söndag 31 augusti 2008

31 augusti 2008 igen...

Hatar verkligen att lägga in bilder och försöka göra lite snygga inlägg när det inte visas i samma form när jag skriver det, som när jag publicerar det! Grr... Men, men, ni fick en uppfattning. Och jag vet att det är ialla fall en som önskar att hon var med igår!!

Packa väskan, så möter jag upp, säger jag bara då!

Kram kram

31 augusti 2008




Så ska ni få lite bilder från Camden Market ifrån igår. Som vanligt inte bra kvalitet, eftersom det är mobilkameran som används. Men, men, ni får en liten hum om vad det är frågan om. Detta är bara husfasaderna som fotats, folket runtomkring ska vi inte prata om!!

Visst hade det varit lite roligare att gå på stan om husen såg ut så här?





































Kram kram

30 augusti 2008

Hej hopp och god afton/kväll/natt!!

Precis hemkommen från en dag i London. Ujuj, vilket ös det är där! Folk precis överallt och det är fart och fläkt hela tiden! Men det är en härlig stad! Skulle jag mot all förmodan flytta dit dock, så blir det helt klart Camden!! Har lite bilder därifrån, men dom kommer inte upp ikväll! Lite för trött för det... Har varit igång sen 0630 idag och nu är klockan 2350. Imon är det jobb som gäller. Inget kul, men det ska väl funka.

Adam har flyttat in idag, har inte koll på hur dom stökat till med hans grejer ännu, men får väl se imon. Jag har börjat packa, böckerna är nerplockade och ska väl så sakta börja packa ner kläder jag inte använder dagligen så smått också. Det går ju rätt fort, när man väl sätter fart, så jag borde vara klar tills på torsdag, när pengarna beräknas vara klara på mitt konto.

Blev det nån shopping idag då? Jodå, inte mycket, men det blev en tröja, ett överkast som jag ska ha som väggbonad i det nya rummet. Blå med svarta elefanter. Himla snygg! Det blir snyggt att ha som överkast när jag flyttar hem sen, eller så... En liten film blev det också. Den oändliga historien. Man får ju passa på när man ser sånna klassiker till lågpris!

Hur som helst, bilder från Camden kommer imon, nu är det sova efter en härlig dag!!

Sov gott!
Kram kram

fredag 29 augusti 2008

29 augusti 2008

Hej hopp!
Snart dags för flytt igen då... Är inte lika taggade, även om jag längtar mer till denna flytten än jag gjorde sist. Här känns hopplöst att bo, men packandet går fort, tänkte börja på måndag/tisdag. Flyttar på fredag eller lördag eftermiddag, som det ser ut nu. Fast sängen flyttas så fort hyresvärdarna Sonja och David har pengarna på sitt konto. Håll tummarna att det inte strular lika mycket med överföringen som det gjorde när jag skulle flytta hit. Det orkar jag inte med!!

Hur som helst, vädret pratar jag inte så mycket om här i bloggen, men nu känner jag att jag inte kan hålla emot längre. Det är konstant molntäcke över stan, inte många solstrålar tittar igenom. Men det är en värme som närmast är tropisk. Man går in i en affär, tycker det känns okej, lite småkyligt ibland och så kommer man ut och det är som att gå in i en vägg!! Allt känns klibbigt och äckligt och man pinar sig igenom för att komma hem till ett kallt och fuktigt rum istället. Många jag pratat med om mitt fuktiga rum säger att det beror på vädret. Men när vi flyttade in här, så var det kallt ute, det var dåligt väder och så. Jag tycker nog mest att det är konstigt att det är så himla kallt, även när den varma luften har fritt framträde in genom fönstret...

Funderar på om det är vädret som ligger bakom mina onda knän eller om det är något annat? Ska gå och kolla upp det när skolan börjar, om det finns nåt jag kan göra för att motarbeta det onda. Jag vet att jag hade lika ont förra hösten, men att det blev bättre när det blev kallare. Får se vad som händer...

Imon bär det av till London. Ska få lite miljöombyte, hade jag tänkt. Det ska bli kul! Hoppas att Marta är på ett bra humör, så blir det lite lättare. Men hon är allt som oftast på toppenhumör, så det ska jag nog inte behöva fundera på!

Covent Garden, Tower Hill, Notting Hill, Piccadilly... Mmmm... Storstan, here I come!!

Hörs igen!
Kram kram

torsdag 28 augusti 2008

28 augusti 2008

Okej, jag skrev visst inget när jag kom hem... Hmm.. Tankarna var ioch för sig på helsnurr, så jag är kanske inte så förvånad... Så här gick det:

Jag kom dit, lite för tidigt och väldigt nervös. Varför jag var nervös vet jag inte, men det är man tydligen. Dom andra hade varit det med, så jag la det åt sidan och sen gick det faktiskt bra. Det var ju lite stelt i början och av nervositet så satt jag bara och log lite stelt. Men så började vi fråga varandra lite om ditten och datten och tillslut kändes det helt okej. Det var inga skumma brudar, det var lugna tjejer som inte hade massa hyss för sig. Vi hade ju tv-serier gemensamt, inte samma serier, men passionen för det... Hur man sitter och laddar ner dom eller kollar online direkt när dom har gått och gör sig tokig över att det är en hel vecka till nästa avsnitt! Tur då man har 8 till man följer!!

Hur som helst så slutade det med att jag skulle ringa David och Sonja idag, berätta att jag tar rummet, komma överrens om när jag kan flytta in och skriva papper och betala och sånt där. Vet ju inte vad dom gör på dagarna, så jag skickade ett sms. Vill inte störa jue... Så nu är det mest bara att avvakta och se hur det utvecklar sig. Jag har ju pengar till depositionen, men vill helst vänta tills CSN kommer om nån vecka. Och så ska jag ju åka till London till helgen. Den dagen som hade passat bäst att flytta på. Tokigt med planering där... Men det finns ju en måndag och en fredag. Fast jag hinner nog inte flytta imon... Det blir lite, lite tajt, tror jag. Fast jag kan ju flytta sängen en dag och sen ta resten en annan dag...

Men allt sånt brukar falla på plats! Jag är inte så orolig, men allt ska ju helst gå på studs, NUUU!!!! Inte om en stund, inte sen, NU! Otålig som aldrig förr!!

Nu ska jag klämma i mig en smörgås, jag ska borsta mina tänder och sen ska jag gå ner och köpa några flyttpåsar! Tur man inte har så mycket krafs, utan att det mesta går ner i säckar... Nu har jag ju sängen och två bokhyllor, så det är inte lika lätt denna gången... Håll tummarna att dom kan hjälpa mig med sängen, jag menar, dom får ju behålla den sen, så det borde väl inte vara för mycket begärt?

