lördag 30 juni 2007

Dåså, killar!

Nu har jag kollat med Linda Fodor-Egelstig och fått okej att "låna" bilder på henne och lägga ut här. Jag skulle ju inte lägga ut en bild på vilken tjej som helst, men Linda verkar vara en skön tjej med båda fötterna på jorden. Hon utstrålar glädje, trots diet och hård träning. Jag vet hur jag blir när jag får för lite mat i magen... Hon brinner verkligen för träning och tävlar i Body Fitness. Hon kom tvåa förra året i VM och satsar nu för fullt på VM i år. Hon vill ha revanch! Hon skriver blogg och har en egen hemsida och där man kan läsa mer om hennes strävan mot guldet och även läsa om hur hon tränar och äter. Här följer lite bilder jag själv gillar och som hjälper mig med motivationen...

Nu fick ni lite att titta på i alla fall.. Några tuttlisor blir det inte här, minsann. Såvida det inte är fitness-tjejer som petat in lite silikon för att känna sig lite tjejiga med alla sina muskler....


Tragedi och hunkar

Det har väl inte undgått någon att wrestling-branschen har drabbats av en tragedi. Chris Benoit har enligt bland annat CNN tagit livet av sin fru och sin son. Efter det ska han ha tagit sitt eget liv. Det är tragiskt, självklart. Men vad fick honom att göra det? Jag anar steroider och att han drabbades av ett så kallat Roid Rage, vilket även CNN antydde. Sanningen kommer inte förrän toxic-analysen kommer om ytterliggare nån vecka. Och vad som fick Benoit att ta drastiska åtgärder, kommer vi nog aldrig att få reda på.

Anledningen till att jag tar upp det är för att jag läser om det överallt, känns det som. Bloggar, forum, tidningar, tv... Via ett forum länkades det till WWE, World Wrestling Entertainment´s hemsida. Och mitt i all tragedi, så kan ju mitt öga inte missa en hunk!! Nejdå! Jag anar en snygging och jag gogglar lite och visst hittade jag lite bilder också... Hunken heter John Cena och är regerande WWE Champion.






Kom inte och säg att han inte är fin att titta på... Nu ser man ju inte hans härliga muskler, men jag hittade en till! Lite bling-bling, men han måste ju få skryta lite... Hihi...



Och för ganska så länge sen, så lovade jag ju killarna som läser mina inlägg, lite bilder som dom kan sukta efter. Och nu är det nog på väg... Ska kolla med tjejen i fråga, om jag får låna lite bilder. Så håll ut, ge inte upp, det kommer!
Nu ska jag kolla tv och bara fortsätta slappa....
Ha det bra!

Kram kram

fredag 29 juni 2007

Surt...

Jag gillar inte det här med att vara arbetslös längre... Men jag är stolt över mig själv, jag har klarat mig på min lilla, lilla ersättning varje månad, fram tills denna månaden. Och då måste man ha i åtanke att jag har gått hemma sen förste december. Klart jag har lånat för stunden och så, men oftast har jag haft pengar på mitt konto, bara inte fört över dom till kortkontot... Och Rebecka har ju lagt ut lite pengar för ditten och datten, men det är avbetalt, tror jag... Och anledningen till att jag var tvungen att ringa mamsen var för att denna månaden har det varit optikerbesök och så ska jag på hälsoundersökning på tisdag. På onsdag kommer nya pengar!! Jippie!! Kan knappt bärga mig, då ska jag äntligen köpa min omtalade filofax!! Yeay!!

Nu ska jag kolla lite tv, äta lite goda tunnbrödmackor med proscuttio-skinka. Jo, jag har rätt dyra vanor för att vara fattig, men samtidigt så handlar jag nästan inga prylar. Det blir oftast mat för hela slanten!! Hihi... Och sen blir det en dusch innan jag hoppar i säng!

Sov gott och ha en härlig fredagkväll!

Kram kram

torsdag 28 juni 2007

Spice Girls

Alltså, Spice Girls har aldrig varit några favoriter, men jag måste bara kommentera bilden nedan....



Bilden är tagen från Aftonbladet, by the way... Alltså, dom ska ju återförenas, tydligen. "Det blir ett fint avslut" säger dom. Mja, jag vet inte, men är det inte typ 10 år sen dom bröt upp och hade gjort sitt? Dom är avslutade, tycker jag. Alla känns som dom gått vidare med ganska normala liv. Utom Posh... Det är fyra fräscha tjejer i sin bästa ålder på bilden och en plastdocka... Nånstans på vägen efter Spice Girls var på topp till idag, så har det gått snett för Victoria, känns det som. Jag gillade hennes utseende på vägen, men det har gått till överdrift. Undrar hur hon mår egentligen....

