lördag 29 november 2008

29/11/08 - 17 dagar

Idag har jag gjort absolut ingenting. Jag har kollat på lite filmer, bland annat Mamma Mia, det var väl på tiden!? Och House bunny och första delen av Narnia-serien. Skulle sett andra, men kvaliteten var så kass, så jag får ta hem den igen. Jag har ingen energi att göra något annat än ligga i min säng och svettas och snyta mig. Och på tal om att snyta sig, är det ett tecken på att man håller på att bli frisk när näsan är som en evighetsbrunn med snor? Jag skulle lätt kunna kedjesnyta mig utan uppehåll och ändå ha snor kvar. Det tar på krafterna och jag känner huvudvärken dunka lite försynt i tinningarna.
Är det hjärnan som är på väg ut..? Om det är så, så kan jag ju packa och åka hem. Ingen hjärna, ingen bachelor 2010.

Nä, det är inget trevligt samtalsämne, men det är så mitt liv ser ut just nu i detta ögonblick. Jag har gjort slut på 1½ toarulle på lika många dygn. Det känns inte bra. Hostan är dock bättre, men rösten har inte förändrats. Jag låter fortfarande som en 14-årig pojk med finnar, om jag har tur. Annars är det bara en försynt viskning som kommer ut. Jag pratar inte så mycket. Jag håller mig på mitt rum, eftersom jag med hänsyn till dom andra i huset inte vill smitta ner dom. Fast det finns det ingen risk att jag gör ändå, för det är inte långa stunder dom är i min närhet. Dom försvinner illa kvickt och jag tror ibland att jag har fått pest istället för en liten influensa. Men dom har faktiskt varit snälla.

Häromnatten fick jag en panikattack för att jag inte fick luft när jag hostade. Alla började rota i sina medicinlådor och i skåp och vrår och fick skrapat fram hostmediciner, ibuprofen, paracetamol och vicks chest rub. Det är konstigt att folk lyssnar först när man visar tecken på att ligga inför döden... Kanske kommer den här sjukdomsperioden få min röst att höras lite mer. Jag har lärare som inte hör vad jag säger, för jag har så mild röst. Jag funderar på om man kanske skulle gå till en talpedagog eller nåt och få en stark röst. För så svårt att prata högt och klart och tydligt kan det väl inte vara? Tål ju att funderas på!

Nu ska jag kila ner och se om Eleo och Saurabh är tillbaka med ett full-laddat gas-kort. Vi har bara tre pund kvar på reserven och det räcker inte långt om man vill duscha. Sen blir det chest rub och natt-tabletterna och orkar jag, så blir det nog en film till. Har några på lager... Men en sak är säker, det blir inget jobb imon heller. Det kommer kosta dyra pengar, men det får vara. Hälsan måste komma först. Skolan är en grej att inte missa, men jobbet, det kan liksom vara ibland. Det är en viktig del att få den sociala biten med jobbet, men det hjälper inte min utbildning att jag lägger energi på att sälja böcker om jag inte också har energi och ork att plugga. Det kommer bli långa nätter måndag, tisdag och onsdag, eftersom jag har en inlämning på onsdag eftermiddag, kan skjuta på det till torsdag morgon innan massagen. Vi får se hur mycket tid jag behöver...

Nu är det dock dags för en dusch, tror jag...
Sen är det jag, varmvatten-flaskan och datorn...

Sov gott!
Kram kram

fredag 28 november 2008

28/11/08 - 18 dagar kvar

Hej hopp!
Är för tillfället riktigt sjuk. Det är hosta, feber och lite ont här och där. Speciellt när jag hostar, det gör ont som aldrig förr. Känns som hela bröstkorgen ska explodera och som halsen ska brinna upp när jag hostar. Inget kul alls! Och att vi har presentation idag och jag knappt har nån röst, det känns inte helt hundra heller. Men det ska nog funka. Får värma upp stämbanden lite och sen smaska på en Strepsils under tiden, så ska det nog gå vägen.

Det är influensan som slagit till. På tisdagen var jag helt okej. På vägen hem från biblioteket kände jag hur det började svida i halsen. Inte så där kliigt som det brukar vara när en förkylning kryper på en, utan det riktigt sved och brände. Vaknade på morgonen av att jag hade ont i musklerna. Det spred sig ganska snabbt till leder och ben. Nu är det mest feber och halsont och hosta kvar. Fick en panikattack inatt av hostan. Fick ju inte riktigt luft och slemmet ville varken fram eller tillbaka, det bara var i vägen!

