förhoppningsvis möter jag nu folk som bevisar motsatsen... Håll tummarna!

Åter till packandet!

Kram kram

torsdag 2 juli 2009

Läppstiftet


Det sista jag ser av Gbg denna gången.. Hej då, Sverige! Tack för denna gången, vi ses till jul! Kram kram