söndag 28 mars 2010

En tung helg...

Som är början på en tung period! Men förhoppningsvis så släpper det snart, fem-öringen måste ju falla nån gång!
Helgen har spenderats i en studio, utövandes aerobics tills benen sprack. Nu får jag vila. Eventuellt går jag in imon och gör vad som ska göras, inte mycket, en 10 minuter uppvisning på huvuddelen av mitt program. Mitt ben värker som aldrig förr och jag är lite orolig för vad som kan hända med det. Jag vet ju inte vad som är fel! Det gör bara väldigt ont och det känns inte som det bara är benhinnorna eller musklerna längre... :S

Sen är det slutprojektet som gäller för hela slanten! Suck... 3½ vecka kvar och det är massa kvar att göra! Scary!! Men det ska nog gå! Jag får ha spåtantens ord i bakhuvudet, så kanska jag fixar det galant! :D

Efter den uppsatsen är klar, så är det hyffsat lugnt, aerobics prov och praktiskt prov för REPs Level 3 är väl det som känns lite ruskigt nervöst, men jag ska göra mitt bästa! Sen får vi se vad det blir med det!

Och jag har inte hört från Stockholm än... Vill ju veta!! Annars får jag börja leta boende hemma, och alla vet ju hur enkelt det är! Suck...

Jag ska sluta sucka, lägga mig och kolla lite film, sen ska jag se om jag inte kan ta tag i det där 10 minuters-programmet för imon! :D

Sov gott mina vänner!

Kram kram

Rörande video och underbar låt

Men bäst är nog kommentaren från ljud-tanten! :D

fredag 26 mars 2010

Om dagens lilla äventyr... ;)

Okej, jag har varit på äventyr idag! Har haft fullt upp i huvudet sen dess! Äventyr är inte rätt ord, men nyfiken som jag är så har jag hittat en tjej här i Southampton som läser tarot-kort. Om ni inte är intresserade eller har en annan åsikt och inte är lika lättlurade som jag, så kan ni ge upp nu. Det blir ett kort inlägg om detta, sen är det sängen för min del! Det blir en helg i aerobicens tecken, så jag behöver ladda all energi jag kan! Jag kommer inte gå in på detaljer här ändå..

Jag åkte dit nyfiken som få! Jag gillar sånt här och just nu är jag i ett mentalt stadie att jag tror på allt folk säger! Igår var jag när på att ge upp, det kändes helt omöjligt och statistik och siffror är något jag aldrig kommer fatta, tror jag. Dagen efter mitt projekt är inlämnat, så kommer allt som har med statiskt, spss/paswstat och matematiska (?) uträkningar att göra att bara försvinna ur mitt huvud och göra massa med plats för skvaller-lagring! Haha!!


Hur som helst, jag fick tag på denna häringa damen genom radion, tro't eller ej! Hon gästspelar varje torsdag, en timme när man kan ringa in och be att få bli spådd. Jag tyckte det lät spännande och blev lite nyfiken. Hade jag varit vid sunt förnuft, hade jag nog inte trott på allt hon sa. Men som sagt, jag är i upplösningstillstånd!! Jag känner mig ensammast i världen, singel och eländig, allt är hopplöst och meningslöst! Skolan känns som den går sådär, fast den går nog bättre än jag tror, så ni behöver inte oroa er! Men det känns som dom 7 veckorna som är kvar är längre än dom senaste tre åren har varit totalt sett! Mållinjen är så långt borta att till och med dom däringa Iron man gubbarna hade satt sig ner och lipat på grund av hur långt det är kvar. Fast det är det inte. Det känns som det var igår det var 10 veckor kvar, och det är fakiskt tre veckor sen!

Om jag kan prata/skriva mass oviktigheter och aldrig komma till saken? Mmm, mycket möjligt! Haha!

Jag satte mig på en buss som bar mig ut till dom kända trakterna runt Woolston/Weston, lite längre bort och hamnade i ett område som heter Sholing. Spännande! Jag var som vanligt 40 minuter för tidig, men med lite Hassle i öronen, så gick tiden rasande fort!

Knackade på dörren hos den lilla tarot-damen. Vi gick in och jag satte mig ner. Jag blev tillsagd att blanda kortleken, hon spred ut korten i en halvmåne och jag fick välja 10 kort. Sagt och gjort, korten valdes och hon la upp dom i nån ordning jag inte förstår, utan att titta på dom först. Och för varje kort hon la upp så nickade hon och hmm-ade positivt.