Annars är allt bara bra. Det är fredag, det är två veckor kvar tills skolan gör juluppehåll och jag ska åka hem! Hur underbart känns inte det?!

Men nu ska jag ge mig iväg till skolan för att förbereda mig för min presentation. Hoppar över den praktiska lektionen nu på morgonen. Det känns inte som jag kommer göra nån nytta där ändå... Men det svider att jag har missat två lektioner nu. Min 100%iga närvaro-svit är bruten! Ville inte utsätta min gravida massagelärare för influensan. En liten röst i mig sa att det kan inte vara bra att utsätta henne för det här. Hon ska ha en bebbe i början av februari, har jag för mig. Hon är riktigt stor nu... Synd att vi måste få en ny lärare mitt i läsåret, men det är inte mycket att göra åt. Hoppas att den nya läraren är lika bra som hon vi har nu.

Nu ska jag hasa mig till skolan, sen är det bums i säng efter presentationen!!
Ta hand om er!
Kram kram

tisdag 25 november 2008

25/11/08 - 20 dagar kvar

Idag vid den här tiden om en månad är jag hemma i Sverige. Om jag inte tar helt fel på tiden, så kommer jag antingen stå i kö i fiskaffären eller vara på väg därifrån just nu om en månad. Ska inte ljuga och säga att jag inte ser fram emot det. Det är det som får mig att bita ihop det sista.

Fick ju godis häromdagen från Sverige från en svensk vän som var hemma och hälsade på. Allt är nästan slut. Jag har knäckebröd och kaviar kvar. Gissa hur gott det är med kaviarmacka när man inte har ätit det på evigheter?! Mmmm...

Kommer köpa med mig massa, massa godsaker tillbaka hit, så det förhoppningsvis räcker tills jag åker tillbaka hem över påsk. Om jag kommer hem över påsk. Vi får väl se hur mycket det är att göra i skolan. Men borde hinna med att åka hem en vecka i alla fall! Har tre stora prov veckorna efter påsk, ett inlämningsarbete och några praktiska prov. Men, men, det ska vi inte oroa oss för nu! Datorn följer med hem över jul och det måste jobbas när jag är hemma!! Känns tråkigt att behöva släpa hem jobb när man bara vill träffa alla, men sånt är livet. Efter denna julen, så är det ju bara en till med jobb och stress. Sen är det jobb som gäller... Eller blir det mer skola...? Den som lever får se. Nu ska jag kila iväg och registrera mig hos doktorn och sen blir det lite mer skolarbete. Jippie!!

Kram kram

söndag 23 november 2008

23/11/08 - 22 dagar kvar

Det har varit dåligt med uppdateringar det senaste. Det har varit lite struligt i huvudet det senaste också, så det kanske inte är så konstigt att bloggen hamnar ganska långt ner på prio-listan, tyvärr...

Den här veckan har rusat iväg och jag har inte hunnit med hälften av vad jag skulle ha gjort. Det känns inte bra alls, men så är det ibland. Det är en vecka sen jag satt här och var helt knäckt över att jag skulle ha prov dagen efter. Idag är jag helt knäckt över att jag inte har kommit så mycket längre än vad jag hade då. Jag har klarat av första provet. Men just därför så känns det som jag ligger efter. På fredag är det presentation, torsdagen därpå är det inlämning för näringslära-arbete, sen är det prov på måndagen efter det i kundservice och på torsdagen är det teoriprov i idrottsmassage... Sen ska jag andas i några dagar, packa och åka hem. Det ska bli skönt att komma hem.

Jag vet inte varför, men jag saknar Sverige. Men när jag är hemma, så känns det bara konstigt... Det känns inte riktigt hemma...

På tal om att åka hem, det är dags att boka bussresan till flyget...

Ska försöka bättra mig med bloggandet, men jag antar att alla förstår mig när jag säger att skolan måste komma först. Skulle det dock hända något utöver det vanliga, så är det bloggen som får reda på det först. Eller ja, jag ringer nog mamma först, men sen är det ni!

Kram kram

onsdag 19 november 2008

19 november 2008 - 27 dagar kvar

God morgon!
Har fått en del respons från gårdagens inlägg.
Det värmer att veta att "gammalt" folk bryr sig. Det är lätt att man tappar kontakten lite när det är sånna här avstånd. Man tänker ofta att man ska skicka ett brev eller ett mail, men det kommer något emellan.
Jag har lagt upp mitt studerande så att jag har kvällarna ledigt. Men nu i höst har jag varit så trött att jag har ätit middag med mina huskompisar, sen har jag i stort sett hoppat i säng. Klart det blir lite surfande och lite bloggande emellanåt, men hjärnan är avstängd och To-do-listan har liksom suddats ut.