Ha en bra dag, hörs sen!

Kram kram

onsdag 27 augusti 2008

27 augusti 2008

Idag pratade jag med Lauren. Hon och Adam har beslutat att han ska flytta in här. Jag har ju självklart sagt mitt och jag har sagt att det är okej för mig. Idag sa hon att det är okej om jag vill flytta ut. Hon har märkt att jag inte trivs här och så.
Adam har varit lite osäker på om han vill betala så mycket som vi gör, om han tar över min del av kontraktet. Men nu har han sagt att det är okej. Så nu letas det bostad för fullt!!

Har ju ett rum på gång och jag ska dit igen för att träffa dom andra i huset. Håll tummarna för att det kommer bli bra! Jag har även anmält intresse till två lägenheter. Dom skulle väl kosta några hundringar mer i månaden, men då får man ju bo själv. Det är svårt att välja och välja rätt. Det är ju det viktigaste...

Hur som helst, så kommer jag härifrån. Hyresvärden är här och fixar det sista med möglet bakom garderoben. Det kommer inte bli bra, det kan jag lova. Han fixar ju bara delar av det han kommer åt. Inte hela alltet. Det måste han ju riva ut garderoben för att fixa! Suck... Men det är inte mitt problem och jag kommer inte behöva leva och sova i det här mycket längre.

Funkar det med dom tjejerna i det huset, så kan jag flytta redan till helgen, om det skulle vara så! Här är det snabba vändningar!! Hihi....

Hör av mig senare ikväll om hur det slutar!!
Kram kram

tisdag 26 augusti 2008

25 augusti 2008

Ännu en dag har passerat. Inget har hänt, förutom att Lauren, Adam och syster Daisy är hemma igen. D är bara här på besök en vecka, sen åker hon tillbaka till Frankrike igen. Hur länge A stannar är en gåta, men det löser sig säkert.

Satt i telefon när dom kom hem, sen när jag var klar, satt dom och kollade på film. Kände inte riktigt för att störa för att fråga hur semestern hade varit. När jag väl tittade ut för att fråga hur det varit, så fick jag tillbaka svaret att det var lite sent att fråga hur det varit. Hon ansåg att eftersom dom varit hemma i ungefär 3 timmar, så kunde jag ansträngt mig tidigare. Men hon visste jag var i telefon, och att jag pratade med mamma i Sverige. Och att dom tittade på film gick inte att undgå, volymen var så man hörde och lite till.... Istället för att säga hur det varit i Frankrike, så fick jag höra att tvn inte funkade. Jag har ingen susning, jag har inte tittat många bildrutor på den tvn och definitivt inte när jag är ensam hemma. Tänk om det hade hänt nåt med tvn och jag kollade på den ensam? Hur skulle jag försvara det??

Nej, nu är det sova som gäller, imon är det jobb mellan 9.30 och 18. Det hjälper imon att gå ganska fort! Kanske att jag tar med kläder och tränar efteråt. Det hade varit najs... Sen är det ju redan onsdag! Veckorna går ganska fort även om man inte gör något... Det är ju snart jul!! Jippie! Aldrig tidigare har jag velat att tiden ska gå fortare än nu.

Men lugn mamma, allt är okej, det är inte outhärdligt, jag trivs där jag är, även om vissa detaljer kunde varit lite bättre... Men livet är inte alltid en dans på rosor och det är dom dagarna som gör livet lite jobbigt som gör att man uppskattar dom dagarna som inte är så jobbiga. Visst kunde jag ha bott kvar där jag var, men då hade jag inte lärt mig det jag lärt mig hittills....

Sov gott

Kram kram

söndag 24 augusti 2008

24 augusti 2008

Något som inte är mumma är att blanda Coca-Cola och Ahlgrens bilar. Nop, illa, illa..

Var ute och gick idag med Marta. Hon är en speciell tjej, men man får ta henne för vad hon är. Hon frågar en fråga och bryr sig inte om svaret. Man känner sig lite oviktigt, men hon är så ivrig på att prata om nästa ämne! Hon är en go tjej, som har mycket kvar att lära sig, men som tror hon vet och kan allt. Hon har varit med om mer än jag hade när jag var i hennes ålder, hon är 22, men har ändå ingen livserfarenhet. Knepig logik, men så är det. Går inte att förklara, bara att acceptera läget.

Hur som helst gick vi i naturområdet en lite bit härifrån och efter att ha snurrat runt på dom olika vägarna, så kom vi till den gamla kyrkogården. Fatta vad intressant med alla gammla gravar! Och vilken variation! En grav jag noterade var från 1865, medans en persom var begravd 2003. Att kyrkogården såg ut som ett övergivet fält, gjorde att det såg ännu mer surrealistiskt ut. När vi snuttrade runt där bland blåbärsbuskar, granar, överväxta gravar och duvor som skrämmde skiten ur oss, så fick man nästan känslan av att ha hoppat in i en skräckfilm. Det var en tokig känsla, men ibland kan man ju få sånna där overklighetskänslor... Jag fick en sån då...

Men vi tog oss ur och nu ska jag sova. Utan mardrömmar om skelett som kryper upp i min säng från dom gamla gravarna....

Sov gott!
Kram kram

lördag 23 augusti 2008

23 augusti 2008 igen...

Jag berättade ju häromdagen om att jag installerat en ny besöksräknare här. På den kan jag se information om hur man hittade hit, om man kom hit genom google, så kan jag se vad man sökte på och så, jag kan se operativsystem, bildupplösning, var man bor, vem ma har som internetleverantör. Det är lite kul att se hur folk alltså har hittat hit, men det första jag måste påpeka är att finns det verkligen folk som använder operativsystemet Windows NT?! Jag trodde det var utrotat för länge sen!

Hur som helst, det är kul att se hur folk hittar hit. En besökare hade sökt på just google efter "gosiga becka kungsbacka" till exempel. En annan kom hit genom att söka på "liza instruktör"...
Helt ointressant egentligen, men ville bara ha nåt att skriva om...

Annars har det inte hänt så mycket idag, jobbat lite, lagat lite mat och softat. Kollat film, så klart... Ps. I love you. Så klart sätter tankar och känslor igång. Denna gången hade det inte så mycket med Mr J att göra. Mest kärlek i allmänhet, om man kommer hitta nån att älska på samma sätt igen, när då isåfall...?

Skulle vara trevligt att hitta nån nu, men jag vet inte om det är så bra... Men det händer när det händer, ingen idé att stressa...

Nu ska jag se om jag kan sova, eller om det kommer funderas vidare.

Nattinatt!