Sen när hon förklarat dom första tio korten, så fortsatte hon lägga upp ytterliggare 20 kort, som följde ett visst mönster igen på dom 10 som redan fanns på bordet. Hmm-andet och nickandet övergick till positiva oh's och ah's och leendet blev lite större...

Jag är inte korkad, jag fattar utan förklaring att ljusa kort är bra kort. Jag hade ett mörkt kort på hela bordet. Totalt hade jag tre varningar... 1) Var inte för snäll, du blir utnyttjad. Jo, det har jag också upptäckt... 2) Var rädd om dina pengar och 3) Spela med måtta, men spela... Fast det betyder inte spela på hästar eller köpa triss tills pengarna är slut, utan våga vinn typ...

Hon började prata om det förflutna, folk omkring mig och mig själv. Vad jag håller på med och vad som händer just nu. Det stämde faktiskt väldigt bra. Hon smög sen in lite på framtiden och det är väl här man ska börja ta det med, inte bara en nypa salt, utan en näve - kanske hela paketet? Men som jag sagt, mitt liv är totalt kaos, det är ganska mörkt och negativt, jag behöver allt positivt som jag kan höra! Jag suger åt mig en den torraste svamp i ett badkar! Summan av vad hon sa:
Jag kommer klara skolan finemang, Stockholm är vad som står härnäst på planeringen, Mr Perfect, inte Right - Perfect, står på Landvetter med rosor och ett frieri. Kanske inte riktigt, men en flicka kan väl få drömma? Han står och väntar i kuliserna i alla fall. Min karriär ser lovande ut och många kort visade på pengar. Och jag kommer jobba med nån typ av helande, på fritiden kommer jag pyssla med något kreativt!

Och tvivla hur mycket man vill, men utan att ha nämnt ett ord om mina planer på vad jag ska göra direkt efter sista provet, hur kan hon veta det?! Det är liksom inte så att jag ska gå ut och äta, eller supa till det, eller fira rätt och slätt... Jag har ganska specifika ideer på hur jag ska fira att skiten är över och på detaljen, så visste hon det. Jag ska tillbaka till henne och fixa med detaljerna för det när slutprojektet är klart och inlämnat i slutet på april.

Skitsnack eller inte, hon sa att jag kommer fixa det här och hon sa att det finns lycka för mig inte alltför långt in i framtiden! Jag är nöjd så... Resten var en kul bonus.

Jag vet att många tycker det här är blufferi och skitsnack och dumma lättlurade toka om det här. När jag kom tillbaka till känd mark igen, biblioteket, så kollade jag upp dom korten jag kom ihåg, majoriteten av dom. Och förklaringarna på vad dom står för stämde ju på vad hon sa. Och dom hamnade i en toppenordning för min del. Slump? Jomenvisst! Hade jag gjort om det kanske det hade stått att jag kommer att råka ut för en olycka på vägen hem! Men jag är glad att hon bara hade goda nyheter! Hon bad mig dock söka hjälp för min smärt-prick i ryggen... Det är inget som kommer gå över, sa hon. Får se vad som händer när jag får ordning på min sjukförsäkring...

Nu har ni fått ett väldigt långt, utdraget inlägg om något som ni antagligen tycker är tramserier!

Nu är det sängen som gäller!
Imon ska jag plåga mig igen, svettas och få lite ont i kroppen! Bring it on! Jag älskar träningsvärk!

Sov gott!
Kram kram

måndag 22 mars 2010

I detta huset

är vi snälla och trevliga mot varann och talar i vänlig ton. Tur vissa är så jävla rediga och aldrig missar något som skulle kunna störta dom från ordningstronen. Nej, det är inte min sop-vecka..
/Jessica

söndag 21 mars 2010

21 mars 2010

Sa har det gatt lite tid igen, och som ni ser, sa blir det prick-fritt... Sitter pa skolan och forsoker fa ordning pa saker och ting. Skriver pa min slut-uppsats och det gar inget bra alls... Omotivierad som fa, och far inte ihop orden till meningar som betyder nagot...

Har flipprat runt lite pa det stora internetet och har insett storheten i det nya bloggandet; 365 dagar. Funderar pa att starta upp nagot sadant jag med. Nu funderar ni sakerligen hur jag ska klara av det, jag som inte fixar ett inlagg har om dagen. Grejen med 365 dagar ar att man tar ett foto varje dag, postar det till bloggen. Och pa det sattet sa kan man folja personen i vardagen liksom... Snapshots fran en trott students liv! Hade inte det varit nagot? ;)

Vi far se, det hade varit kul att testa pa i alla fall! Jag uppdaterar om vad som hander!

