lördag 30 maj 2009

30/5/09

Så var väskan packad. Sa ju att det skulle gå fort! Hmm... Hur som helst, böcker och kläder för nästa helgs äventyr är packade, annars kommer jag leva i dom gamla trasorna jag har där hemma. Det får liksom gå... ;)

Har ju börjat påbörja för flytten tillbaka till Sverige, och denna gången har jag återigen packat ner 20 kilo böcker. Men nu har jag bara 3½ hylla böcker kvar här. Tokigt tomt, men det kommer säkert tillfällen att köpa fler... Hihi... Men jag ska försöka hålla i pengarna, av två anledningar: 1) Det blir mindre att skicka hem, 2) Jag kommer behöva dom pengarna att skicka hem det jag har.

Knasigt att börja tänka på flytten redan, men det är ju bara ett år kvar och på tre år kan man visst samla på sig ganska mycket saker... Eller hur mycket är det egentligen när man tänker efter? Lite kläder, lite böcker, några DVD's... Mycket kan jag i värsta fall lämna kvar i England.. Man har ju lärt känna lite folk som också behöver saker och dom kan få ta över eller köpa det.

Men nu tänker vi inte mer på det. Några dagar kvar, sen är jag hemma igen. Det är konstigt hur man anpassar sig. Hur hemma är hemma, bara man har sin tandborste på nåt sätt... Eller kläder i garderoben, eller mat i skafferiet. För omställningen från här till där är ganska enkel. Och går inte att förklara, det bara är som det är...

Jag har påbörjat omställningen med att äta köttbullar och potatis med gräddsås och lingonsylt till middag. Yummy yummy! På tisdag blir det räkor, bara så du vet mamma.... ;)

Nu ska jag kolla klart Grease på tv, sen blir det nog lite läsa innan jag kanske kollar en annan film! Många filmer blir det!!

Kram kram

torsdag 28 maj 2009

28/5/09

Kollar runt lite pa internet om vad som hant i varlden under tiden jag varit i London och kollat pa lik, nar jag hittade den har lanken. Knasigt att det ar om samma utstallning som jag precis kollat in! Det var ganska fantastiskt, att se hur det funkar. Den jag kollade pa heter Mirror of time och handlar om livet, aldring och vad som hander i kroppen genom aren. Fran cellmassa till doden, helt otroligt...

Mer om utstallningen kan vi prata om senare, nu ska jag sova!

Kram kram

måndag 25 maj 2009

25/5/09

Hej hopp!
Skriver ett litet inlägg om mycket och lite, allmänna funderingar från en förvirrad själ.. ;)

Har precis sett Into the wild, om en kille som skänker bort sina sparpengar, packar det han behöver och ger sig ut på äventyr. Jag gjorde inte samma sak, men jag sålde vissa prylar till J dock! Resten är inkvarterat hos mor min!

Att veta att det finns folk som ger upp allt och ger sig ut på äventyr får mig att önska lite att jag var lika stark och okej med att leva obekvämt så jag också kunde leva på vad naturen har att erbjuda. Men jag föredrar tyvärr att kunna gå till affären och få mina grönsaker och kött färdig att lägga i kastrull och stekpanna...

Jag har suttit ute i våran trädgård och lyssnat på fåglarnas kvällssång, känt temperaturen sjunka och njutit av en av dom första sommarkvällarna. Igår var det 25 grader, idag började det med regn, men slutade med en underbar sommardag och sisådär 20 grader.
Jag satt därute och funderade lite. Livet ar bra underligt just nu, jag är hemma, nästa tisdag åker jag hem men om ett år flyttar jag kanske hem till mitt hem. Så många hem, men ändå ingen direkt fast punkt. Det är nog det som varit jobbigast, att inte ha en plats som är min. Jag trodde mitt rum var mitt, där jag bestämde vem som kom in och vad den personen fick lov att göra. Den känslan försvann i fredags. Min hyresvärd låste upp min låsta dörr, gick in i mitt rum och skulle laga fönstret som målaren målat så det inte att gick att öppna. Vad min hyresvärd missade, var att jag lämnat en lapp i köket om att jag redan hade fixat fönstret. Och alla som känner mig, vet att jag har lite ont av fötter. Det är en kroppsdel som inte riktigt känns okej, tycker jag... Och min hyresvärd har fötter så kan få mig att kräkas. Med dom äckliga fötterna hade han hoppat upp i min säng, öppnat upp gardinen och sett att mitt fönster var öppet. Det var tvätta på 90 grader och spraya med disinfektionsmedel i sängen så allt försvann.
Jag är känslig för fötter, men i det här fallet är det inte bara jag. Ingen i huset tål hyresvärdarna. Alla som möter dom, tycker dom verkar helt super! Och det tyckte jag med. Men när dom kommer in i huset var och varannan dag, utan förvarning, inget knack-knack, ingenting. Dom ifrågasätter varför vi är här, varför vi inte jobbar eller är i skolan, etc., etc. Det går inte att förklara, för dom kan vara riktigt trevliga om man bara springer på dom. Men att bo i deras hus har varit något av det värsta under den här upplevelsen. Fast sen går ju inte saker och ting att jämföra rakt av heller riktigt... Att bo här skulle jag samtidigt inte vilja byta bort! Det har ju varit en del av erfarenheten av hela grejen med England. Allt händer av en anledning, även om det kanske inte alltid känns som en bra anledning... Jag kan rabbla hur många dåliga anledningar som helst som hänt, men det kan vi spara till ett annat inlägg... ;)