Men jag längtar tills jag landar hemma och det förhoppningsvis finns lite tid för alla. Julen är ju en högtid som är så härlig. Man träffas, äter gott, dricker gott och umgås.

Det är snart dags, packlistan för hemresan är påbörjad. Det är mycket saker som börjar flytta hem nu. Böcker och filmer och lite annat krafs som egentligen inte behövs. Och kanske lite presenter, små, men kanske betydelsefulla. Det är ju ändå tanken som räknas, eller hur?

Nu ska jag packa ihop här hemma och kila iväg till skolan. Ännu en dag med studier och pluggande! Idag när jag kommer hem, måste jag skriva och maila iväg första försöket på en av mina inlämningspapper. Och jag och min presentationskompis Jamie ska sitta ner och skriva ihop hela våran presentation. Den är inte förrän om 2½ vecka, men det skadar inte att läsa igenom några gånger om dagen eller när man får tid....

Ha en härlig dag, mina underbara läsare!!

KRAM KRAM

tisdag 18 november 2008

18 november 2008 - 28 dagar kvar

Så har ännu en tisdag gått till ända. Nedräkningen har ju börjat, på gott och ont. Jag längtar faktiskt hem ganska mycket. Men det är inte direkt längtan heller, det är saknad mer. Jag vet att det inte är bättre hemma än här. Det är ju vardag oavsett var man bor, eller hur? Om det är Västindien, USA, England eller Sverige. Var hemma är har jag skrivit om tidigare, men ju mer jag funderar på det, så kommer jag bara fram till ett svar: Hemma kommer alltid vara Sverige. Fast just nu är hemma där jag sover. Jag känner mig till viss del rotlös.. Jag har ju inget eget, oavsett var jag är så är jag alltid hemma, men ändå inte.

En vän här har skaffat sig en egen lägenhet, hon har fått hem sin lilla kisse och saknaden av mina egna kissar kommer tillbaka. Dom är inte mina, men jag får ibland foton skickade på dom. Dom har det bra och är väl omhändertagna. Men jag längtar tills den dagen kommer då jag har mitt egna porslin i skåpen igen, jag har bestämt vad som ska vara var i skåpen. ALLT som finns i kylen är mitt och bara mitt, jag har köpt det och kan äta vad jag vill av det som erbjuds.

Jag ska tillägga att jag trivs verkligen som det är. Jag hade grannen här idag, hon går i min klass, och vi tränade på vår massage och pratade en del om ditt och datt. Hon kommer från Wales och har 4 timmar hem. Hon åker hem ungefär en helg varannan månad och kunde inte riktigt förstå hur jag kunde vara ifrån familj och vänner så här länge. Det är ändå nästan 4 månader mellan varven ibland. Men det är ju ett val jag gjort. Och visst hade jag mina tvivel om jag gjort rätt under sommarlovet, men nu känner jag att jag är glad att jag följde Lisas råd och åkte tillbaka. Jag hade aldrig förlåtit mig själv om jag hoppat av utan att testa...

Hur som helst. Första provet är avklarat, det är dags att sätta igång med nästa projekt. Dom kommande 4 projekten innan jullovet får änna gå hand i hand. Det är så himla olika ämnen, men eftersom det är 4 grejer på nästan två veckor, så får det ju bli så. Imon är det biblioteket som gäller. Samma sak på torsdag. Två dagar på biblioteket. Jag hoppas på att kunna ta lördagen ledigt, men vi får se hur effektiva dom här två dagarna blir...

Det är så mycket jag skulle vilja skriva om här, men jag vill inte bli för personlig om vissa saker. Vissa saker maler i huvudet på mig och jag vet inte alltid hur jag ska få det ur mig. Samtidigt är det inga stora grejer. Men dom blir lätt stora när man funderar för mycket.
J tog mycket av min energi förra året. Jag är förbi det och tankarna fokuserar mer och mer funderingar runt pappa.
Att vara hemifrån allt som påminner om honom, så tänker jag mer än nånsin på honom. Det går inte en dag utan att han finns där på något sätt. Jag hade velat ha mer tid med honom. Det är konstigt att det måste bli försent innan man inser att man borde ha gjort något. Men vem tror att livet ska ta slut? Jag borde insett hur fort det kan gå, jag har varit med om alltför många som försvunnit alldeles för tidigt. Ändå tror man inte det kan hända... Det är ju ändå det enda säkra i livet... Och visst var han sjuk, men inte trodde jag han skulle dö. Jag ville väl inte förstå det. Men det var andra saker som spelade in också...