Kram kram

23 augusti 2008

Borde egentligen sova, ska ju jobba imon. Fast börjar ju inte förrän 10, så jag hinner nog med ett inlägg innan jag ska sova.

Jag kollade precis på filmen Definitely maybe och det får en att fundera lite på ens eget kärleksliv och historik. Tänk om pojkvän X faktiskt var den det var meningen att man skulle leva med, men att det i just den stunden inte var rätt tillfälle i livet? Jag vill verkligen tro på att det finns en för alla och att man ska få vara lycklig.

Och det för mig tillbaka till Mr J. Alltså, på sätt och vis har jag kommit över honom. Han har ändrat sig sen vi var ihop och jag har också ändrat mig. Så jag tror inte det skulle funka igen. Men jag kan ändå inte glömma hur det var. Och fundera på vad som skulle kunna hända om vi sågs igen. Mr J's syster, M, om du läser det här, jag gör vad jag kan för att följa ditt råd. Men det är inte lätt, när man inte kan komma över känslan av perfektion. Eller ett perfekt förhållande finns inte, det finns alltid något man skulle vilja ändra på, men nästintill perfekt. Och ja, R, jag vet att du skakar på huvudet åt allt det här, men jag är på din sida och det vi diskuterat om det är helt vad jag tycker och tänker och känner. Men när ensamheten och saknaden efter någon speciell dyker upp, så är det han som poppar upp i mina tankar och vips är alla känslor tillbaka igen. Fast jag inte tycker om personen han har blivit...

Fast jag vet ju inte vilken person han har blivit, har ju inte pratat med honom. Han har klippt alla kontakter och stängt mig ute. Grejen är bara att jag kan inte göra detsamma. Jag har inte råd! Och för det hatar jag honom. Samtidigt är jag rädd att han ska lösa allt och det är helt över. Nästan på dagen 2 år har gått sen den hemskaste kvällen i mitt liv. Och fortfarande kan jag inte släppa och gå vidare....

När ska det ta slut?

Men kanske är det inte Mr J som är rätt, kanske är det Mr K, eller rentav Mr M?! Dom är inte många, dom var inte alltid seriösa, men kanske var vi inte redo? När och hur vet man? Varför kan det inte bara följa med en liten bipacksedel där det står bieffekter och sånt? Står det brustet hjärta, så är man liksom med på noterna från början och vet vad man ger sig in på. Men ack nej, hur spännande hade det varit?

Om jag bara tackat nej till en gratis middag en lördag i maj för några år sen... Fast då hade jag inte suttit här och bloggat från en möglig lägenhet i ett fuktigt hus i Southampton heller. Man kanske får ta det goda med det onda, bita ihop och hoppas att det löser sig?

Nu blir det ibumetin och sova! Imon är en ny dag, vem vet vad som händer då?

Kram kram

torsdag 21 augusti 2008

21 augusti 2008

Jag har en konstig känsla i kroppen. Satt precis och kollade på biljetter hem, eller om mamma kommer hit. Prisskillnaden är noll, så det kan ju kvitta om jag åker hem eller hon kommer hit när det kommer till det ekonomiska.

Hur som helst, det är inte det så mycket som jag funderar på. Jag lever så mycket för att det ska bli 15 december, att det ibland känns som det snart är mitten på december. Det är hemskt att då vakna upp till verkligheten och inse att det är faktiskt 4 månader kvar tills dess. Mycket ska hända, många prov och inlämningsarbeten ska göras, många nätter sovas och mycket mer ändå. Jag hoppas bara att allt löser sig. Och det är jag fullt övertygad om att det kommer göra. Och jag blir starkare av alla motgångar på vägen. Men gissa om det kommer bli skönt den dagen när allt lugnar ner sig och man får en strukturerad vardag igen?! Mmm... Längtar sååå till den dag... Två år bara, det går fort! Haha...

Igår var jag på bio med Marta. Vi såg en film som heter Wild child och den var helt okej. Det är en sån film man vet att allt kommer lösa sig. Vill inte förstöra filmen om nån vill se den, men den var okej. Den är rätt förutsägbar, men ibland vill man inte ha några överraskningar...

Nu är det snart dags att göra sig iordning för jobbet, 4 timmar på Waterstones! Here I come!!

Imon ska jag förresten gå och kolla på två rum, men dom trodde inte dom kunde hålla rummen till december, så det blir bara att titta... Men man kan ju inte titta in i för många hem, eller hur? Jag berättar lite mer om det imon. Inser nu att tiden har ju rusat iväg alltför fort! Tyvärr har inte kalendern rusat iväg, bara klockan... Men man får vara glad för det lilla!!

Kram kram

Alex Schulmans kräftskola

Jag vill också äta kräftor!!!!

onsdag 20 augusti 2008

20 augusti 2008

Så, huset är tomt! Lauren och Adam har precis lämnat fortet för en tripp till L's familj i södra Frankrike. När dom kommer tillbaka blir det fullt hus här istället! L's lillasyster och deras kusin kommer hit och stannar till slutet på nästa vecka.
Men först ska jag njuta av några dygn i ensamhet.

Ivan har precis varit här, han har kladdat på nån fuktavstötande färg i min garderob, tur jag inte ska vara hemma ikväll... Ska på bio med Marta. Vi ska se en film som heter Wild child. Först blir det middag på en restaurang som ligger bredvid bion. Det var ju lön idag, så det måste ju firas!

Här händer inte så mycket för tillfället. Det känns lite som jag trampar vatten, men det ska lösa sig. Nu börjar det ju bli lite att fundera på när det kommer till skola och sånt. Utbetalning av CSN, inbetalning av studieavgift, har man allt man behöver och lite sånna funderingar.

Dom ringde idag om en lägenhet, men den var lite för dyr för mig. £550 i månaden. Min budget ligger på runt £450 med räkningar. Jag har ju funderat på att ge det lite mer funderingar, det där med att dela hus eller lägenhet med andra. Jag tror inte det är jag som är problemet här. Inte i detta boendet, i alla fall. Jag tror att med Bex var jag lite för känslig. Men jag vet inte, det hade varit kul att dela om det är med rätt personer. Den som lever får se, jag är öppen för alla förslag.

Hur som helst, så har jag lagt in en ny besöksräknare och den räknar inte unika besökare, utan ALLA. Så jag kan lätt höja min egen statistik med att gå in massa gånger själv. Fast det känns inte så intressant. Men det gör att jag ser att ni är ändå några som tittar förbi istort sett dagligen. Det gör att det inte känns helt onödigt att skriva här. Så jag fortsätter...

