söndag 25 april 2010

Kors i taket!!

Ojojoj!
Två inlägg på en dag, inte illa va?

Jag har ju bokat biljetten hem, och jag har börjat kolla på flyttbolag och sånt. Och så har jag ju börjat packa. Inte för att jag börjar få ont om tid, utan för att jag beställde påsar man packar kläder i och sen suger ut luften med dammsugaren. Var ju tvungen att testa och det var så kul att jag kunde inte låta bli att packa några påsar... Ska ta kort och visa före och efter! Ibland är jag hyffsat lättimponerad!

Men så är det ju mycket som ska städas bort och slängas, så jag inte betalar onödiga pengar för sånt jag kommer slänga där hemma sen! Och när jag börjar med en sak, så kommer jag lätt in på sidospår och har tillslut påbörjat många projekt. Här är ett av dom, jag rensade min externa hårddisk och hittade den här gamla kuliga, men som sagt gamla, filmsnutten. Norrmän; skratta eller gråta? Hmm... Kan inte lägga upp klipp från datorn, utan fick leta upp den på youtube! ;)



Enkel resa....

Så vart biljetten hem bokad. Jag kommer hem den 30 juni, landar runt 12.30, om jag inte minns fel. Precis som vanligt. Gissa om det var knas att boka en enkelbiljett! Och billigt blev det med!

Nu är det bara transport av allt här som ska ordnas. Jag har kollat runt lite och det ser ut som det blir lite dyrare än jag trodde... Men jag har lite pengar undanstoppade, så det ska nog lösa sig! Jag väntar fortfarande på en offert/anbud (?) som ska vara himla billigt. Så får vi se vad det blir. Jag räknar med transporten härifrån avgår den 29e.

Tänk att det här är på väg att ta slut! Shit, vad tiden har gått! Två månader drygt, och jag är hemma igen. Mellanlandning på västkusten, sen över till Stockholm. Inte drömstaden, men det får gå!

Nu blir det lite softa igen, sen ska jag ta tag i verkligheten imon. Eller övermon, vi får se...

Ville bara dela med mig av bokningsglädjen här!

Kram kram

fredag 23 april 2010

Jag har inte glömt bloggen!

Halloj halloj!
Så tiden rusar, som vanligt, mycket fortare än man skulle vilja. Fastän jag gärna hade velat att jag hade haft mer tid fram tills idag, så är jag glad att det är över. Nu är det stora arbetet inlämnat, som ni kan se i inlägget nedan. Det värsta är över och jag kan pusta ut. Men det skumma är att det är tomt nu. Jag känner mig som ett urblåst ägg... Det som har upptagit mitt sinne de senaste 5 veckorna är borta. Vad ska nu ta upp plats? Jag kan förstå författare som blir lite deppiga efter att ha blivit klara med den senaste boken. Man har deadlines, korrekturläsning, research, och så vidare och en dag är det färdigt. Tomt... Det är ändå skönt, men vad ska man fundera på nu? Vad ska man researcha?

Jag har två inlämningar kvar, jag har två praktiska omprov och en presentation. Sen är det över. För ett tag... Jag kom ju in i Stockholm. Nu väntar en idrottsmassörs-utbildning på 6 månader. Fast det ska bli kul! Och på svenska, kommer ju kännas som en barnlek! ...hoppas jag... :S

Jag har börjat leta efter en flyttfirma att hjälpa mig härifrån. Det var visst inte så billigt som jag hade räknat med, men jag ska kolla lite mera! Lägenhet hemma får vänta till efter jul, eftersom jag kommer bo i Stockholm hos Linda ett litet tag! :D

Kanske jag har en egen lägenhet i februari? Hoppas jag har ett jobb också vid det laget! Kommer bli dyrt det här! Suck...

Nu är det dags att forsätta relaxa! :D

Kram kram

tisdag 13 april 2010

Dom små sakerna i livet..

Att en blomma kan få en på gott humör.. Fågelkvitter, vårdoft, fortfarande varmt nog ute - så jacka är onödigt! I love it!!
/Jessica

lördag 10 april 2010

Ojojoj...

Tjohej!
Jag har suttit på biblioteket i evigheter känns det som! När ska det ta slut?! 12 maj. Då tar det slut!! Hur skönt som helst! Och att jag har skrivit 1000 ord och det bara om en metod och tre artiklar gör mig nästan lite glad. Det innebär att jag kommer nå upp till 3-4000! Jag har ju en metod och 20 artiklar kvar att skriva om!

Jag blev nästan lite glad också eftersom jag fixade att skriva över 500 ord här hemma! Jag har inte klarat av att plugga hemma innan, inte i det här huset och inte i det förra heller. Bara hos Bex klarade jag plugga. Skumt... Men det har väl med atmosfär och sånt att göra. Just nu är jag bara så trött på skiten omkring mig att jag bara kopplar bort det.