Men tankar kring pappa och hans funderingar och sånt, det så sånt som följer mig. Varför? är också en stor fråga... På många områden. Ibland vill jag ringa honom, för jag kan ibland glömma att han inte finns längre. Är inte det ganska sjukt? Han har varit borta i 4 år och jag kan ibland bara vilja höra hans röst...

Saknaden går liksom inte riktigt över...

Så till alla mina vänner och min släkt och familj som läser här, jag älskar er och ni betyder mycket för mig....

Nu har jag fått skriva av mig lite här och kanske har jag varit för personlig, kanske bara varit på gränsen, men det är skrivet nu.

Och till Rebecka hemma, stort, stort grattis på födelsedagen!!
Hoppas du haft en underbar dag!!

Kram kram

måndag 17 november 2008

17 november 2008 - 29 dagar kvar

Känner att jag måste dela med mig av den goda nyheten till folk som inte har Facebook eller kanske inte alltid är så noga med det...

Jag klarade idag mitt prov i anatomi och physiologi med 70%. Det är excellent, eller på svenska: urbra! ;) Tänk om det kan hålla i sig. Då har jag ju faktiskt chansen att kunna gå ur skolan med ett bra betyg.

!VARNING!
Den text som följer är rörig. Om nån fattar vad jag menar, är den personen välkommen att förklara det för mig, för jag har ingen susning, tror jag... Eller nåt...

Betygsystemet här är komplicerat, skulle kunna vara enkelt, men ack nej. Om man går ut med ett betygsnitt på 39% eller mindre, så är det 3, misslyckat, kan man säga. Sen har jag inte koll på var gränserna går, men mellan 40% och 69% så finns det två indelningar och dom heter 2:2 och 2:1. Det skulle ju vara sjukt drygt att komma på 69%, en procent ifrån att vara EXCELLENT! Jag skulle aldrig förlåta mig om jag hamnade så nära den gränsen... Men i och med att man oftast får reda på vad varje prov ger, så har man ju lite koll. Och detta året räknas till 30% av slutbetyget. Nästa år är 70% och som tur är, så räknas inte första året... Inte för att jag gjorde kalasdåligt då, jag fick trots allt bara nån procent ifrån 2:1... Ska jag vara ärlig, så tar jag hellre ett svagt 2:1 med glädje än ett start 2:1. Tänk hur retligt det hade varit att veta att om man kämpat yttepytte lite mer och kunnat gå ur skolan med 1!! Jag hade aldrig förlåtit mig själv. Nu har jag lite tid på mig att klara av ett starkt betyg, så jag ska inte sitta här och gnälla än. Jag tar det om två år.... Då kanske jag sitter här och är bitter och grinig för jag missade Honors med nån liten procent.

Jag har tappat majoriteten av mina läsare för länge sen känner jag, med all rätt. För ingen förstår vad jag pratar om. Jag har bott här i över ett år, jag har hört allt om dom här förbannade betygen i över ett år och jag förstår fortfarande inte mer än att om jag inte klarar 70% på allt som har med kropp, träning och sånt, så kommer jag ha betalat väldigt mycket pengar i onödan för att komma in i REPs utan att nå ända fram... Men mycket mer än så vet jag inte. Jag lovar att den dagen jag har ett enkelt sätt att förklara hela alltet på, så ska jag göra det. Men det lär nog dröja, för ingen är direkt bra på att förklara det heller...

Nu ska jag lägga mig och titta på några avsnitt med Bones, koppla av och sova gott. Det förtjänar jag!

Sov gott!
Kram kram

söndag 16 november 2008

16 november 2008 - 30 dagar kvar

Söndag igen. Tänk vad tiden går fort!! Helt sjukt... Redan ska vi gå in i vecka 8 i skolan. Det är inte ens 20 skolveckor kvar på det här året... Graduation - HERE I COME!! Nästan i alla fall... Bara 43 skolveckor kvar tills det är dags att klä upp sig! Fast i realtid så är det knappt två år kvar... Usch, vad det lät väldigt länge... Inte kul!