Hörs sen!
Kram kram

Hörs sen!
Kram kram

tisdag 19 augusti 2008

19 augusti 2008

Sitter i min säng, hyresvärden är här för att fixa med möglet bakom garderoben. Det är lite äckligt, men jag hoppas att jag inte hinner bli sjuk under den korta tiden jag har kvar här. Sitter och funderar lite på när jag ska kunna flytta och vad det skulle kosta. En hyrbil kostar £45 ungefär och det behövs nästan eftersom jag har sängen och det nu.

Jag vet inte hur jag ska bo sen. Drömmen är ju att bo själv, men har jag råd med det? Eller ska jag leta efter ett kollektiv? Jag har ju tid på mig nu att leta efter ett ställe och lära känna personen/personerna innan jag flyttar in. Och då kunna med och fråga om saker jag stört mig på när jag delat tidigare. Det skulle ju bli mest ekonomiskt att dela och funkar personkemi och sånt, så varför inte? Det blir inte helt som jag vill ha det, men det är ju inte för alltid. Och är det bra människor, så ska jag nog överleva....

Vi får se hur det slutar, ska hålla ögonen öppna dock. Det finns inte tid att ta sitta och rulla tummarna.

Hej hopp!
Kram kram

måndag 18 augusti 2008

18 augusti 2008 (har tappat räkningen...)

Sitter och kollar runt på nya bloggar, jag är såååå ruskigt uttråkad!! Men hittade detta på en tjejs blogg. Lite fjortisvarning är det väl, men ibland får man vara fjortis!

När hon går ifrån dig och är arg .... Gå efter henne!
När hon stirrar på dina läppar .... Kyss henne!
När hon puttar dig eller slår dig .... Ta tag i henne och släpp henne inte!
När hon börjar svära åt dig .... Kyss henne och säg att du älskar henne!
När hon är tyst .... Fråga vad som står på!
När hon ignorerar dig .... Ge henne din uppmärksamhet!
När hon drar sig ifrån dig .... Dra henne tillbaka!
När hon ser ut som värst .... Säg att hon är vacker!
När du ser att hon börjar gråta .... Håll om henne och säg ingenting!
När du ser henne gå .... Smyg upp bakifrån och krama om henne!
När hon är rädd .... Skydda henne!
När hon lutar sitt huvud mot din axel .... Lyft upp hennes huvud och kyss henne!
När hon tar ditt favoritplagg .... Låt henne ha kvar det och sova med det en natt!
När hon retar dig .... Reta henne tillbaka och få henne att skratta!
När hon inte hör av sig på ett tag .... Försäkra dig om att allt är okej!
När hon tvivlar på dig .... Försvara dig med sanningen!
När hon säger att hon tycker om dig .... Så gör hon det mer än vad du skulle kunna förstå!
När hon tar tag i din hand .... Ta tag i hennes och lek med hennes fingrar!
När hon "bumps" in i dig .... "Bump" in i henne också och få henne att skratta!
När hon berättar en hemlighet .... Håll den hemlig!
När hon tittar dig i ögonen .... Titta tillbaka och vänd inte bort blicken förrän hon gör det!
När hon saknar dig .... Är hon sårad på insidan!
När du krossar hennes hjärta .... Försvinner aldrig smärtan!
När hon säger att det är över .... Vill hon fortfarande att du ska vara hennes!
När hon laddar upp den här texten .... Vill hon att du ska läsa den...

Jaja, ska försöka att inte upprepa det. Men oavsett hur gammal man blir, så hoppas jag aldrig att hoppet om evig kärlek dör. Att romantikern i en lever vidare, trots sårat hjärta...

På tal om inget. Ivan var här idag. Det är våran hyresvärd. Han var här med en ny spis. Våran pajjade dagen efter vi flyttade in. Eller ja, ugnen pajjade. Nu har vi en ny och fin spis... Om vi bara kunde få en torktumlare också. Men man ska inte önska för mycket... Han var också och fixade lite med min garderob. Han har rivit ut delar av min mögliga tapet. Den var svart av mögel!! Jag tackar högre makter för att jag bara ska bo fyra månader till här!! Imon ska han lägga på nåt mögeltjosan och sen ska det härda några dagar. Grejen är bara att det kommer aldrig att funka! Man måste ju slita ut hela garderobsväggen om det ska bli bra! Hela väggen är ju skadad, inte bara en liten tapetbit! Men det är inte mitt problem, det är inte jag som äger skiten! Om några månader hoppas jag att jag har hittat ett mögelfritt boende!! Hjälp mig hålla tummarna, jag behöver allt stöd jag kan få i den processen!

Hej hopp!
Kram kram

18 augusti 2008 del 2

God kväll...
Jag lovade ju lite bilder från bröllopet. Det blev inte så många, speciellt inte som min kamera är mobilkameran... Så är det något jag önskar mig i 30-årspresent, så är det en ny kamera!! Behöver ni hjälp att titta ut en, så fråga Rebecka (Sverige-Becka), hon har koll på sånna prylar...

Hur som helst, så har jag nu lagt in dom på hårddisken och kommer visa er några enstaka bilder.

Koncentration.... Inte lätt att ta foto på outfiten när man är stressad och inte har nån direkt vana heller...


Det lyckliga brudparet, Mr and Mrs Mark Tipper.

Och så en liten bild på Bex och Neil. I bakgrunden kan man se mamma Anne trippa förbi... Anledningen till att det inte tittas in i min kamera är för att det är sånt ståhej när pappa Terry ska ta foto på dotter och svärson. Nej, han är inte så teknisk... Det var ganska blåsigt, men vi hade i alla fall tur med vädret, det regnade inte på hela kvällen!

Nu ska jag lägga mig i min säng och kolla på film. Är ganska uttråkad, men det är tur jag har lite tid på mig att komma in i hela vardagslunken! Var på gymmet och var så otroligt omotiverad... Inget kul! Tänkte också jag skulle sätta mig in i bibliotekslivet. Hitta böckerna, vänja mig sakta mot plastsmaken av stolarna, vänja huvudet vid den syretunna luften och sånt. Jag höll ut i en dryg halvtimme... Tur att jag har en dryg månad på mig! En stund om dagen, så ska jag nog vara på elitnivå den 29 september!!

Kram kram

18 augusti 2008

Idag, efter att jag varit nere på gymmet, mötte jag upp L. Hon skulle lämna in lite papper till gymmet. Vi kom in i en lite diskussion, som fick mig att fundera lite moral och sånt. Alltså så här var det, vi stod i receptionen och pratade med en av instruktörerna, när två personliga tränare kommer upp för trappan efter att ha rökt. Det stinker om dom och när jag och L kommer ut på gatan säger jag att jag tycker det inte är att vara bra föredömmen att som PT stå och röka. Hur ska man kunna säga till en medlem att det där med rökning är inget bra om man röker själv? L tyckte då att jag är inget bra föredömme heller isåfall, eftersom jag äter godis, dricker pepsi och äter tårta.

