söndag 30 augusti 2009

30/8/09

Usch, vad tiden går! Det är nu inte ens en månad kvar tills skolan börjar igen. Jag känner fortfarande ingen lust för att sätta igång med stress, ångest och känsla av att inte ha gjort tillräckligt. Att liksom inte räcka till... Av någon anledning så känner jag så ofta, även om att ha varit här och insett att ens bästa är inte alltid tillräckligt. Vissa människor kan man inte tillfredsställa, oavsett vad man gör.

Idag var sista gången jag träffade Holly. Hon är inte den första som lämnar W, men hon är en av dom som jag inte komma träffa så mycket mer. Hon flyttar till Manchester när jag är hemma. Hon ska jobba och kommer inte ha lov och så. Hon har ingen familj i Southampton, som hon "måste" hälsa på titt som tätt. Men vi har bestämt att vi ska träffas allihopa och äta middag och gå på bio i november. New moon har premiär och alla har läst böckerna och ser fram emot filmen! Så det ska bli kul.

W känns som ett sjunkande skepp just nu. Motivationen är borta och om en månad är i stort sett alla borta också. Undrar om jag ska orka en jul till... Tvivlar på det. Det kommer bli tjafs om att få ledigt, precis som dom andra två jularna... Vi får se, ska räkna mina slantar och se om jag kan klara mig utan jobb... Skolan måste komma först, eller hur?

Snart tisdag, jag ska åka hem!! Åh, vad jag längtar efter att få komma hem och träffa alla... Det känns skumt att jag har varit borta i två år, men konstigast känns ändå att det inte är förrän nu som jag börjat känna hemlängtan på riktigt... Underligt med känslor...

Nu ska jag lägga mig och läsa Marian Keyes nya bok. Den släpps den 29 oktober här, men jag har fått tag på ett förhandsexemplar. Måste säga att jag tycker nog hon har tappat lite, men Marian är fortfarande Marian!

Sov gott!
Kram kram

tisdag 25 augusti 2009

25/8/09

Okej, inser att jag ligger ganska mycket efter på bloggen. Senste veckan har spenderats på biblioteket. Jag har hållit N sällskap när hon kämpar mot tiden för att bli klar med sina 4 inlämningsuppgifter och förbereder sig för två tentor. Jag är inte avis och jag vet att om en månad så börjar stressen igen. Jag borde ha börjat förbereda mig inför vad som komma skall, men av nån anledning så klarar jag inte av att ta tag i det!

Jag har också bokat biljett hem. Jag åker hem den 1 september och stannar tills den 10e. En kort snabbvisit, men förhoppningsvis så kommer hemlängtan att dämpas lite. Vi får se...

Men när jag kommer tillbaka hit, så ska jag ta tag i det. Jag har ju ändå drygt 3 veckor på mig... ;)

Jag har inte så mycket att skriva just nu, så det blir tyvärr inte mer än så här denna gången...

Nu ska jag lägga mig och läsa ut min bok. Har en vecka på mig att läsa ut Marian Keyes så Lisa kan få låna den. Men först måste jag ju ta mig igenom en annan bok. Har 100 sidor kvar, så borde hinna bli klar tills imon!

Sov gott så hörs vi snart igen!
Kram kram

tisdag 18 augusti 2009

Mer klipp!

Jo, jag rensar lite på min hårddisk och hittar ganska mycket gammalt kul skräp! Skulle gått och lagt mig för länge sen, men fastnade när jag bara skulle skicka över en film till den externa hårddisken... Och på den ligger gamla foton, filmer, klipp och annat krafs som jag sparat genom åren. Bland annat dom här klippen:


Som vanligt klipp alla redan sett, men ändå... Hittar säkert fler klipp jag lägger upp här, men det blir imon eller en annan dag. Måste verkligen nana.

Sov gott igen!
Kram kram

Gammal, men fortfarande kul!

Norsk humor, vad kan man säga?
Hihi...?


måndag 17 augusti 2009

17/8/09

Shit, tiden verkligen rusar! Och då gör jag ingenting på dagarna! Det är nästan värre... Åh, vad jag hoppas att jag får jobb efter skolan! Fatta att ha det så här hela tiden... Inte bra... Fast har man pengarna för det, så kanske det inte är så farligt. Men att vara en luspank student är ingen hit alls! Tro mig!!!