Imon är det dags för första provet. Vi har haft några enstaka praktiska prov redan, men det har vara så små delar av själva totalbetyget och sånt man gjorde på sin praktik, att det har liksom inte känts som prov... Men imon är det dags big time. Håll tummarna 10 svensk tid för mig!!

Idag är det också en månad exakt innan jag kommer hem. Idag om en månad är det tisdag, jag kommer vara hemma i regniga Sverige istället för regniga England. Jag har varit nere på Kungsmässan och köpt allt vad jag längtat efter och ett stort parti räkor och aoli. Mmm.. Bara det får mig att längta.

Jag kommer dock kunna dämpa värsta suget redan på torsdag. Min unga vän Zoë är tillsammans med en svensk kille här och hans syster är för tillfället hemma i Sverige och hälsar på. Kände lite dåligt samvete att hon skulle släpa på min mat och mitt godis hit, men antagligen är hon lite i samma sits som jag. Hon har en garderob här och en där, så man behöver inte så jättemycket packning när man flackar och far, så hon har redan planerat in lite rum för mitt krafs! Åh, vad jag längtar!! Har beställt lite gott och blandat, röda polly, en röd kalles, salt och blandat och så lite mer... Mmm... Längtar verkligen!!

Det är konstigt att hemlängtan kan slå så knepigt. Jag sitter här och uppfyller min dröm, men samtidigt så skulle jag vissa dagar ge upp hela alltet för ett kilo räkor och några kräftor... Jag vet ju att det är helt absurt, men ibland är man svag... Jag vet ju att längta hem är bara dumt. Det är ju precis som vanligt och det var ju något som fick mig att "fly". Det har ju inte ändrats. Ska bli spännande i sommar och se om jag stannar hela lovet och hur det kommer kännas då. Kommer jag åka tillbaka hit med samma känsla som jag hade när jag lämnade landet sist? Eller kommer jag känna mig mer hemma än nånsin?

Vi får se, sommaren är långt borta, även om den närmar sig med stormsteg... Mycket kan hända på den tiden...

Nu ska jag krypa i säng, titta några avsnitt med Bones och sen sova, förhoppningsvis gott, så jag är utvilad imon!

Sov gott!!
Kram kram

torsdag 13 november 2008

13 november 2008

Jag känner att det här med att räkna ner dagarna tills jag kommer hem inte riktigt funkar... Jag menar enligt min räkning så var det 34 dagar kvar den 11 och det är 34 dagar kvar idag, den 13. Det kan ju inte stämma. Jag har ju inte bokat om biljetten. Kan det bero på att jag inte räknar på samma sätt eller nåt kanske? Jag tror jag stoppar nedräkningen nu och fortsätter när det är enklare att räkna. Som till exempel den 1 december eller nåt...

Det var bara det, over and out!

Kram kram

13 november 2008 - 34 dagar

Så igår orkade jag inte skriva något här. Jag var helt slut och då hade jag ändå ätit dubbelt mot vad jag brukar, druckit energidrycker så det rann ur öronen nästan och sovit ordentligt natten innan. Tröttheten var sån där härlig trötthet, när man jobbat hårt och kroppen bara inte orkar mer. Så där härligt flumigt trött. Mmm, me like...

Jag hade varit på en dags utbildning i dynamisk hantel-träning. Det var riktigt intressant och det kanske inte ser så mycket ut, eller jo, det ser jättekul ut, men det var tungt. Det tar på konditionen och man känner att musklerna får jobba. Och om man säger så här, idag gör det ont i HELA kroppen! Jag har ont i nackmusklerna, som jag aldrig har känt av innan! Jag har känt det i musklerna på halsen efter min första mage-rumpa-lår-klass, men aldrig i nacken. Det är en spännande känsla att fortfarande kunna hitta nya muskler i kroppen.

Men det här är något som jag kommer att lägga till i min träningsrutin. Jag kommer få lösa något tillfälligt här hemma, eftersom det ser lite lustigt ut och om man ställer sig på gymmet, så kommer folk att skratta åt en. Eller tro man är tokig.. Men det kräver utrymme och jag har pyttelite utrymme, men jag är optimistisk till att det ska funka alldeles finemang!!

Nu ska jag skutta iväg med värkande muskler och lära mig lite mer om massage. Och när vi kommer in på det, bor inte jag med världens mest underliga människor? Dom vill inte bli masserade!!! Ska jag ta det personligt eller är det bara att jag råkar ha hittat de 5 människor i världen som inte gillar massage? Hmm...