Jag anser nog att mina laster är ganska så milda, om man jämför med rökning. Eller tycker jag det bara för att jag gillar godis, kakor och läskeblask? Socker och fett i alla dess former, liksom... Inte så farligt jue... Om jag hade varit rökare, hade jag ansett det vara inte så farligt? Ur hälsosynvinkel är inget av det bra, men risken är ju större att dö av rökningen än av godisätandet om man samtidigt tränar, eller?
Man kan vrida och vända på det hur många varv som helst, men kommer man nånsin komma fram till rätt och fel? Finns det något rätt och fel? En av instruktörerna där jag gjorde min praktik dricker vin i stort sett dagligen, hon röker och äter långt ifrån hälsosamt, såvida man inte räknar vitt bröd, chips och hamburgare till hälsokost. Hon ser ut som hälsan själv, om man bortser från söndersolad hud... Hon har mer energi än en treåring och är en skitduktig PT. Hon vet vad hon snackar om och hon hjälper en få resultat.

Mina laster kan ge mig högt kolestrol, blodtryck, övervikt och depression i värsta fall. Fast snart kommer väl dagen då socker är cancerframkallande. Kanske har jag missat rapporten och det med, men isåfall så kommer jag dra ner ytterliggare på mitt sockerintag.


Knepig fråga utan svar, känns det som...

Kram kram

lördag 16 augusti 2008

16 augusti 2008

Så var fredagen äntligen slut!!
Mina klasskompisar tycker jag är galen som vill att sommarlovet ska ta slut! Det är jag också och vill väl egentligen inte att det ska ta slut. Men jag vill bara att tiden ska gå och den går inte så fort när man inte har något att göra...

Imon är det dags för bröllop!! Maya och Mark gifter sig äntligen! Det ska bli himla kul att få vara med och se det. Det är ett borgerligt bröllop, men det ska bli kul ändå!
Sen söndag är det jobb hela dagen.

På måndag vet jag att det faktiskt drar ihop sig till skola igen. Jag ska lämna in min studieförsäkran till CSN! Jupp, det vankas inkomst! Det är på tiden, det känns som jag inte har haft pengar på evigheter... Även om det är pengar jag inte direkt kan spendera, så är det en trygghet att ha dom där...
Nu vet jag att mamma kommer sucka något om den eviga optimisten, men jag måste säga att jag när jag väl får ett jobb som betalar bättre än svältlön, så ska jag verkligen göra mitt allt för att spara en slant varje månad. Jag har funderat och reflekterat över det senaste året som gått och kommit fram till att med en hyra som är liknande den jag har hemma, så har jag klarat mig ganska bra med mindre pengar än jag tjänade hemma. Men jag hoppas på en lägre hyra sen, och bättre lön.. Så ska man se det simpelt, så ska det nog funka att spara. Men teori och praktik är ganska olika... Och först ska jag ju få ett jobb också... Och jag ska ta mig igenom skolan också... Två år! Suck...

Nu ska jag dock sova en liten stund. Det har varit en lång och seg dag. Det har varit en hängig dag, med för många negativa tankar. Men då är det tur man har mamma... Oavsett vad som händer och sker med allt och alla, så har vi varandra. Kanske inte alltid på samma spår, men det brukar gå ganska bra ändå. Hon är mitt största stöd just nu... Kram på dig, mamsen!

Sov gott!
Kram kram

fredag 15 augusti 2008

15 augusti 2008

Hej hopp!
Fredag idag och hittills har jag inte gjort ett dyft. Inte ens ätit frukost... Orkar liksom inte engagera mig i att fixa nån...

Jag känner mig lite hängig och om nästa sommar blir likadan, så räkna med att jag inte sitter här och filosoferar om allt och inget och mår dåligt över hur situationen är. Jag åker hem och söker jobb hemma, jobbar ihop lite pengar och hoppas på att jag inte ska må för dåligt när jag flyttar tillbaka hit igen.

Men det är ett år kvar tills dess. Mycket kan hända under den tiden. Det är bara en av funderingarna jag har för tillfället... Det finns fler funderingar som surrar runt där uppe.

Sitter och väntar på att hyresvärden ska komma förbi med våran nya spis. Har inte hört något från honom, så vi får väl se. När L kommer hem, så ska jag gå ner och träna. Det innebär att jag måste masa mig upp för att äta lite fruktost... Annars kommer det inte funka att träna jue...

Det känns som jag skriver bara för att ha något att göra, och det är väl lite så det är, det är ju inget bra eller intressant som kommer ut ändå...

Jaja, nu ska jag försöka äta något. Hörs snart igen!
Kram kram

torsdag 14 augusti 2008

14 augusti 2008 del 2

Då har jag avklarat en dag till!! Det drar ihop sig och snart är det dags för skolan att komma igång igen! Nästan....

Jag har jobbat och pratat med mamma. Jag tycker inte om det som händer hemma och kanske är det därför jag inte orkar komma hem över jul. Det lutar mer och mer åt att jag inte kommer hem. Och när jag pratade med mamma idag, så känns det som att vi kan lika gärna sitta här på jul som hemma. Det kommer vara tråkigt att inte träffa alla, men det känns som man träffar många bara för att man måste träffas. Jag har haft två önskemål dom två gångerna jag varit hemma och inget har slagit in. Tiderna förändras och det är väl bara att acceptera det, antar jag.

Lauren är hemma och det med dunder och brak... Jag inser hur tyst och skönt jag haft det när hon varit borta. Men hon åker på onsdag igen, har jag för mig... Först ska hon fylla år bara och jag har inte råd med en present. Jag får se vad jag hittar på....

Nu ska jag kolla på nån film innan jag ska läsa några sidor, för att sen sova gott...

Nattinatt!

Kram kram

Why, oh why?!

Det är bara så det fungerar, men VARFÖR????

Kram kram

14 augusti 2008

Hej!
Jag är uttråkad... Riktigt jätteuttråkad.
Borde städa, men det behövs egentligen inte städas.
Men L kommer ju hem. Då måste det vara rent...
Och klädställningen kan ju inte stå i vardagsrummet.
Hon får ett spel...

Inget att be för, bara sätta igång och städa!

Hörs sen!

Kram kram

onsdag 13 augusti 2008

13 augusti 2008

Kom hem från Maya's möhippa. Med tanke på att hela bröllopet går i lugnets tecken, gjorde även möhippan det. Lite tråkigt, men det är ju hennes andra bröllop, så hon är ursäktad och får sin vilja igenom. Och jag hade nog inte haft ork för nåt stort partyparty-tjosan ändå...