Hej hopp!

Kram kram

tisdag 16 mars 2010

VÅR!

Idag har jag riktiga vårkänslor!!

Tog mig lite tid att drömma mig bort imorse.. Graduation! 1-5 november, 2010! Mmm..
/Jessica

15 mars 2010

Okej, en helg till har gått... Jag har spenderat 24 timmar totalt på biblioteket mellan fredag morgon och söndag eftermiddag. Idag blev det bara 8 timmar, varav kanske 4 var effektiv tid där det blev något vettigt gjort.

Vi är några stycken som sitter där, vi har sms, facebook, BBmessenger och mail att kommunicera med varann. Alla sitter ju inte på biblioteket, så då får det bli så teknologiskt. Vi skrattar, gråter en skvätt (inte riktigt, men tårarna är många gånger nära), skriker lite granna, ger och och kommer igen, uppgivenhet blandas med positivt tänkande. Man pendlar mellan himmel och helvete, känslornas berg och dalbana är obeskrivlig. Det som gör att jag känner lite tröst, är att många av mina klasskompisar är mer uppgivna än jag och dom gör det här på sitt första-språk!
Det är jag som ska sitta med formulär för avhopp i högsta hugg och vilja ge upp! Men att tänka tillbaka på förra året, efter påsk och veta att jag klarade den stressen. Visst, jag har ett prov att göra om från den perioden, men jag klarade allt annat! Jag stressade som en toka och visste knappt var jag var eller vad jag hette, men jag fick ordning på ord och papper och jag klarade det! Varför skulle jag inte kunna göra det igen?! Listan på saker att göra innan skolan är slut är kortare än förra året vid den här tiden, men det är fler ord att få nerkluddade. Jag har  ungefär 15,000 ord kvar och så en liten manual. Den ska vara klar innan jag går och lägger mig imon! Sen kan jag lämna in den uppsatsen!

5,000 ord är ett grupparbete med tillhörande presentation. Den skrämmer mig lite för personen som styr gruppen har inte riktigt koll på vad som måste göras... Jag har försökt förklara, men hon lyssnar inte riktigt. Kanske hon lyssnar på läraren och vi kan få ordning på saker och ting...

Slutprojektet är det jag kommer oroa mig mest för efter jag lämnat in detta projektet. Det är ändå 25% av hela slutbetyget... Stor grej att stressa ihop på 5 veckor! Speciellt när biblioteket stänger hela påskhelgen!! Det blir Starbucks och jag för hela slanten! Det är jag som kommer få SB att gå runt under påsk! Haha!!

Det är sånna här inlägg som kommer bli skrivna dom närmaste veckorna, men jag hoppas ni hänger med mig på resan, stöttar mentalt liksom... Och hör jag något från Stockholm, så är ni först att få reda på det! :D

Sov gott, mina kära vänner!
Kram kram

fredag 12 mars 2010

12 mars 2010

Så det går lite tid mellan inläggen, men det är fullt ös just nu... Det är 8 veckor kvar och sen efter det är det bara ett prov till, sen är det över! Fortfarande skrämmande hur fort det har gått! Men det ska bli skönt när det är över.

Håller just nu på att skriva en uppsats på 4000 ord med en tillhörande manual. Fattar ingenting, men det ska nog lösa sig. Har tills på torsdag att bli klar, men jag hoppas att vara färdig på söndag kväll. Har 800 ord så här långt... :S

Annars har det inte hänt så mycket, klarade ju mitt praktiska prov i lördags. Sen hade vi presentation i tisdags, det gick nog bra. Vi fixade att svara på alla frågor, så det är alltid något. Sen vart det spanska prov i onsdags, jag tror jag klarade mig. Vi får ju inga resultat direkt, utan allt ska ju dubbelkollas...

Annars närmar sig våren och funderingarna på hemfärden blir starkare och starkare. Fick bekräftat att min ansökan till Stockholm och massage-utbildningen har kommit fram. Det luriga är ju bara att CSN måste ha resultaten härifrån innan dom kan bevilja nästa utbildning. Skolan i Stockholm börjar i mitten på augusti, kan det vara den 16e, tro? Och resultaten härifrån kommer inte förrän dess också... Nervigt! Men jag hoppas kunna få ett preliminär-betyg, så jag kan få pengar för den nya utbildningen!