Ha en bra dag!
Kram kram

tisdag 11 november 2008

11 november 2008 - 34 dagar kvar

Okej, så jag kom iväg till skolan. Gymmet fick liksom vänta tills en annan dag. Torsdag blir det nog... Imon är det dynamic dumbell training. Hur man lär ut tekniker med hantlar och hur man tränar mest effektivt med hantlar. Ska bli spännande att se vad det är.

Idag har det pluggats blodets väg från syrefattigt till syrerikt. Borde kunna det från förra året, men när vi hade prov på det, så var jag så slutkörd att jag pluggade för stunden, inte för att lära mig. Om man säger så... Nu tror jag att det sätter sig lite bättre. Får hålla tummarna på det i alla fall. Sen pluggade jag konstruktionen av en ryggkota. Inte alltför intressant, men det gick in och nu kan jag det med. Det finns med på listan på punkter som kan komma på provet.

Vi hade en liten tävling idag om det som kommer på provet och det som jag pluggat i evigheter nu, känns det som, sitter ganska illa till... Jag fattade ingenting när det kom till frågorna... Jag frös, kan man säga... Låste mig.... Jag hoppas att frågorna på provet blir lite enklare att förstå...

Och så har jag lovat Jon att han ska få Jo Nesbö's bok som jag tog på jobbet, men jag måste ju läsa den först... Och han vill helst ha den NU! Så jag har ju lite läsa framför mig... Jag som precis har börjat en bok... Jaja, det ska nog gå bra. Och för att klargöra en sak, jag tog inte en bok från affären. Vi får ju böcker som inte kommit ut ännu, som är för kritiker i första hand. Vi får dom också ibland... Och dom får vi ta med oss hem om vi vill. Jag har några stycken... ;)

Och ikväll lämnade Queen Elisabeth II Southampton för sista gången. Hon far nu till Dubai för att bli hotell. Det är en härlig och mastig känsla att höra när dom åker. Kommer inte på vad det heter, men "horn" heter det på engelska. Valthorn kommer upp på min översättningssida, men det känns inte rätt... Jaja, det är ett härligt ljud i alla fall... Lite sorgligt är det, men man vet ju att det kommer nya skepp. På tal om skepp, så ska en av mina vänner från ETM-kursen hoppa på båten och segla iväg snart. Det får ju en att sträva lite efter att klara av den där kursen... Fatta vilka pengar man kan tjäna!! Mmm.... Den som lever får se....

Nu ska jag göra mig nattaklar. Imon är det en lång dag med teori och träning. Gäller att vara på topp då jue...

Sov gott!
Kram kram

11 november 2008 del 2

Tänk vad tokigt det kan bli när man är lite trötter... Det var ju inte två dagars kaloriinnehåll i den där chokladkakan!!! Hur skulle det vara möjligt egentligen? Inte ens om den är gjord av bara socker och smör skulle det gå. Men efter en natts härliga vila, så inser jag att jag läste på Kj och inte kcal... Då blir det så tokigt.

Vad har vi lärt oss av det här? Vila är viktigt om man ska kunna ta beslut, behandla information och kunna vidarebefodra den informationen.

Nu är det frukost och sen skola. När jag kommer hem blir det mer studier... Proven närmar sig... HJÄLP!!!

Ha en bra dag!
Kram kram

11 november 2008

Nej, ingen morronträning, det var mörkt och det såg kallt ut... Sängen var ju varm och go... Imon är det gymmet hela dagen och sen kör jag morrongym på torsdag igen. Låter som en plan? Tycker jag med!!

Ha en bra dag!!
Kram kram

måndag 10 november 2008

10 november 2008 - 35 dagar kvar

10 november. På onsdag är det en månad kvar till skolan gör uppehåll för jullov. På den månaden ska vi hinna med att lämna in ett grupparbete, två inlämningsarbeten och ha två prov. Undrar hur tiden ska räcka till... Men på något vänster, så går det ju alltid vägen, med varierande resultat dock... Håll tummarna på att det ska gå bra!

Idag har jag varit duktig, jag gick upp tidigt och kom iväg till gymmet och fick tränat en timme. Sen iväg till skolan för föreläsningar och sånt. Mitt i ösregnet så skulle vi iväg och göra ett studiebesök på ett gym. Inte alls kul att komma fram och inse att det var stängt!! Så det var bara att byta gym och gå till ett annat gym. Vid det laget hade jag trampat i så många vattenpölar, storlek Atlanten, att det bara squishade mellan tårna på mig. Inte alls kul att gå in på föreläsning i en kall skolsal då... Men det är bara att bita ihop och tänka på den varma duschen som väntade när jag kom hem, dom torra kläderna och värme...