Annars idag så har jag tvättat, jag har blivit av med mina hallmöbler och jag har sprungit på Kungsmässan med Lisa. Hon var lika desperat efter socialt umgänge som jag. Vi sprang på Carro och Markus och satt ner och tog igen oss lite. Sen upp och flänga lite till. Har kollat in en Filofax nu, så så fort systeryster har satt in pengar på kontot, så ska jag rusa till Wettergrens och inhandla en sådan!

Nu sitter jag här och funderar på hur dagen kunde ta slut. För det känns som klockan är typ 16 eller nåt. Den har liksom stannat av helt! Det känns lite otäckt... Eventuellt imon så är det grillning hos Carro och Markus som gäller. Får se vad som händer... Hade varit kul att se hur huset utvecklas och så har dom ju en kull kattungar hemma. Det är tur man ska iväg, annars hade jag nog åkt hem med en... Dom är ju sååå söta!

Nu ska jag göra några mackor, sen är det Las Vegas som gäller!!

Kram kram

onsdag 27 juni 2007

Ännu en dag till ända...

En helt vanlig dag i pappkartongens land, kan man säga... För andra dagen i rad, har min mobilkalender fått spel. Jag missade min optikertid... Skulle varit där klockan 9, men min kalender sa 10. Tokigt, men shit happens. Optiker-gubben var lite surig, men det hade nog inte med mig och min tidsmiss att göra. Han är nog sån alltid. Det visar sig nog snart, för jag fick en tid för återbesök. Jag fick testa en ny lins. Tydligen så har jag lite problem med protein i ögat och en fet torrhinna. Hoppas att den nya lins-sorten ska funka bättre. Vi får se.

Så nu är jag på jakt efter en filofax. Tittade lite idag på vägen hem, så på onsdag är det en filofax som ska inhandlats!! Kan vara bra när skolan börjar sen också... Och så är det ju nåt att fylla ut min stora väska med. Min stackars förskrämda plånbok åker från sida till sida, jagad av min enorma nyckelknippa, när jag är ute och går... Men dom kostar ju lite, tur man bara byter ut innehållet i slutet på året.

Annars har jag inte gjort nåt spännande. Tittat lite på tv, surfat och läst lite bloggar, slumrat och kelat med katterna. Jag är rätt uttråkad för tillfället... Hoppas Lisa hade lite tid över imon för att underhålla mig.

Nu ska jag återgå till tvn.

Hej hopp!
Kram kram

tisdag 26 juni 2007

Tisdag...

Ny dag, nya äventyr. Jag har idag haft min sista terapitimme. Känns konstigt att inte ha nånstans att vända sig längre. Det finns ingen som sitter och bara lyssnat, ber mig fundera varför jag känner si eller så. Det har ju inte varit nån direkt djup terapi. Jag skulle säga att det har varit lite terapi light. Klart vi pratat om djupa ämnen, men mest har hon bara ifrågasatt vad som hänt. Vi har pratat uppväxt, barndom, tonåren och det som kommit därefter. Hon har varit med på resan sen J packade och sa hej då. Hon har hängt med genom uppsägning, a-kassestrul, jakten på nytt jobb, nervositeten för att få nej från skolan i England. Oron över CSN. Nu packar jag och helst skulle jag nog vilja att hon flyttade in här dom sista veckorna. Just nu är allt skitnervöst, jag är rädd, nervös, lycklig, orolig och en aning deprimerad. Inte deppig så jag vill kasta in handduken. Jag vill mest bara vara sysselsatt hela tiden. Fast det är jag inte. Jag uppfyller mina eventuella uppgifter jag har för dagen, sen lägger jag mig i min soffa, som jag vill bli av med. Jag ligger där tills det blir eftermiddag eller kväll, sen börjar jag packa. Så packar jag nån timme, duschar, tittar lite på tv, sen blir det sängen.

Idag blev det lite tokigt. Jag hade tid på terapin klockan 11. 10.35 ringer hon och frågar var jag är. Det hade blivit strul med tiden igen... Andra gången det händer. Inte bra... Fast det löste sig finemang! Jag fick komma dit klockan 13 istället. Tänk så bra det blev. Men nu är stödhjulen borttagna och jag måste stå på egna ben. Det är tur att det är ett bra stödcenter på skolan, om jag skulle behöva mer hjälp...

