tisdag 31 mars 2009

31/3/09 - 6 dagar till avresa....

Så var det dags att åka hemåt igen. Har haft lite halvkoll på hur lång tid det är kvar, men eftersom dagarna går i varandra, så är det svårt att hålla absolut koll. Men av nån anledning så är det undermedvetna mer med i kalendern än vad sinnet är, eller vad man ska säga... Det slår aldrig fel, ungefär en vecka innan det är dags för avfärd, så börjar hjärnan processa allt mer och mer på svenska. Det kommer ut svenska ord mitt i engelska meningar och sånt tokigt. Huskompisarna tittar förvånat på mig och undrar om jag talar mitt låtsasspråk igen. Dom fattar ju inte svenska, dom tycker det låter som jag hittar på. Sjöng Små grodorna för dom häromdagen, och dom skrattade så dom höll på att trilla av stolen! Inte kul att bli hånad för sitt språk... :(

Hur som helst, det drar ihop sig, som sagt. En vecka idag sitter jag mätt och belåten hemma hos mamma, full med räkor och aioli! Mmm, kan inte bärga mig!!!
Jag har börjat med lite förberedelser, handlat lite som ska med hem och förberett lite saker på en av hyllorna i bokhyllan. Har inte så många hyllor lediga, men böckerna får trängas ihop och ge plats en liten stund till annat krafs...

Det onödiga är att jag måste köpa en ny resväska. Fast jag ska försöka låna en väska här i huset, så jag inte behöver spendera pengar på det just nu... Har ju köpt mig en liten tidig skolavslutningspresent!! Och jupp, det var jätteonödigt!!! Så jag vill inte höra hur tokigt och galet inköp det var, men den är inköpt och det kommer underlätta i skolan... ;) Jag har köpt mig en liten, liten dator!! En lite netbook från Toshiba. En nackdel är dock att det är engelskt tangentbord på den, så det är tur jag har den stora klumpedunsen kvar!! Hihi....



Det är en liten sak, den väger bara ett kilo och är så smidig och söt. Det är min lilla bebis! ;)

Prylgalen? Jag? Nääää.....

Nu ska jag se om det finns billiga externa hårddiskar på flygplatsen, så är jag nöjd sen! Tills vidare i alla fall....
Jag har kalkylerat på det här länge och det kommer ordna sig med pengar, mamma... Jag lovar att inte be om att få låna pengar!! Prååååmissss!

Nu ska jag hoppa i säng, imon är en ny dag och den ska spenderas på biblioteket, sen drar jag vidare till Waterstones för att tjäna ihop mera cash! Hehe... Yeah, right! Hmpf...


Sov gott!!
Ses snart!
Kram kram

söndag 15 mars 2009

15/03/09

Söndag igen och jag ska försöka att inte beklaga mig för mycket om att jag inte skriver så ofta här längre. Jag har dåligt samvete för det, men det är inte för att inte vill, utan mer för att jag inte har något att skriva. Hur intressant är det för er att läsa om vad vi pratade om på lektionerna eller att bibliotekets gråa plaststolar fortfarande är skithårda och obekväma? Eller att vi alldeles för mycket att göra med tanke på min enorma motivationsbrist...

Det största som har hänt här är väl att Dominiques syster har fött en liten pojke. Jag har aldrig träffat hennes syster och kommer aldrig göra det heller. Och Jeannine har träffat en ny kille, innan hon har dumpat den förste. Fast jag förstår henne, hon går igenom lite tunga tider på jobbet och räknar dagarna tills nästa uppsägningsdag kommer. En gång i månaden säger dom upp folk på hennes jobb och hennes tjänst är snart näst på tur att försvinna.... Och N's mamma begravdes i fredags. Hon kommer vara borta en vecka till, men sen kommer hon tillbaka. Det känns konstigt att inte ha pratat med henne på en månad, men jag vill inte tränga mig på utan har bara sagt att jag finns här om hon behöver mig. Men hon har haft fullt upp och jag tror inte det går upp för henne förrän hon kommer tillbaka till verkligheten igen vad som faktiskt har hänt.