Vi var och åt på en kinarestaurang. Det var jättetrevligt och alla åt och var glada. Jag pratade med Bex och berättade ärligt hur det är i den nya lägenheten, hur olika hon och Lauren är. Jag sa lite på skämt att jag kanske flyttar tillbaka till jul, men jag tror inte hon insåg att jag skämtade... Visst skulle det bli lättare att återgå till det som det var. Men hon har gått vidare, hon och Neil verkar planera seriöst för framtiden. Även om dom tar det steg för steg, och inte hastar med något, så planerar dom. Och med all rätt!! Jag, om nån, vet hur mycket hon förtjänar att få vara så här lycklig! Hon har gått igenom en hel del och även om hon sagt att allt varit okej, så vet jag att det funnits mer under ytan. På det sättet är vi så lika, allt är okej, fast egentligen vill vi ändra på ditten och datten. Men hon är lycklig och det finns inte mycket hon vill ändra på just nu. Det skulle väl vara levnads-situationen då... Men det kommer, jag lovar!

Hur som helst, efter att ha smaskat i mig kinamat så det rann ur öronen (det kändes så i alla fall...) så började jag min promenad hem. När jag kommit en bit upp på High street, så stoppar en tjej mig. Jag kände igen henne, hon är en av uteliggarna som strosar runt High street i stort sett dagligen. Hon förklarade situationen, att hon var hemlös och att hon sällan tiggde från främlingar, men ibland var hon tvungen. Och jag har aldrig sett varken hon eller hennes vänner tigga. Jag sa med dåligt samvete att jag inte hade några pengar. Det sved lite granna, eftersom i plånboken ligger det £20 och jag har precis mumsat mat som hade räckt till henne i ett par dagar. Hade jag haft mynt, hade jag kunnat ge henne dom, även om varje penny är viktig för mig. Men jag kände inte för att ge henne £10.

I sånna stunder undrar jag lite vad som hänt henne. Hur hamnade hon på gatan? Hon är en söt, lång, blond tjej som ser ut som vem som helst. Klart en dusch hade krävts för att hon skulle se helt fräsch ut, men ni fattar vad jag försöker säga. Jag har aldrig sett dom påverkade av varken droger eller alkohol. Hur hamnade hon där, var går gränsen från var jag är idag till hemlöshet? Varför har jag ett skyddsnät som fångar upp mig om jag faller? Varför fångades inte hon upp? Hon är i min ålder och det gör väl att funderingarna får extra spinn... När en 60-årig uteliggare tigger, så funderar man liksom inte på det, direkt. Men när folk i ens egen ålder sitter där och inte har råd med en fralla, då känns det så nära på något sätt...

Jag pratade också med min jobbarkompis Emma idag. Vi har inte haft så mycket tid att prata ordentligt, även om vi jobbar i samma kassa och har gjort sen i julas. Det finns ju inte tid alla gånger... Men vi pratade lite och hon frågade om var jag bodde nu och hur det funkar och så. Och ego som jag är, så flummade jag ju in på mina känslor igen. Visst är det tufft som fan och visst skulle jag ibland bara vilja ge upp. Ni som läst, känner ju till allt det där. Men samtidigt så måste jag få vara så osvensk att jag klappar mig själv på axeln, jag har klarat första året med 58% i betyg. Ett betyg som inte räknas till min bachelor... Men jag känner att även om det inte hade skadat och få 70-80% i betyg, så är det så mycket mer som räknas. Jag gör det ensam, i ett främmande land, på ett annat språk, alldeles på egen hand. Ingen som curlar eller hjälper till. Missförstå mig inte, jag har ett enormt stöd hemma i Sverige. Men jag har inte det stödet här på samma sätt.

Efter första året känner jag en tilltro till mig själv som jag aldrig hade hittat hemma. En inre styrka, som jag anat funnits där, men inte vågat tro på. Ensam är stark, självklart, men man behöver vänner och familj också. Då blir man starkare ändå...

Jag hade lätt kunnat spåra in på en fortsättning, men det blir för långrandigt, och dom det är riktat emot läser inte här ändå... Tyvärr.

Nu ska vi sova! Lauren kommer hem imon och jag måste hinna städa innan dess. Även om jag inte stökat ner, så måste det ju dammsugas och tvättas golv och skuras badkar och handfat.... Längtar tills jag bestämmer själv igen om det är dags att städas eller inte... Hmpf...

Sov gott!
Kram kram

tisdag 12 augusti 2008

12 augusti 2008

Så var det tisdag igen. För en vecka sen satt jag på en buss nu, om jag inte minns fel. Jag kan ha suttit och väntat på en buss också, men tror jag var på bussen. Halvvägs till Heathrow. Tänk vad tiden går fort!!

Har ju funderat på hur många som läser bloggen, och även om jag filosoferar på att lägga ner allt och att jag inte får protester för det, att ni som läser vill att jag ska fortsätta skriva, så verkar det finnas folk som faktiskt läser. Ni behöver inte vara rädda för att lägga en kommentar då och då, så jag vet att ni lever, att ni troget tittar in för att se om det finns något nytt skrivet här. Men jag ska inte tvinga er kommentera inlägg som kan vara tråkiga och dryga, bloggen får finnas kvar så länge jag får ut något av att skriva i den.

Hur som helst, har varit runt på stan idag. Hittade kläder till bröllopet jag ska på på lördag. Maya ska gifta sig. Imon ska vi på möhippa. Det går lite lugnare till här än det gör hemma, tror jag. Även om det ibland går ganska lugnt till hemma också... Men vi ska äta buffé på en indisk restaurang, P.O.S.H heter den. Kommer inte ihåg på rak arm vad det står för, men det kan jag alltid kolla upp.
Har även skrivit in mig på några agenturer som har hand om lägenhetsuthyrning och sånt. Men dom flesta sa att jag skulle komma tillbaka i slutet på november... Jag tror dock att jag håller lite koll undertiden på internet. Vill inte bli hemlös lagom till jul jue!! Hur skulle det se ut? Hmpf... Nop, här gäller det att vara på sin vakt! Såg en lägenhet som ligger mitt på High street, men den vill dom att man flyttar in i ASAP, så att säga. No thanks, har bostad en stund till och även om standarden är ruskigt dålig, så har jag inte råd att betala dubbel hyra i 4 månader... Men jag hoppas att ni håller tummarna för mig och att jag hittar nånstans att bo. Jag har i alla fall hittat flytthjälp, Matt. Nu ska jag bara hitta nån med stor bil eller med körkort i alla fall, så kan jag hyra en flyttbil.