Nu sitter jag här, mätt och belåten. Det blev Thaisoppa med avokado, miniplommontomater och räkor. Till det åt jag hemmagjort vitlöksbröd. Lite mycket vitlök, men det är svårt att uppskatta. Gott var det i alla fall!

Nu ska jag titta på Matte i Bygglov, drömma mig bort att jag hade ett eget litet hus att fixa med...

Kram kram

måndag 25 juni 2007

Metrobloggen

Det pratas lite om Metrobloggen och dess vilkor. Jag var snabb med att hoppa på Metrobloggen, men var lika snabb med att ta bort min blogg. Jag insåg att det inte skulle ge några pengar och att inte ha rätt till sitt eget material, var lite tokigt. Via bloggen Vad är grejen? såg jag den här filmen. Två killer som via sin Metroblogg vill skänka pengar till Röda korset. Dom fick snabbt många besökare, men blev bortagna från Metrobloggen på grund av att dom tjänade för mycket pengar på sin blogg. När man hoppar på nåt, måste man alltid läsa det finstilta...

söndag 24 juni 2007

Oordning och oreda

Idag har jag inte fått gjort nåt, känns det som. Fast ändå har jag fått gjort massor liksom... Jag har flyttat ut sängen i vardagsrummet. Jag har dammsugit i sovrummet och tömt lite lådor därinne i en byrå. Jag är så trött på all min gamla skit att jag har börjat slänga mer än jag kanske borde. Men har jag inte brytt mig om det så länge jag har bott här, varför ska jag sakna det nästa vecka då? Hittat lite saker som kanske J vill ha. Får se vad han säger. Men jag är ruskigt ostrukturerad när jag packar, har jag kommit på. Om min mor skulle komma hit nu, så skulle hon få ett spel. Men det är ju ingen idé att plocka ner tavlor och sånt. Jag har lampor som jag inte vet hur jag ska packa ner. Men dom kan bli jättesmå, bara jag packar dom rätt... Men hur gör jag det? Hur som helst, köket ska mor hjälpa mig med, för där är jag chanslös! Det får jag ALDRIG ordning på!! Tur man har mamma...

Katterna är lite galna över förändringen som skett idag. Dom stirrar och springer och hoppar högt bara man vänder sig i soffan jue. Fast dom lugnar ner sig snart. Jag hoppas att dom är starka, dom har några tuffa veckor framför sig. Dom ska åka bil i flera timmar, dom ska bo i ett hus i typ två veckor, sen ska dom flytta igen... Till ett nytt hus, med ny oordning. Hoppas han får ordning på huset ganska fort i alla fall, så dom får komma till ro snabbt.

Men jag är fortfarande uttråkad, jag är rastlös och håller på att gå i bitar! Det är rörigt, både hemma och med mitt liv, känns det som. Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa flyttfrågan. Har ju ingen bil. Lisa ska kolla med bil och nån dag måste den ju vara ledig, så vi kan flytta lite i alla fall... Och ingen vill ha min soffa... Min härliga, underbara soffa och ingen vill ha den! Why?? Nån måste ju vilja ha den...

By the way, Hunk med stort H på fyran ikväll... Hoppas ni tittar!

Natti natt på er!
Kram kram

På västfronten intet nytt

Idag är det söndag, men idag kan det kvitta.. Jag ville ha söndag igår och nu känns det som det är försent. Hur som helst, igår blev det varken sunkmat eller kyckling. Jag orkade mig inte utanför dörren och när det väl fanns ett uns energi i kroppen, så började det ösregna. Alltså inte lite grann, utan jag såg knappt bort mot skogen för allt regn! Det var bara en grå vägg utanför. Energin rann ut igen och jag fick samla på mig ny. Och när den var tillbaka, jomen då var regnet också tillbaka!!
Det blev en skål spagetti med ketchup. Och grillkrydda. Jaja, inte gourmet, men det mättade lite. Idag har jag inte ens kommit till frukosten ännu. Hur ska det här sluta? Jag har ju slutat äta... Inte bra... Fast det löser sig nog, ska ni se!

Annars är det inte mycket nytt. Får se om jag orkar mig ner till affären idag, eller om det blir spagetti idag med...

På tal om inget. Boken jag läser nu är skitrörig! Hade jag inte varit så nyfiken på vad som skulle hända, så hade jag nog lagt ner den. Men hur rörig och halvkass den är hittills, så får den mig ändå att vilja läsa mera hela tiden... Får se hur det slutar.