Jag är helt knäpp, jag vet! Men den utbildningen är på svenska och det blir 90% repetition, stavas det så? Jag har blivit svenska-blind!! Suck... Tur jag ska vända hemåt snart! ;) Men jag tror det är bra med en massage utbildning. Då kan jag ju blanda tränings-grejen med massage, och kanske också bli lite bredare. Kanske att gruppinstruktörs-grejen inte blir lika viktig... Kan ju alltid hoppas... :D

Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla lite film, innan jag ska sova. Det blir två tunga dagar på biblioteket nu i helgen. Har varit där hela dagen idag, och det känns i hela kroppen och inte minst i huvudet!! Är helt slutkörd!! Men som sagt, 8 veckor, bara att bita ihop! :D

Sov gott, mina vänner!

Kram kram

onsdag 10 mars 2010

Funderingar i vardagen..

Sitter på Starbucks och inser att jag känner mig hemma här.. Lugn och ro, stressen rinner av när jag går in genom dörren. Tror jag ska börja skriva lite på min literature review här nästa vecka. Det blir nog mycket chai tea, men det ska nog vara okej. Tillsätter ju inget socker längre.. ;)

Jag har rankat var jag känner mig mest hemma:
1. Hemma-hemma, helst egen lägenhet, men hos mamma funkar ju..
2. Starbucks, just för att jag känner mig så avslappnad
3. Biblioteket, när man tillbringar så mycket tid på ett och samma ställe, blir det lätt en hemma-känsla..
4. Hemma här.. Det är ju bara tillfälligt, som tur är. Det känns för närgånget för min smak. Fast jag vet inte vad jag skulle förändra, hon har gjort det bästa hon kunnat med det lilla hon har..

Jo, jag längtar hem lite grann.. Några månader till, sen kommer jag hem till Sverige igen. Det ska bli rätt skönt.. Och av oss internationella studenter, är det många som känner likadant.. Så det är inte bara jag. ;)

Kram kram

söndag 7 mars 2010

En fundering hade varit på sin plats... Men...

Jag hade en lång fundering på den där debatten som pågår i Aftonbladet angående att bli pappa mot sin vilja, men jag insåg halvvägs igenom inlägget att jag inte orkade ta den diskussionen just nu... Men jag har en åsikt, tro mig! ;)

Men hade inte mitt huvud varit fullt av en spansk shoppingplanering, osteoporos/depression och effekten av träning, småföretagande-planering och hur jag ska kunna fixa ett hopplöst fall av häsloprogram för personer med stillasittande liv, så hade jag hoppat på diskussionen utan att tveka! Fast nu orkar jag inte... Tyvärr...

Hoppas alla har en härlig söndag!
Har förstått att tanken att det faktiskt kommer en vår, har vaknat hos er där hemma.... Här har våren både kommit och gått, och sen kommit tillbaka igen. Fast frosten kommer tillbaka under natten, för att bli bortsmält av morgonsolen! Man kan känna våren i luften, nu väntar vi bara på att värmen ska infinna sig i vinden också! :D

Ha en härlig fortsatt söndagseftermiddag!

Kram kram

lördag 6 mars 2010

JAG KLARADE DET!

Hur det nu gick till...

Så nu är den här veckan över. Det känns som det varit en lååång vecka! Förra helgen slet jag som ett djur i studion med mina kamrater. Vi körde så många pass att man i slutet körde utan några vikter alls och orkade knappt det. Idag körde vi 5 timmar i sträck. Vissa av oss var tvugna att köra om delar av våra program, men alla klarade det! Även jag! Gissa om jag blev förvånad!! Fast jag tror att hon godkände mig för att 1. Hon vet att jag inte kommer ställa mig i en sal och instruera studio resistance och 2. Boosta mitt självförtroende lite inför aerobics-provet om två månader... Men jag är glad att hon kan se en förbättring hos mig, det betyder ganska mycket, faktiskt!
Så nu är det bara att börja plåga kroppen med aerobics morron, middag, kväll mellan pluggandet och skrivandet! Fast det är i alla fall kul! :D

Det var något mer jag tänkte jag skulle skriva om, men huvudet hänger inte med! Som jag har berättat, så har jag ju varit lite trött det senaste. Jag har nämligen inte sovit som man ska. Drömmer knasiga drömmar till exempel... Dom ska jag inte gå in på nu, men jag har funderat på vad det kan vara som ställer till det periodvis för mina sömnrutiner och jag tror jag har ett svar. Kan det vara fullmånen? Kan jag vara så överkänslig mot en fullmåne? Jag har upptäckt ett sammanband nämligen, sist det var så här knepigt i mina nana-rutiner, var i december när det var fullmåne... Då var jag också lite stressad, så det kanske är när jag är stressad och det är fullmåne. Förra fullmånen var det inga problem, men då var läget under kontroll! Jag ska se när det inträffar igen, och se om månen är på väg att bli full igen... Har ju inte koll på när det är, så jag får bara se hur det går... Inatt sov jag som en bebis igen! Första natten på en vecka! Det här håller ju inte!