På lördag ska jag gå och kolla på ett nytt rum. Får se hur det är... Man lär av sina misstag och för varje bostad man tittar på, så lär man sig på vad man ska vara uppmärksam på nästa gång...

Nu ska jag snart sova, imon blir det gymmet, sen jobbet! Får se om det finns energi för lite fettbränningsträning efter jobbet... Det behövs, vill jag lova! ;)

Kram kram

onsdag 13 maj 2009

lördag 9 maj 2009

Framtidsfundering


Är på IKEA och från entreplanet kunde man se denna lilla båt. Undrar om man kommer jobba där en vacker dag kanske? Se världen från första parkett! Ja, varför inte? ;) Kram kram

fredag 8 maj 2009

Elvis...

8/5/09

Skolan är i stort sett slut, har två omprov att göra. Båda missade på missade med minsta marginal, 67% och 68%. För att klara sig måste man ligga på minst 70%... Surt, surt...

Dom senaste två veckorna har jag haft så mycket att det varit svårt att fokusera. Och sen i måndags har dagarna smält samman och jag börjar nog komma iordning tillräckligt i huvudet för att inse att det är fredag idag!! Jippie!!
Under den senaste tiden så har hjärnan arbetat på sitt egna sätt, tankarna har gått i sina egna banor. Det har poppat upp så himla många funderingar som jag velat dela med mig av, men tyvärr har jag inte haft tid till att skriv på annat än mina inlämningsuppgifter, tyvärr...

Men jag ska se vad jag kan komma ihåg....

Seglarskor utan strumpor, värre, loafers utan strumpor. Inte rätt.... Många av dom norska studenter har anammat den hemska trenden av seglarjacka, uppkavlade jeans och seglarskor/loafers utan strumpor. På huvudet har dom döljt sitt vaxade hår med en illa sittande keps. Dock vill jag förtydliga att detta inte anträffar alla norrmän. En stor del av dom är klädda helt normalt med strumpor och utan vaxdränkt hår..

Vad mer har jag funderat på? Hmm... Jo, borde inte 80-talet revival vara över nu? Måste HELA 80-talet återupplevas? Vi har ju i och för sig inslag från 90-talet med den kassa musiken som grannen är så förälskad i! Och inte glömma bank-krisen... Det är ju lite 90-tal... Men neonfärger, tights och våfflat hår! Seriöst? Räckte det inte med ett årtionde med den skiten?!?! Jag blir tokig... Jag vet att jag var liten på den tiden, men det betyder inte att jag inte kommer ihåg mycket av det... Och varför kan inte min granne här tycka den musiken är det bästa som någonsin komponerats? Det var väl det enda som var bra med 80-talet?

Om det här inlägget inte är helt sunt och förnuftigt, så skyller jag på tillfällig sinnesförvirring, eftersom jag antagligen fortfarande har ett gäng E-nummer i kroppen efter alla Red Bull, allt godis och choklad som hittat sin väg in i mitt system som dom senaste dagarna... Men jag hoppas att inom några dagar vara tillbaka till mitt sunda jag igen. Hälsosam kost, träning och mina 8 timmars sömn per natt igen. Univeristetet har inte haft en positiv inverkan på mitt liv ur det perspektivet...

Hur som helst, så ska jag försöka återkomma med mer inlägg lite tätare, nu när jag har nästan 5 månader av semester... ;) Eller ja, jag kommer ju fortfarande jobba mina 10 timmar i veckan!! Jippie!! Jaja, det gör ju att jag under alla dessa månader kommer vara tvungen att hålla kolla på vilken dag det är... Man måste försöka se det positiva i det hela, eller hur?

Nu ska jag göra mig iordning, gå ner och betala in avgiften för att få göra om mina prov, sen gå till jobbet!
Ha en härlig fredag!!

Kram kram