Imon är det upprepning på det. Ska försöka komma iväg till gymmet på morronen innan skolan måndag, tisdag, onsdag, torsdag och lördag. På fredagen har vi gyminstruktion på morronen, så det blir tränat ändå.... Det kanske låter mycket, men jag har ingen direkt rutin när jag tränar längre. Det blir liksom vad det blir. Mest blir det konditionsträning och fettbränning. Och jo, det behövs... Idag efter en dag i misär, tyckte jag i och med vädret, så unnade jag mig en liten chokladkaka. Det var liksom en plopp-kaka, kan man säga. När jag tuggar i mig sista biten tittar jag på kalorierna och inser att jag precis satt i mig lite drygt två dagsransoner av kalorier... Detta händer inte varje dag. Ska jag vara ärlig, så brukar jag hålla mig till 50-grams bitarna, men idag kände jag att jag förtjänade en stor bit. Det kommer inte hända igen. Så många kalorier i en liten chokladkaka på 200 gram! Det känns inte möjligt... Men jag är avskräckt för resten av mitt liv för den kakan och kommer i fortsättningen titta på kalorierna innan jag stoppar chokladen i korgen!

Annars har vädret varit uruselt idag! Det finns inte ord att beskriva, men det har varit typiskt engelskt väder idag, det har verkligen öst ner!! Vattenpölarna sträckte sig från trottoar till trottoar, så att gå på trottoaren vid vägen var som att be om att bli nerskvätt med smutsigt gammalt regnvatten! Det var verkligen oceaner på vägarna! Hoppas, hoppas att allt regn som ska falla i höst/vinter kom idag, så det är fint tills vidare. Vind är okej, blåst är också okej och storm funkar det med. Men regn? Why, oh why?! Håll tummarna på att det är fint väder imon. Det blir så mycket roligare då...

Nu ska jag krypa ner i sängen och se om jag kan kolla på Låt den rätte komma in. Får se om den funkar, annars blir det Bones, sen sova!

Ta hand om er där ute!
Kram kram

onsdag 5 november 2008

5 november 2008 - 41 dagar kvar

Hej hopp i stugan!
Ikväll är det bonfire night här. Alla eldar sin skit dom har i trädgården efter löven har fallit och skjuter raketer. Raketerna är mest till att fira minnet av Guy Fawkes, som 5 november 1605 tillsammans med några katolska konspiratorer gick samman och försökte spränga parlamentet i London. Därför firas 5 november alltid med fyrverkerier och sånt, för att minnas det där. Guy Fawkes är idag ansedd som en terrorist i dåtidens mått.

Vet inte om det betyder något, årtalet är jag lite osäker på, men datumet är jag säker på, eftersom det är idag det smäller ute och idag är det 5 november... ;)

Annars händer det inte så mycket. Pluggar och står i. Försöker i alla fall... Har känt mig lite hängig ett par dagar och det är inte bara jag. Pratade med Nirzari idag och alla i hennes lägenhet är trötta och skulle lätt kunna sova ett dygn rakt igenom. I söndags somnade jag strax innan 21 och vaknade 8.30. Så länge har jag inte sovit på länge... Kom hem idag och sov i 4 timmar, och känner ändå att jag lätt kunnat sova för natten nu. Får se om jag kanske hoppar över skolarbete ikväll och gå och lägga mig. Klockan är ju ändå redan 21.... Ett par avsnitt av Bones, så jag kan drömma söta drömmar om Seeley igen.

Yup, så får det nog bli... Sova är så härligt...

Nattinatt!
Kram kram

måndag 3 november 2008

3 november 2008 - 43 dagar

Graduation week.
Veckan som får alla studenter något att sträva efter. Det är Graduation week som får oss att kämpa vidare. Man vill ju liksom klara av det och också kunna gå omkring på skolan och veta att man är klar. Det är färdigt och över: stressen, ångesten, men också skratten och allt kul som det faktiskt innebär att vara här. Träffa nya människor varje dag, testa gränserna, pröva sig fram och inse att man faktiskt klarar mer än man tror...

Jag längtar tills det är över, tills jag får gå till Guildhall och kasta min hatt. Men jag ser också fram emot dom nästan två åren jag har kvar. Jag känner att den tiden kommer gå fort och det gäller att ta tillvara på den. Hur jobbigt det än är periodvis...