Så nu ska jag hoppa i säng, jag ska kolla lite på tv innan jag slocknar. Imon är en ny dag, det blir en dag på biblioteket! Spanska-prov på onsdag... Får se hur det ska gå! Vi ska shoppa presenter till vänner och bekanta som vi ska ta hem efter ett besök i Barcelona! Tänk vad härligt om provet hade varit i Barcelona, med riktiga butiker och riktiga försäljare! :D Hade inte tackat nej till det!! Haha!!

Hoppas alla har haft en härlig lördag!
Min ska precis till att ta slut!

Ha det toppen!!
Kramar på er!

onsdag 3 mars 2010

Lite, lite tjötter.... ;)

Så hör trött är jag ibland i skolan... 


Då tar jag en liten tupplur!

Och när huvudet väl hamnar på kudden:


Så hör trött var jag i lördags kväll... 


Och så här gott nanade jag efter söndagens bravader:


Och ibland kan mat som kräver tuggande vara lite jobbigt, 

då får man vila lite mellan tuggorna! 

Eller välja lite mer lättuggat... ;) 


Och varje morgon när klockan ringer, 

så tänker jag:

IKVÄLL ska jag lägga mig tidigt...

 Men så ska man ju "bara..."

Hmpf... 

3 mars 2010

Oj, det har varit en hektisk vecka och den är inte slut än... Tog några dagar med lugn och ro, om man bortser från det som jag var tvungen att göra, lektioner, grupp-arbeten, förberedelser etc. Sen tog det fart minsann! Hela helgen har spenderats i studion. Har gått en kurs för att bli grupp-instruktör a la body pump, även om det inte var Les Mills... Denna veckan är lite hektiskt också, eftersom det är fortfarande grupparbeten, program-plannering inför lördagens praktiska instruktörsprov, andra uppgifter att ordna med och sen av nån anledning så har alla tid att ses just den här veckan, så det får bli lite avbrott för sociala träffar! 


Igår skickade jag in ansökan om mer studielån, skulle skickat in ansökan till Medicinskt kursforum idag, men posten stängde 3 minuter innan jag satte foten innanför dörren där... :( Så jag får skicka den imon bitti. Imon är en busy dag igen! Först posten, sen grupparbete, sen inlämning av det, sen flexibilitet-tester på 11 tjejer i massage-klassen, sen praktiskt lektion, sen till biblioteket att jobba på programmet inför lördag... Har inga höga förväntningar på det, men eftersom jag inte gillar träningstypen, så tror jag inte jag kommer jobba med det ändå, men det kan vara bra att ha. Jag går denna kursen enbart för att jag trodde det skulle hjälpa med min aerobics-utbildning, men icke! Jag har äntligen lärt mig att träna efter varje beat i låten, men för studio resistance ska man bara använda varannan! Så störigt!! Så det är ju ett helt annat tänk! Nej, det blir nog en walk-over på lördag.. Ger det en chans, men det är minimal möjlighet! Snacka om positivt tänkande!
Fast jag satsar allt krut på aerobicsen denna gången! Det är tredje gången gillt och sista chansen! Säger till när, så ni kan hålla tummarna för mig! :D 


Nu ska jag byta om och gå ner till stan och äta middag med en gammal jobbarkompis från W, Caite! Hon är en görgo tjej, jag önskar jag var lite mer som hon. :D 


Ha en härlig kväll och om ni inte hör något förrän söndag/måndag, så är det inte för att jag inte vill blogga, eller har glömt bloggen igen... Det är bara brist på hjärnaktivitet/energi... När jag lämnar biblioteket, så lämnar jag all intelligens också... Idag är ett undantag, eftersom jag måste vara social om en stund igen... ;) Här hemma blir det mest hjärndöda serier och enkla böcker som inte kräver så mycket tänkande. Har massa filmer jag vill se, men jag tittar på omslaget och inser att det kommer kräva en viss del tankeverksamhet, så jag lägger tillbaka den och så får jag se den när hjärnan är understimulerad till sommaren! Haha!! 


Kram kram