Nu ska jag gå och laga lite mat, måste ju ha med lunchlåda imon till jobbet. Sen blir det nog sängen, lite läsa boken och lite Las Vegas, eller om jag tar senaste avsnittet av Army wives... Hmm, så många val, hur ska det gå?

Kram kram

måndag 11 augusti 2008

11 augusti 2008

Så var måndagen över. Idag har det jobbats på bokaffären. Det har känts riktigt bra att jobba idag. Hade lite ångest innan jag gick dit, men eftersom jag behövde pengarna, så var det inte mycket att tjafsa om. Ställa klockan, på med kläder och iväg. Men som sagt, det kändes bra och tiden gick fort.

Imon ska jag skriva upp mig för lägenhet. Är ju lite orolig för den stundande flytten, men ska försöka hitta ett ställe jag kan stanna på tills det är att dags att ta sig ifrån Southampton.

Soton är en speciell stad. Det finns inte mycket spännande här egentligen, men just nu är det hemma. Jag har delade känslor för staden. Den duger, men inte mycket mer än så. Blir jag kvar i England ett tag efter skolan, så blir det Brighton. Fast jag vet inte, norra England lockar lite med. Få känna på den riktiga, den äkta gästvänligheten. Hade varit kul om nån av mina svenska vänner ville komma över och köra en roadtrip nästa sommar. Så man får se lite mer än bara södra England. Har ju varit i Bath och det var en otroligt vacker stad, det lilla jag fick sett... Kom sent en kväll, kollade på universitetet under en småregnig och blåsig dag, nån timme på stan och sen hopp i säng eftersom jag skulle masa mig iväg tidigt morgonen därpå. Men det jag såg var vackert.

Jag har verkat lite deppig det senaste, lite uppgiven och kinkig. Och jag ska inte säga att det varit lätt i sommar. Nu har jag insett att jag vill ju fortsätta skolan, det ska bli kul att det kör igång igen. Och jag kommer grina av stress och hemlängtan och viljan att hoppa av kommer toppa i vissa lägen. Men jag kan inte hoppa av. Det skulle inte funka. Jag är för gammal för mer äventyr efter det här. Hoppar jag av nu, kommer en känsla av loser finnas i mig tills jag gör något nytt i stil med det här. Jag fyller 30, hur många sånna här äventyr kan jag orka hinna med efter det här?
Men det är inte bara det, jag vill ju ha min Bachelor. Jag vill bevisa för mig själv att jag klarar det. Hur tungt, drygt, hemskt, skrämmande, roligt, nervpirrande, uppbyggande och jobbigt det än blir på vägen, så är det en erfarenhet jag redan har lärt mycket om mig själv.

Jag var nog lite av en mes innan jag tog tag i det här projektet, men jag har lärt mig att jag klarar mer än jag tror. Bara det att jag delar lägenhet med en massa spindlar, i mitt rum bara bor det två stycken!! Det hade jag aldrig gått med på hemma! Sådeså!
Och även om livet är ganska tråkigt på egen hand, så vet jag att jag kan stå på egna ben.

Kram kram

söndag 10 augusti 2008

10 augusti 2008

God morgon!
Sitter i min säng och funderar på lite ditten och datten. Vad ska hända sen? Vad ska hända nu? Gör jag rätt att stanna? Hur hamnade jag här, just här i den här situtationen? Om drygt 4½ månad ska jag flytta. Hur ska jag göra det? Jag kan inte flytta alldeles själv. Jag behöver ju hjälp för det... Och vart ska jag flytta?
Allt känns bara konstigt... Och det verkar som ingen läser bloggen längre heller, så det känns ibland onödigt att skriva här... Det är ju bara ett onödigt extra stressmoment, känns det som. Och läser ingen, så varför bry sig?

Idag ska det jobbas. Inte sugen alls... Helst vill jag bara krypa ner under täcket och grubbla vidare på vad jag ska göra med mitt liv för att det ska kännas bra...

Jag var på musikal igår, Flashdance. Jag och Marta var och kollade. Hon är lite rolig att umgås med, men samtidigt väldigt speciell. Hon kommer från Tjeckien och har lite udda åsikter ibland. Men hon är en go tjej. Vi pratade förhållanden och kärlek, hur vänner omedvetet önskar en olycka, för dom är olyckliga själva. Jag har inte råkat ut för det själv, men jag vet andra som har det.
Jag är den typen av person som om mina vänner är lyckliga, är jag lyckliga med dom. Är dom olyckliga, så är jag olycklig med dem. Ta L hemma, hon är så lycklig att det går nog inte att bli lyckligare än så. Det svider lite avundsjuka i mig, självklart. Jag vill också vara så lycklig igen. Men hon förtjänar det, det är hennes tur att få vara så riktigt jättelycklig. Och sen har vi C, som är ungefär lika förvirrad som jag. Långt förhållande bakom som sig, slititg separation och en förvirrad framtid. Vad ska hända nu? Hur ska det gå? Kommer hon träffa nån igen? Självklart kommer hon det. Hon är ju C!!
Vi har R som har så fullt upp att jag inte har riktigt koll på vad som händer. Men hon är singel och verkar ganska nöjd med det. Inget fel på det. Jag önskar jag kunde vara nöjd med mitt singelliv.

Jag önskar att skolan ska börja, så jag får något annat att tänka på.

Ibland vet man inte var man har, förrän man förlorat det...
Sitter här med en klump i magen, lätt illamående av oro jag inte riktigt kan påverka just nu ändå. Jaja, det får bli som det blir. Det som inte dödar, gör en bara starkare, säger dom. Jag kommer vara stark som stål efter det här.

Och resan hem över jul är ju hotat, eftersom jag flyttar över årsskiftet. Men frågan är om det är bra att åka hem så mycket. Att ha varit hemma i 4 veckor har gett mig hemlängtan som aldrig förr. Just nu är hemresa hotad oavsett när jag flyttar...

Nu ska jag göra mig iordning för att gå till jobbet!
Kram kram

fredag 8 augusti 2008

080808

God kväll!
Ligger i sängen och ska snart försöka sova. Fredagen har gått i lugnets tecken, började med helkroppsmassage, lullade sen runt på stan och kollade på marknaden och så, hem, duscha, en sväng i Portswood med Lauren. Lauren mår inte så bra för tillfället, arbetslös i stort sett och så är hon ganska lättstressad över saker hon ändå inte kan påverka direkt och det påverkar ju mig, som bor med henne.