En bild på vad jag kommer ha på mig om två år:


Dags att plugga, så det blir nån graduation för min del...

Kram kram

söndag 2 november 2008

2 november 2008 - 44 dagar

Hej hopp!
Söndagen är avklarad och imon börjar en ny vecka!
Studievecka och det innebär hela, långa dagar på biblioteket. Halvkul, men vad göra? Det är ju snart lov...
Har ju lovat lite bilder på mitt rum där jag bor nu. Utsikten från mitt rum har jag redan visat, så det hoppar jag över idag.

Detta är vad man ser när man kommer in i rummet. En säng...
Sen har jag en garderob också. Och en fitnessboll. Använder den ibland, men för det mesta hänger den där på sniskan... Ska bli bättre på att använda den dock.
Sen har vi den stökiga delen. Men det är inte lätt att hålla reda på filmer, nallar, muggar, bodylotions, linsvatten, värmeelement och hårtorkar... Det är ju sånt man gömmer undan i badrumskåpet. Eller delar av det i alla fall. Men har man allt på samma ställe, så blir det så här...
Sen har vi skrivbordet. Här lyser flitens lampa till sent inpå nätterna. Hmm... Om det ändå vore så väl.. Jag pillar med mina papper och pärmar här dock och det är ganska skönt att ha ett skrivbord, även om jag inte riktigt kan plugga hemma. Bokhyllan är fylld till bredden, men som ni har förstått, så finns det inte utrymme att pussla ihop den andra bokhyllan för att avlasta, så det är bara att pussla ihop böckerna i den lilla bokhyllan jag har. Bilden på datorn är tagen ute på en brygga i Tjolöholm dagarna innan jag flyttade till England.
Och där är vägen ut ur rummet. Det är inte stort, men det räcker. Ni ser mellanrummet mellan sängen och skrivbordet, det är där jag har plats för massagebänken. Det är precis så jag kan gå runt bänken när stolen är borttagen. Men det funkar, det är huvudsaken!

Nu ska jag förbereda inför morrondagen. Det blir gymmet först, sen biblioteket.

Ha en härlig söndagskväll och sov så gott!
Kram kram

lördag 1 november 2008

1 november 2008 - 45 dagar

Lördag och jag sitter hemma, som vanligt...
Känner inte riktigt för att hitta på något. Ska ju upp och jobba imon och jag är ju inte miljonär direkt. Det kostar att plugga, vill jag lova. Massa böcker och saker man måste köpa. Fast jag klarar mig. Jag har mat på bordet och kläder på kroppen, resten är ju egentligen ganska oviktigt har jag upptäckt. Jag är ju inte lyckligare för att jag har en 42" tv eller vad det nu kan vara man kan tänkas behöva. Fast det är klart, det är ju roligare att ligga i soffan och kolla på film än i sängen med en laptop på magen...

Jag hoppas innerligt att jag inte faller tillbaka i köpträsket när skolan är slut och man börjar tjäna pengar igen. Jag menar, jag har inga pengar att spendera, så det är ju ganska självklart att jag håller mig undan shopping. Men när man tjänar pengar, hyran och CSN är betalt, det finns pengar kvar, kommer dom spenderas eller kommer dom åka in på sparkontot? Jag hoppas jag är stark nog att kunna spara. Men det är bara framtiden som kan visa det.

Så idag, vad har hänt? Inte mycket. Vädret har varit riktigt piss, så jag har inte satt en fot utanför dörren. Jag har städat mitt rum, så imon tänkte jag se om jag kan ta lite kort och lägga upp här, så ni kan se hur jag bor och lever. Det är litet och kallt, men det är hemma för nu. Jag trivs här, men jag måste erkänna att jag längtar tills jag har mitt egna ställe igen. Där jag bestämmer var sakerna ska ligga, tvn är min och allt i kylskåpet är mitt, mitt, bara mitt... Fast det är ganska skönt att ha folk omkring sig också.

Jag har tagit ledigt från skoljobbet idag, har ju studievecka nästa vecka, så kommer ju bo på bibliotket nästa vecka. Så att ta en dag ledigt kanske inte riktigt skadar... Fast det känns lite som man skolkar...

Hur som helst, mitt liv är lika händelselöst som vanligt, men jag lovar att säga till om något händer. Bra som dåligt...

Nu ska jag hoppa ner för trapporna, se om det händer nåt kul, eller om jag kan gå och lägga mig och vara säker på att jag inte missar något!

Sov gott!
Kram kram