Ta hand om er nu!
Kram kram

lördag 23 juni 2007

Midsommardagen...

Idag vill jag ligga i min soffa. Jag vill äta onyttigheter som nån kommer hit med och titta på tv. Jag vill se alla söndagsprogram som till exempel Sjunde himlen, Brothers&Sisters, Jamies Trädgård, Miami Inc och lite repriser och så.

Men nej, det är lördag idag. Och visst hade jag varit nöjd om jag hade jobbat. Men jag har inget jobb och jag känner mig så där lagom bakis för att vilja avnjuta en söndag i soffan... Jag vill ha bakis-program på tvn jue...

Jag får hur som helst gå ner och köpa mig lite sunkig, fet mat... Eller kanske ska man bara köpa en grillad kyckling. För det är riktigt gott! Samtidigt så skriker kroppen efter bakfyllemat á la pizza, McD eller varför inte Västkustburgare från Adéles? Får se om man ens orkar sig ut ur lägenheten...
Men jag är inte så bakis som det låter. Jag känner mig riktigt alert, men jag har en bakis-känsla i magtrakten... Och så minns jag fragment från slutet på kvällen igår. Jag och min kusin står och sjunger Singstar så det ekar mellan väggarna. Det var riktigt kul och av nån anledning så vräker jag ur mig att vi ska ta en kväll på krogen och sjunga Karaoke. Nu sitter jag här och hoppas att hon 1)inte kommer ihåg att det pratades om det eller 2)känner samma ovilja att sjunga offentligt på fyllan som jag gör... Förhoppningsvis så kanske hon nöjer sig med att vi tar en re-match i hennes föräldrars vardagsrum om några veckor... Hmm.. Det återstår att se.

Nu ska jag äta lite mackor, för det är den enda maten jag har hemma just nu. Får se om jag tar mig ner till affären för mer mat, eller om det slutar med spagetti och ketchup...

Ha det så bra idag!
Kram kram

fredag 22 juni 2007

Midsommar är snart över?

Nu firas det midsommar för fulla muggar! Det gnabbas, det sups, det diskuteras och nu kommer snart Singstar sättas igång. Lite barn ska bara nattas, sen är på gång för fullt... Förhoppningsvis.. Syskongnabb, sen kanske...

Annars har det ätits sill, potatis och snaps. Hoppade snapsen och valde likören istället. Mycket godare och jag håller fortfarande på och varvar likör och öl. Och jag är nog den enda som väljer pepsi och likör före te och likör. Kaffe är uteslutet, smakar ju inget gott alls! Men när tungan har rullat ihop sig och gett upp, då går jag över till ölen vid det laget... Så nu är det öl och så blir det lite amerikansk likör som smakar Pucko med alkohol. Testade nåt Jenka-liknande, kanel och tabasco och så... Himla gott, men den tog slut, så jag gick över till Puckon. Mumma...

Annars har kvällen varit trevlig med lite nya människor, gamla kändisar och annat trevligt sällskap. Kul och trevlig kväll har det blivit hittills, om man bortser när alla ser nedsättande åt ens håll när man säger nej tack till bebisar... Why???

Så klart!

Vaknade imorse med tanken på att det är midsommarafton! Jippie!! Men, men, men, jo, det är som det ska, det regnar! Förra året kommer jag ihåg att jag var lite förvirrad, det regnade ju inte!! Hela dagen var jag konfunderad. Men idag är det som det ska! Jag somnade om i alla fall och gick inte upp förrän vid 11. Jag är splittrad till att sova så länge. Hur härligt det än är att ligga i varma sängen, en katt som snusar härligt vid sidan om och (i detta fallet) höra regnet smattra mot rutan. Men nu sitter jag här med stel nacke och skulle behöva lite massage. Nån som känner sig manad?

Har drömt jättetokigt, drömde om Rebecka och jag var i en mataffär, där sprang vi på alla vi kände. Och det var lite tokigt. Jag vaknade till och insåg att jag kunde sova lite till. Då drömde jag att vi skulle ha återträff med klassen från gymnasiet. Vi var ute i nåt sandigt landskap, typ ökenliknande... Och alla sprang runt, var kalasfulla och vi hade verkligen skitkul!!

Jag tror att jag drömde allt det här för att jag häromdagen kollade igenom alla mina foton, som ligger i en gammal skolåda. Och där var fotona från våran Turkietresa. Shit vad kul vi hade! Även om jag personligen inte kommer ihåg allt från första kvällen... Hihi...