Jag har shoppat lite! Surprise, surprise! Fast inte bara onödigheter! Kors i taket! Jag har köpt vaccum påsar att packa i. Det är en envägsventil på påsen, man stänger ihop den med sån där zip-stängning som det är på vissa påsar, man kan stänga och öppna och återsluta igen... Hur förklarar man den däringa mekanismen? Hmm... Fattar ni, så fattar ni, annars har ni något att fundera på när ni ligger sömnlösa! Hur som helst, så fyller man påsen med kläder, lakan, täcken, etc etc och så stänger man igen. Sen sätter man på dammsugaren, öppnar ventilen och suger ur all luft. Sen tar det inget utrymme alls. Det väger ju lika mycket, tyvärr, det är ingen mirakelpåse. Fast för mig är det ett mirakel att det kan ta ungefär 75% mindre plats! Företaget jag ska använda går på storlek på kartongen, inte vikten. Det innebär att jag kan komma hem billigare än annars...

Så jag testar mina nya påsar nu och det är skitcoolt! Har snart packat ihop alla vinterkläder och sånt jag inte använder så himla ofta. Snart är garderoben tom! Hur ska jag lösa det?! :p Nej, jag lovar, jag ska inte shoppa så mycket mer... :S

Hoppas allt är bra på hemma-plan!
Nu ska jag stressa vidare!
Kram kram

torsdag 1 april 2010

April, april!

Jo, så här är det, jag sitter med en uppsats som ska vara klar om 20 dagar. Den är på minst 10 000 ord och jag är så stressad över den förbannade skiten att jag inte ens förstår simpel text längre. Läser en helt vanlig fiction bok, chic lit a la Marian Keyes, det simplaste av literatur nånsin skrivet. Det krävs inte mycket tankeverksamhet för att hålla den typen av story i huvudet och hänga med i svängarna. Men det går inte. Jag läser samma mening om och om igen och det kunde lika gärna stå på grekiska, jag skulle fatta lika mycket (lite?) ändå... Därför lägger jag inte så himla mycket energi på bloggen som jag lovade för några veckor sen. Då visste jag inte i vilket fruktansvärt tillstånd det jag redan skrivit på min uppsats befann sig i. Det lät ju bra när jag skrev det då, nu har det ingen mening alls.

Till mina vänner som jag kanske inte alltid har hört av mig så himla mycket till tidigare, och det kommer bli mer sällan fram tills början på maj, tyvärr. Jag vill gärna veta allt som händer, men jag vill just nu inte veta om alla problem som finns i världen. Det är skillnad på vänner och påtvingade bekantskaper, men jag stänger ute allt som jag eventuellt skulle kunna påverka eller hjälpa till med. Och det är inte utav illvilja! Jag vill inte att nån ska må dåligt, jag vill hjälpa på alla sätt jag kan och jag skulle utan tvekan lägga hela uppsatsen, som är värd 25% av mitt slutbetyg på den här kursen, åt sidan och hjälpa om jag kunde. Men jag vill satsa dom närmaste 6 veckorna på det här, jag vill lägga alla känslor och behov åt sidan.

Så att jag inte finns på msn längre, kanske är kort i tonen på facebook, eller missar att svara här och där på ditt och datt, beror på att jag har just nu bara flexibilitet och muskler och statistik och kritiskt tänkande i huvudet. Jag hade bytt bort det för vad som helst i världen. Men det känns samtidigt inte värt att kasta bort 82 studieveckor för att jag inte "orkar" spurten.

Så, nu har jag fått ur mig det! Jag hoppas ångesten släpper lite och att jag kan ha fullt fokus på uppsatsen nu... Vi får se, man styr ju inte riktigt hur sinne, tankar och funderingar ska fungera, eller hur?

Okej, så jag läser lite då och då. Det finns en tjej i USA som bloggar och twittrar och hon är en ganska skön prick, tycker jag. Hon har den där sarkastiska tonen som jag gillar. Hon är gift fyrabarnsmor, hon är 28 år, gift med en snubbe i armen som just skickades iväg till Afganistan i ett år. Hon sköter hem, barn och pluggar heltid. Hon har fått mig att le många gånger det senaste halvåret, sen jag upptäckte henne. Men idag när jag gick igenom hennes inlägg (jag kollar bara ett par gånger i veckan) så hade hon hänvisat till en artikel från telegraph.co.uk. Och det var om familjefejden med burksamlaren som var miljonär som alla släktingar bråkar om nu... Det är bara en brittisk tidning, men ändå! Svensk familjefejd i brittisk media! Dom som inte följt OS eller något som händer på andra sidan vattnet... :D

Och sen kan jag meddela att jag längtar härifrån... Jag stortrivs inte längre, kan jag erkänna. Jag är lite trött på det här med att dela, hitta andras hår i duschen, plocka undan andras disk och städa nån annans skit. Men det värsta var när jag skulle ta morronduschen och det satt en otrevlig överraskning på väggen! Jag mår illa bara jag tänker på det!! Och jag vet inte vad ni tänker, men jag tänker bespara detaljerna. Var nära ta kort och lägga upp imorse, men jag tänkte att ni skulle sätta kaffet i vrångstrupen och jag vill inte att mina huskompisar ska vara orsak till det!

Nu ska jag hoppa i säng! Imon är det ledigt, tror jag. Biblioteket är stängt i alla fall, så jag tror jag ska ta det lite lugnt... Får se hur det går!

Sov gott och Glad Påsk!
Ät några sillabitar för mig och några ägg också! Med majjo och lite rom på, kanske en räka också... Åh, vad jag önskar jag kunde åkt hem en sväng...

Kram kram