Vad har hänt sen sist? Inte mycket, som sagt. Jag har jobbat lite, jag har funderat lite, jag har kollat några filmer, lite på några serier och en hel del Farmville. Ett sånt skitspel egentligen, ändå är man så fast att man delvis planerar sin dag runt skiten!! Om dom ska skördas om 4 timmar, då har då jag upp till 8 timmar innan jag måste vara hemma igen. Så går tankarna när man sår. Om jag sår hallon nu, så är dom klara lagom tills jag är klar att gå hemifrån, då hinner jag skörda och så om igen... Läste i forumet en som frågade hur man avslutar spelet, och som svar hade något skrivit att man ansluter till FA (Farmville Addicts), acceptera 12-stegsprogrammet och acceptera Jesus i ditt hjärta. Sen är det en livstids möten, supportgrupper och positivt tänkande. Det kan vara enklare att bara fortsätta sitt beroende...

Jag vet inte, får se när skolan börjar och tiden är lite mer pressad, kanske tar mitt beroende slut just därför.

Har funderat lite på att åka hem en vända till innan skolan börjar, får svar imon om jag får ledigt eller inte. Pengarna räcker egentligen inte, men det finns väl nudlar i Sverige med, eller? :P Åker jag hem, kommer jag den 1e sept och åker tillbaka hit den 11e. Har inte haft så här mycket hemlängtan på två år, nu börjar det... Varför hade jag så roligt när jag var hemma sist? Hmm... Fast jag skulle inte vilja byta bort en sekund av den tiden jag hade hemma. Antar att man får ta det goda med det onda. Frågan är väl mest om jag kommer ha ännu mer hemlängtan eller om det kanske dämpar min längtan istället..? Vad hade ni gjort?

Nu ska jag sova, tror jag. I alla fall lägga mig och läsa, sen om jag somnar eller inte, det får vi se då...

Sov gott!
Kram kram

torsdag 13 augusti 2009

Många filmer nu...

Det här är trailern för Legion, premiär i januari nångång. Verkar inte som en höjdarrulle, men med Tyrese Gibson, så är jag beredd på att lägga en liten slant på en biljett och jumbo-menyn på Odeon! ;) Bring it on!

Ps. Tanten som klättrar på väggen slår allt!! Hihi...

tisdag 11 augusti 2009

11/8/09

Okej, det känns dom det är dags att skriva här igen. Det händer inte mycket, så därför blir det inte så intressant att skriva varje dag, eller ens varannan dag...

Fast i lördags så hände det ju lite grejer! Katie Price, eller Jordan, som är hennes "artistnamn", var i stan! Hon var verkligen här, helt sjukt. Det var fullt stök i butiken, inte lika många i kön denna gången, men vad kan man begära? Vem ställer sig i kö och väntar på nån som kanske inte dyker upp? Men det var ändå strax under 300 som troget väntade på henne... Sen var det tusentals som kom och tittade när hon signerade. Hela butiken var fullpackad med folk och det var varmt, fuktigt och syrefattigt. Men efter en stund fick vakterna bukt på folkhärden och det blev tillräckligt med syre igen! En tjej svimmade, inte för att hon såg Katie, utan troligen för att det blev för mycket folk omkring henne. Tror hon fick en panikattack, svimmade av och sen när hon vaknade till igen, så kom lunchen upp igen. Inget kul att stå där och försöka hålla tillbaka en ivrig folkhop mitt i den lukten. Men West Quay personalen var snabbt där och torkade upp....

Southampton Saints hade spelat match mot Millwall, hur matchen slutade vet jag inte, men Millwall-fansen var och hälsade på i våran butik. Jag såg böckerna flyga, armar flaxa och skrikande säkerhetsvakter. När en tanig liten skit kaxar upp sig mot en säkerhetsvakt på 150 kg och nästan dubbelt så lång, då undrar man om alla flaskor finns i backen! Seriöst... Men med livet i behåll, så tog dagen slut. Och jag har lovat mig själv att inte ställa upp på signeringar igen. Det är inte värt dom futtiga punden för den stress man utsätts för. Fast är det en lugn och sansad tillställning, som när Michael Palin var inne och signerade, eller Geri Halliwell, som hade små barn i sin kö. Dom har liksom inte riktigt lärt sig hur man uppför sig ohyffsat riktigt. Dom har respekten kvar.... Ett par år till i alla fall, sen går det utför.