Nu är det väl dags att sätta igång med dagens bestyr. Ska väl ringa mamma och höra om hon funderat på vilken buss vi ska ta... Hoppas det går lite bättre att prata idag.

Hej hopp och trevlig midsommar!
Kram kram

torsdag 21 juni 2007

Midsommar imon!

God afton!
Har precis avslutat min TV-kväll, Kyle XY, Ghost Whisperer och Las Vegas. Det är så tråkigt när dom är slut bara.. Tur att det kommer nya nästa vecka. Förutom av Kyle XY, vill säga... Säsongsuppehåll nu och återkommer först till hösten. Suck... Fast jag tycker inte den är så kalasbra ändå. Det är bara lite sötnosar att titta på. Men Las Vegas är ju fortfarande lika kalasbra!! När jag såg trailern för dom nya avsnitten, så kändes det lite avslaget. Det enda jag såg fram emot var att få se Danny igen... Och Derek... Fast han är nog inte med så mycket mer, tyvärr. Sen är det kul att se intrigerna och allt annat. Jo, det skulle bli kul att återse dom alla igen. Och nu vill jag bara se MEEEER!! Men datorn är full med Gilmore Girls, så jag får vänta med att ladda ner lite Las Vegas. Och Ghost Whisperer. Jag vet inte, jag är ju fascinerad av "spöken" och andar och livet efter detta och så. Och sen är ju Jim fin att titta på...

Låter jag lite desperat? Äh, jag bara gillar att titta lite... Det är väl inte förbjudet? Jag får ju ändå inget napp nånstans innan jag åker, så lika bra att ställa sig in på att jag får nöja mig med titta...

Hur som helst, idag har jag ingen uppfattning om egentligen. Allt känns så surrealistiskt för tillfället. Lisa ringde ju imorse och stressade mig ur sängen... Trots det så, tog jag min tid på mig att göra mig iordning. Det blev en sväng till ÖoB sen susade vi iväg till Kungsmässan. Det blev lunch och lite shopping och sen en glass utanför. Sen hamnade jag i soffan igen. Hade tänkt vara duktig och flytta ut soffan till vardagsrummet, så jag kan börja städa ur där. Men jag fastnade framför datorn, som vanligt, och sen kom Rebecka på en snabbvisit. Blev lite rastlös och flipprade runt bland kanalerna. Ringde mams och det blev heltokigt, så vi gnällde lite på varanna och skällde och lite så, sen bestämde vi att höras imon... Lika bra det...

Nu känner jag att det är dags för en dusch, sen blir det bums i säng! Måste reda ut hur allt hänger ihop i den nya boken jue!!

Sov gott!
Kram kram



Torsdag

Ny morron, ny dag, nya äventyr....
Lisa ringde och "väckte" mig imorse. Jag låg och halvsov och lyssnade på morrongänget, när mobilen ringer. Jag har faktiskt 4% batteri kvar... Snyft... Hoppas laddaren jag beställde igår kommer fram idag!!

Började på min nya bok igår, men oj, vad den verkar lite invecklad... Fast det är ju alla Fantasy/SiFi-böcker i början. Det var två prologer och sen hoppar dom fram och tillbaka mellan två historier som äger rum samtidigt. Nu börjar dom flätas samman i och för sig, men det var lite tokigt innan dess... Får se, jag är inte den som ger upp en bok. Jag har påbörjat två böcker som jag inte har slutfört. Sen är det Liftarens guide till galaxen och Sagan om ringen är påbörjade och inte slutförda, men det är pågående projekt. Liftaren tar man inte hela på en gång, då blir man tokig! Och Sagan om ringen har jag lite som mål att en gång ha läst i alla fall en gång i livet. Så den ska jag igenom!

Sen är jag nyfiken på vilka sommarpratarna blir på MixMegapol när Morrongänget tar semester. Har mailat dom och så får vi se vad som händer. Jag meddelar så fort jag vet nåt!!

Nu är det dags att göra sig iordning för dagens äventyr.

Ha en bra dag!
Kram kram

onsdag 20 juni 2007

Neverwhere

Ikväll ska jag börja läsa på en ny bok, som jag köpte för evigheter sen. Det bästa med att flytta till England är nog att jag fått tummen ur att läsa lite böcker som stått och samlat damm i alla år. Boken jag ska läsa ikväll heter Neverwhere och är skriven av Neil Gaiman. Får se om den är nåt att ha..