Jag underlättade väl inte hennes välmående när jag sa att jag inte kommer flytta med henne till nästa ställe, utan ska satsa på något eget. Vi får se hur allt löser sig med tiden. Men jag står fast vid att hitta något för mig själv. Jag kommer må bättre av det, och det kommer gynna mina studier positivt. Något som stressar mig väldigt mycket är att dela kök och badrum med andra. Både Bex och Lauren är bra tjejer, men alla har vi våra för- och nackdelar och det är lätt att bagatellerna till nackdelar blir stora som aldrig för när man blir stressad.

Hur som helst, det är sovdags alldeles strax. Men jag ville bara skriva ett inlägg innan jag ska sova... Ett inlägg om hetaste grabben i Frölunda! Mmm... Ronnie Sundin... En hunk som heter duga! Nu är jag ju singel, men i ett förhållande så pratar man ju ibland om frikort. Ronnie Sundin är mitt frikort i det läget. Yummy pöjk det... Se om jag hittar någon fin bild på internet som jag kan lägga upp här, så ni får se....


Jo. jag googlade och detta var ett fotona som kom upp.

Jaja, nu ska det sovas i alla fall... Imon blir det en dag full med shopping och sen teater med Marta. Flashdance... Spännande!

Sov gott!
Kram kram

torsdag 7 augusti 2008

7 augusti 2008

Okej, sa jag skulle bli battre pa att blogga, sa jag... Men det ar inte sa latt att blogga nar man inte har nagon dator... Eller ja, dator har jag ju, men internet ligger nere hemma hos oss. Igar kom varan digitalbox till tvn och jag foljde anvisningarna till punkt och pricka. Om det funkade? Nop, inte alls... Det ar nagot fel pa en av kontakterna dom skickade med, sa nu kommer det inte bli fixat innan helgen. Dom kanske kommer pa lordag och fixar det, men dom ar inte allt for palitliga, hantverkarna i det har landet.

Sen fick jag reda pa igar att vi kommer fa en ny spis den 15 augusti!! Jippie!! Den vi har nu ar nog aldre an mig! Och tvattmaskinen maste man stylta upp med tvattkorgar och skurborstar, annars valter den nar den centrifugerar. Det visste inte Lauren nar hon skulle tvatta, sa hela koket svammade over med tvattvatten, tvattmedlet ar helt klumpigt. Men det ar torrt nu...

Hur som helst, sa ar det bara knappt 5 manader kvar i denna lagenhet. Kan jag sta ut i den har fuktiga skitlagenhet, sa kan jag nog bo var som helst!!

Men nu har ni forklaringen pa varfor jag inte bloggar sa mycket det narmaste dagarna...
Och sa var det dags att aterga till verkligheten igen. Jag borjar jobba idag. Suck... Fast det ska bli lite skont att fa struktur igen.

Hors snart!
Kram kram

onsdag 6 augusti 2008

6 augusti 2008

Om jag kan sova? Nop, det är svårt när man är så ruskigt övertrött! Kom hem efter nästan 12 timmar på resande fot och börjar hänga upp mina gardiner!! Jupp, det är knepigt hur kroppen funkar...

Skrev ett litet inlägg i väntan på bussen tidigare idag:


Sitter på Stansted airport och väntar på bussen. Jag lärde mig nog av förra resans förseningar och bokade in bussen drygt 2 timmar efter vi landat. Lika bra att vara på säkra sidan, men samtidigt är det lite tokigt. Det är ingen hit att sitta i väntsalen till bussarna. Se hur alla åker iväg och hem till sig. Eller sitt hotell där dom ska bo medans dom upptäcker London. Skulle kunna hoppa över bussen och ta tåget istället. Men det gör ju bara att jag skjuter fram vänttiden till att sitta utanför WHSmith på Heathrow. Äh, lika bra att bara sitta här och vänta.
Undertiden kan jag reflektera lite över min vistelse hemma igen. Det är sig likt, inget händer. Lite kärleksbekymmer, lite tjafs och lite ditten och lite datten, men på det stora hela är det sig likt. Det hade tillkommit lite folk i släkten, dock. Farbror Henrik har ju blivit pappa. Men det har jag ju redan skrivit om... Men nu har ju även jag sett underverket! En sån söt kille!! Och stor! Undrar hur stor han kommer bli. Fortsätter han i den här takten, så kommer han växa ur höstkläderna jag köpte redan om nån månad eller så...

Det är konstigt hur man sitter här och precis var där, hur fort man kan förflytta sig. Det är klart, jag har ju bara avklarat halva resan hittills... Men ändå. Hela tiden jag har varit hemma har jag funderat på vad som ska hända sen. Skolan är slut om två år, men sen? Sverige? England? Nån annanstans? Jag vet att jag inte ska fundera på det nu, utan koncentrera mig på skolan. Men jag har två månader kvar innan skolan börjar och huvudet är vant att köra på högvarv. 4 veckor i lugn och ro, utan måsten och annat viktigt, klart att hjärnan börjar surra med annat då. Så framtiden har varit på tapeten många gånger, både muntligt och tankemässigt. Och det gör det inte lättare att så många hemma flyttar och gör om eller överhuvudtaget kan planera nästa steg.
Själv har jag ju tagit några steg tillbaka. Jag är tillbaka där jag skulle ha varit för 10 år sen. Men som mamma sa, jag var inte redo för detta då. Mina funderingar är om jag egentligen är redo för det nu heller... Eller redo är jag nog, men är det rätt väg jag valt? Pratade igår med en gammal vis man om vad man kan göra med min utbildning. Han spånade lite på om man inte skulle starta eget. Men frågan är om jag nånsin hittar en så vis man som jag kan lita på såpass mycket att jag kan göra något så kul. Vi får se vad framtiden har att utvisa. Men magkänslan säger mig att det här kommer bli bra. Allt kommer att ordna sig på ett eller annat sätt och även om jag många stunder känner mig fruktansvärt osäker på vad jag håller på med, och dom stunderna är fler än dom stunderna när jag är helt säker på att det kommer ordna sig, så väger dom positiva stunderna tyngre.

Med tanke på allas liv som går framåt, som kan planera och förändra, som har egen bostad och så, så har jag under min ledighet avundats dom oerhört. Jag vill ju med... Och visst, jag har det framför mig, men jag vill ju ha det NU! Ja, jag är otålig... Så i fyra veckor har jag haft mitt mantra om hur jag skulle kunna bli lycklig: fast jobb, egen bostad, en bil, en hund och två katter. Jag kan nog tänka mig att det räcker alldeles utmärkt. En karl på det, hade inte skadat, men man kan ju inte få allt och det är ju definitivt något som jag inte kan styra över på egen hand. Kan hjälpa till på traven kanske, men inte mycket mer...

Nu känner jag att jag reflekterat nog för idag. Ska bli bättre på det här med bloggandet, för det är ju ganska kul ändå...

Kram kram