Annars har det inte hänt något här...
Det är vår i luften, lakanen hänger ute på tork, det grillas, blommorna blommar och träden knoppas. I fredags när jag gick till skolan så luktade morronluften inte av avgaser, utan av blommorna på träden. Utanför skolan ligger en stor park och där finns massa träd som blommar innan bladen kommer. Knepigt, men det känns skönt, för det betyder att våren är här!!!

Nu ska jag göra en kopp varm choklad, krypa ner i sängen och kolla på en film.

Sov gott!!
Kram kram

tisdag 3 mars 2009

3/3/09

Hej hopp!
Så har det återigen gått lite tid och det har inte hänt någonting ännu...

Jag kämpar vidare med skolan, motivationen tryter lite ytterliggare. Jag undrar hur länge till jag ska klara av att hålla charaden vid liv av att jag är en strukturerad och organiserad liten plugghäst. Pratade med en av mina lärare i fredags om hur jag ska lägga upp ett arbete som ska lämnas in veckan innan påsk, 3 veckor från torsdag, och jag fick beröm om hur duktig jag var. Jag har ju i stort sett felfri närvaro, går alltid på lektionerna och visst jag antecknar inget, men eftersom jag loggar in på skol-portalen och sitter dagarna i ändå på biblioteket, så tror jag jobbar när jag där. Newsflash, facebook och aftonbladet.se är också ganska välbesökta sajter jag tittar till!

Jag undrar fortfarande hur jag har lyckats snitta drygt 70% på alla proven utan att plugga, betyder det att jag är ett geni?! Häftigt!!

Imon ska jag till skolan och ordna med mitt program för min klient jag har på torsdag. Praktiskt prov... Skrämmande, speciellt eftersom jag numera är ensam med min klient. N är inte tillbaka i skolan än och jag har en känsla av att hon inte kommer tillbaka innan sommaren heller. Det känns inte som det är nån ide att hon kommer tillbaka heller. Hon kommer få rätt till att göra om allt under sommaren av det hon missat, så det kommer gå bra ändå.

För att uppdatera om det, så vet jag inte så mycket mer. Hon verkar vara vid gott mod, hon låter positiv när hon pratar om sin mamma och framtiden. När hon pratar om sin pappa, så färgas orden svarta. Det går inte att förklara, men undertonen är kolsvart. Som tur är har hon religonen som stärker henne. Hade något liknande hänt mig, hade jag nog reagerat ganska annorlunda.
Jag har inte pratat med henne, utan all kontakt är fortfarande via sms eller mail. Jag bryr mig inte, jag kan inte sätta mig in i vad hon går igenom, men ha en vän som pockar på uppmärksamhet också, det hade jag inte orkat med!!

Jeannine och Monique är tillbaka från Nya Zeeland, äntligen!!! Dessa två veckorna gick fort, men inte fort nog. Som tur var fick jag massa extra-timmar på jobbet, så jag klarade mig. Att bo med tre franska människor var ingen hit. Tyskar hade varit lättare, för då hade kanske mina gamla tyska-kunskaper vaknat till liv igen, men franska är som latin. Tror jag kan mer ord på latin faktiskt än franska.... Men nu är dom härigen och denna veckan kommer nog vara lite annorlunda dock, det skiljer ändå ganska många timmar, så dom sover mest när vi andra är vakna och så där. Jag hoppas dom är på G som vanligt nästa vecka dock!! Så jag får känna mig som en del av hushållet igen!

Nu ska jag krypa i säng, läsa ut min bok och se ska jag försöka sova. Juliens föräldrar är här och det känns som det blir en lång, fransk kväll ikväll i köket. Hänsyn och respekt är inte deras ledord, om man säger så.... ;)

Sov gott!
Kram kram