Det är en Fantasy/Si-Fi bok som handlar om en värld under Londons gator. Jag får nog berätta mer när jag har kommit in i boken lite mer, för just nu känns det lite svårt att beskriva vad den handlar om utan att det ska bli tokigt... Men det är änglar och munkar som vaktar magiska nycklar, det är odjur i labyrinter och det är mördare och massa mer... Jag hoppas den är bra. Den är ju bara 288 sidor, så det borde gå fort att läsa ut. Keyes bok var ju på över 500 sidor och det tog en vecka... 3-4 dagar ger jag det, om den är bra...

Återkommer med mera!
Och sov gott!

Kram kram

Det är sant

Så, nu har jag tagit mig en liten paus i packandet. Jag har packat ner alla mina prydnadssaker, förutom fem, varav tre är för klumpiga för att packa ner och två är liksom för ömtåliga... När jag var klar med det, så insåg jag att jag har bara en halvfull kartong prydnader. Jag kommer ihåg när jag har flyttat innan, då har det varit en två-tre fulla kartonger. Men jag har nog lärt mig sålla bland skiten och lyckats sanera ganska bra! Samma med min garderob! Jag har sållat bort allt som är trasigt, som jag inte använder och så... Jag tror kläderna kommer få plats i två resväskor och sen är det lakan, handdukar och morgonrock i en. Den fjärde kan mina medresenärer få samsas om... Hihi... Äh, jag tror det blir bra, det här! Jag kan nog sålla bort lite till innan jag packar.

Och så gick jag igenom lite foton från förr. På sätt och vis är det lite tråkigt att man inte har kvar mer foton efter att man köpte en digitalkamera. Jag insåg att även om det är avslutat och över och förbi, så ångrar jag att jag inte har några foton kvar efter M. Korten efter J ligger kvar på datorn, men det är nog mest för att jag inte har träffat nån ny och känt att jag borde rensa ut lite. Jag ska nog ta och bränna ut dom korten på en skiva och spara bland dom andra fotona. För visst slutade det lite tokigt, men den tiden vi hade, vill jag inte byta mot något i världen. Det var hittills dom bästa ett och ett halvt åren i mitt liv. Mitt stöd i den kaotiska vardagen jag levde på jobbet. Han finns med på ett hörn i min vardag fortfarande, men inte på samma sätt. Just nu är det nästan bara praktiska saker vi pratar om. Hoppas det blir bättre när det praktiska är löst. Men som jag skrev i tidigare inlägg, utan honom hade jag inte varit där jag är idag. Jag hade inte haft fullt upp med att packa ihop mitt liv för att flytta härifrån. Jag bryter loopen i ekorrhjulet och börjar om.

Jag är nervös och jag är orolig och jag är spänd och jag är nyfiken. Det ska bli skitkul! En dröm går i uppfyllelse. Jag ska plugga till drömjobbet i drömlandet. Hur mycket bättre kan det bli?? Men dom senaste dagarna har det gått upp för mig att det inte är en dröm, det är verklighet. Rebecka ringde igår och frågade hur det var med mig. Jag har inte varit i kontakt med en människa sen i fredags, såvida dom inte har sökt upp mig. "Jag sa till henne att om sex veckor är jag i England och det är inte för en vecka och sen hem igen. Då ÄR det hemma..." Och hur mycket jag än vill det och längtar dit, så är det en omvälvande insikt. Det är inte bara snack, det är verklighet. Lämna allt bakom och gå vidare, nystart....

Var tvungen att få filosofera och reflektera lite bara...
På återseende!
Kram kram

Hej hej!

Igår blev det sent... Jag läste och läste och läste och vips var klockan halv 3!! Men idag är det inte ens 50 sidor att läsa, så ikväll tar den slut, vare sig jag vill eller inte. Den är verkligen jättebra! Så dagens boktips är Marian Keyes Är det någon där?. Jag har Änglar kvar att läsa, men den är i England och väntar på mig.... Tills dess har jag några böcker som inte är nerpackade, som jag tänkte jag skulle läsa också...

Nu är det dags för frukost och sen är det packa som gäller! Jag har ju lovat L att sovrummet ska finnas tillgängligt för henne att ställa in möbler och jag insåg ju nu precis att det är ju snart... Måste sätta fart!!
Ska bara.... först.

Och min mobilladdare har kastat in handduken, tror jag. Nån som haft strul med sin laddare? När jag ska ladda telefonen, så stoppar jag först laddaren i uttaget, sen i telefonen. Den plingar till som när den ska laddas, men så stängs telefonen av!! Why?? Om jag sätter in kontakten i telefonen först och sen i eluttaget, så händer ingenting. Den börjar inte laddas eller nåt alls. Och när man känner på laddaren, så är den kalasvarm! Why??? Ska jag behöva köpa en laddare jag inte behöver om sex veckor? Snyft...