Läste också att Baby P, vet inte hur mycket man skrivit om det i pressen hemma, men det är ju den lilla pojken som blev misshandlad till döds här i England strax efter att jag flyttat hit. Förövrarna var hans mamma, pappa och deras inneboende, vilket nu offentliggjorts. Två dagar före sin död "missade" läkaren brutna ryggkotor, revben och att pojken, som var 17 månader, var förlamad i hela underkroppen. Nu begär mamman en ny identitet, så hon ska kunna fortsätta sitt liv. Hennes mamma har förskjutit henne och anser att allt hon kommer utsättas för i framtiden, är vad hon förtjänar. Jag hoppas att hon inte får skyddad identitet, eller ens ny. Ingen av dom här tre personerna har någon rätt att bli behandlade som människor igen. Jag har en känsla av att något hemskt kommer hända efter dom blivit frisläppta. Framtiden får utvisa det, men jag håller med hennes mamma, vad som händer, så har dom förtjänat det...

Nu ska jag laga lite mat, ikväll blir det aerobics igen. Redan tisdag... Suck... Och nu vet jag ju vad som väntar! Det gör det nästan lite värre den här gången... Men jag ska dit lite innan och köra lite överkropp först. Känner att den där träningsivern har kommit tillbaka, även om jag vet att jag kommer tappa allt igen om två månader... Hmm... Men bara ett år kvar, sen kan jag komma igång i det gamla goa tempot!!

Ha en fortsatt härlig dag, så hörs vi snart igen!
Kram kram

fredag 7 augusti 2009

Vitlöksbröd


Okej, inte som jag hade tänkt, men det var ju bara första försöket.. Lite misskalkulerande på mjölet, men det var gott. Nästa gång kommer receptet, tror jag.. Eller kanske blir det min lilla specialare.. Hmm.. Vi får se.. Nu sova, imon Jordan. Slå vad om hon dyker upp eller inte? Hmpf.. Sov gott! Kram kram

onsdag 5 augusti 2009

Vill se....

GI Joe - The rise of the Cobra

Channing Tatum på bioduken.... Me like!

tisdag 4 augusti 2009

lördag 1 augusti 2009

1/8/09

Då var lördagen avklarad... Jobbet var skitdrygt, för Katie Price, aka Jordan, "hade fått en akuttid hos tandläkaren" och kunde inte komma och signera sin nya bok. Hur berättar man för en 12-årig, hårdsminkad liten tjej att hennes idol inte kommer och skriver sitt namn i boken som lilltjejen precis spenderat halva sin veckopeng på och som suttit där och snällt väntat sen 05.30 imorse? Det svider lite, men som tur är var det som stora tuffa vakterna som kallt och brutalt berättade dom tråkiga nyheterna. Dom ska ha en eloge, som hjälpte oss förklara för dom arga kunderna om vad som hänt. Nu är frågan, kommer hon boka om och komma en annan dag, eller är det noll chans att fröken tuttlisa kommer på besök vid ett senare tillfälle?

Annars har det inte hänt mycket här i stan... Var på puben igår och firade av en kär kollega, Kerry. Kommer sakna henne jättemycket, hon var en av dom som var kul att jobba tillsammans med, även om hon också var den som alltid gav en mest att göra! Så fort en uppgift var klar, så hade hon 10 på lager. Fast jag har inget emot att jobba hårt och mycket och vara sysselsatt från det jag kommer tills det jag går hem, så länge det känns som ens åsikt räknas. Hon hade alltid ens eget bästa för framtiden i åtanke när hon satte en på uppgifter som man absolut inte ville. Men hon var också den som alltid stod på våran sida, dom timanställdas sida, när det var diskussioner som uppstod. Hon var ledande bokförsäljare, vet inte egentligen vad det innebär, men hon visste allt och lite till om i stort sett allt. Om tre veckor börjar hon jobba i en anna butik, utlånad i tre månader. Kanske kommer hon tillbaka, kanske stannar hon där. Det blir ändå 1,5 timmars mindre resväg, enkel väg, för henne, så varför inte? Men jag vill att hon kommer tillbaka. Hur ska jag klara en jul utan henne? :(
Kanske är det dags för mig också att leta mig vidare, till något mer lämpligt med tanke på min utbildning? Hm.... Vi får väl se vad som öppnar upp i framtiden...

Jag har fått tummen ur att skicka över bilder till datorn från kameran. Så nästa inlägg blir nog lite bilder på vad sommaren har haft att erbjuda...

Nu ska jag dock göra mig nattaklar, krypa ner emellan lakanen och kolla på en film eller två... Imon är det jobb igen.. Jippie...? Hmm...

Sov gott!
Kram kram