Men vad göra? Batteriet är snart slut och det går ju inte!!

Nu ska jag äta frukost och sen ska jag packa... Eller ska jag köpa laddaren först...?

Hej så länge!
Kram kram

tisdag 19 juni 2007

Måste sova jue...

Jag kommer aldrig i säng! Det är hopplöst! Och ändå så vet jag att jag har en superbra bok som väntar på att bli utläst... Men jag har fastnat på Supermammans blogg. En helt fantastisk männsika som skriver om allt mellan himmel och jord, mest om barnuppfostran, oro över barnet och sin egen uppväxt. Hon skriver om det som händer i vardagen och reflekterar över tidningsartiklar och annat som händer omkring oss. Hon skriver allvar med glimten i ögat, hon lyckas på nåt sätt få en att le samtidigt som ögonen tåras av allvaret.
Och här sitter jag dagarna i ända, istället för att packa, som jag verkligen MÅSTE sätta igång med på riktigt imon, och läser blogginlägg efter Metro-krönika efter Allas-krönika. Det känns inte som det är nåt slut på det. Men jag ska bara läsa ett till... Äh, ett till gör inget.... Och så har det gått en timme till.

Annars idag har det hämtats ut pass, ätits lunch med mor, skrivits papper på Aranäs och det har inhandlats lite till midsommar. Eftersom jag och mor är inbjudna på lite släktsammankomst och vi är dom enda som äter sill, så får vi inhandla våran sill själv. Alla som äter sill, vet att man äter sig lätt mätt på sill när man har potatis, gräddfil, sallader och massa annat på bordet. Så jag antar att jag såg rätt dum ut när jag lägger upp min lilla sillaburk på kassabandet, efter att gubben framför hade 15 burkar och paret bakom hade 10.... Men lilla jag skulle storkna om jag åt så mycket sill! Men uj, vad gott det är!! Får nog köpa mig lite potatis, gräddfil och en burk sill till middag imon. Ska även ta med en burk till England och bjuda familjen där på lite svensk tradition. Hihi..

Nu ska jag verkligen krypa i säng, läsa i min bok och sen ska jag sova gott!

Nattinatt!
Kram kram

Tebaka igen!

Ne, bloggen flyttade inte.. Det var kul att fixa iordning en ny blogg och liksom börja om från början. Jag är rastlös av mig och gillar inte när allt är samma för länge. Men när jag väl gick och la mig igår, så funderade jag lite på det. Och alltså, jag gick inte över för att man kan tjäna pengar. För har man mellan fyra och tio besökare per dag, så blir det inte några stora summor. Och jag som inte skriver nåt spännande för allmänheten, kommer inte heller locka några massor... Så jag stannar här. Men det var en kul grej och jag fick se hur det funkar på andra sidor. Jag kommer inte riktigt ihåg hur det var när jag började här, men jag kan inte komma ihåg att det var så rörigt! Lite av rörigheten kan bero på att det är alldeles nystartat och så, man kan hoppas att det blir bättre.

Idag ska det för övrigt skrivas papper hos hyresvärden idag. Efter idag finns det ingen återvändå. Fast det finns det nog inte ändå... Jag menar, utbildningen är ju betald. I alla fall första året. Sen ska jag till polisen och hämta mitt nya pass och så ska jag till mamma och hämta en resväska och lite tidningar, så jag kan packa ner prydnadssaker och lite sånt.

Jag ser fram emot ett äventyr som heter duga och jag kan inte riktigt hålla mig!! Jag vill bara skita i allt och försvinna härifrån fortare än fort!! Jag vill slippa Kungsbacka och lägenheten och lite till... 6 veckor kvar idag! Det kommer gå fort-fort! Hihi...

Nu är det dags att ta tag i denna dagen! Få se om man hinner med lite sol också kanske... Om det är varmt nog för det...

Kram kram

söndag 17 juni 2007

Söndagen är över

Jag gillar inte att allt tar semester... Alla bra tv-program har säsongsavslutning och förstör tv-kvällarna man ser fram emot emellanåt. Och bloggare tar semestern med. Hade jag varit mer upptagen i mitt liv, så hade jag också gjort det. Men jag har inget jobb att gå till som tar tid. Jag är hemma hela dagarna och har massor med tid att fundera. Och jag måste få vädra mina funderingar nånstans. När vänner och bekanta är trötta på att få vara bollväggar för mina funderingar, så är det bara bloggen kvar. Så oroa er inte, jag finns här. Hela sommaren. Till hösten får vi se, men jag tror jag kommer hinna lägga några inlägg då och då...

Hur som helst, tv-söndagen blev inte vad jag hade tänkt. Men den funkade rätt bra ändå. Tvn blandat med datorn och lite telefonsamtal, så blev den ganska bra i slutänden. Men jag orkar inte se Om en pojke igen och Mission Impossible är ingen hit i mina ögon. Klart det börjar en ny serie på Femman nu, men jag vill inte blanda mig i ännu en sjukhus-serie, även om den säkert är jättebra, den med...

Nä, ett bad och mera bokläsande, det är fortsättningen på min kväll!
Ha det så bra och sov gott!
Kram kram

Slappardag!

Så var det söndag. Jag har inte gjort någonting idag förutom en runda till ICA för att köpa godis, kakor, chips, morötter och vindruvor. Jupp, det handlar om balans... Hihi...
Väl hemma igen insåg jag att godis inte är gott längre och att jag köpte en hel påse som jag inte vill ha. Fast det kommer nog att gå ner inom sinom tid. Jag borde varit förberedd på det eftersom jag köpte en påse Gott&Blandat i fredags och den tog inte slut förrän igårkväll... Det är inte likt mig. Vad har hänt?? Chips är i och för sig fortfarande gott. Köpte en ny sort idag: Pringles Gourmet Thai Sweet Chilli & Lemongrass. Smakar thaimat! Jättegoda! Kakorna får vänta till senare ikväll, efter middagen. Det blir lax med ris för tredje gången den här veckan. Shit, vad tråkigt det är att laga mat!! Jag äter inte längre, är inte hungrig och har ingen matlust...
Och du, Micke, det blir inga Fish´n´Chips i England. Jag gillar det inte riktigt. För mycket olja på en gång. Man får ha så mycket vinäger på chipsen så tungan krullar ihop sig. Nop, det är inte värt det. Jag kommer inte bo i studentrum, så jag behöver inte oroa mig för att min mat ska försvinna och i och med att jag ska dela lägenhet med en tjej till, så hoppas jag att vi kan dela lite på matkostnaderna och laga mat tillsammans. Det gör det lite roligare att laga mat till nån annan. Även om det är en annan tjej...
Och jajamän, visst är det tre år! Det ska bli underbart kul! Du är välkommen att ta med familjen över och hälsa på! En gemensam bekant funderar lite på det också, men ingen vet var han hamnar nånstans. Kan tänka mig i Manchester-området... Hihi... Vi får väl se om det blir av alls...

Nu ska jag återgå till mitt slappande! TVn kallar!

Kanske hörs lite senare?
Kram kram

lördag 16 juni 2007

Dom nya kissarna!

Här är dom nya monstren jag ska leva med framöver! Smicha och Taro. Taro är inte så dum som hon kan verka. Bex var iväg på Isle of Wight-festivalen och katterna var hemma själva. Bex mamma och pappa var där och busade lite och gav mat och lite sånt. Under dom här dagarna har Taro upptäckt hur man öppnar fönstret och kryper ut och lägger sig i blomlådan finns där!! Bex mamma, Anne, höll på att få en hjärtattack och rusade upp för alla trapporna för att rädda stackars katten! Samtidigt så sitter Bex pappa kvar i bilen och ser hur katten öppnar fönstret med tassen och kryper in igen och när mamma Anne slår upp dörren, så sitter den lilla fröken där och väntar! Busig katt, minsann!



Den svarta är killen Smicha och den spräckliga är lill-tjejen Taro. Taro betyder egentligen Förstfödde sonen, eller nåt i den stilen. Bex trodde det var en pojk först. Sen fick han heta det. Och Smicha är en omformulering av Smoke, som han hette från början.

Det var bara det jag ville säga...
Natti natt
Kram kram


Duktiga jag!

Hallojsan!
Idag har jag varit lite duktig! Jag har rensat klart i källaren, jag vet vad som ska bort och vad som ska flyttas med. Jag har tagit upp dom tomma kartongerna och dom som var halvfulla, så jag kan packa om lite. Sen tömde jag garderoben, slängde det som skulle slängas och lämnade lite till dom som kan behöva det bättre. Så ser ni nån i en Network-tshirt nånstans i Afrika, så kommer den från mig.
Sen har jag faktiskt packat ner lite saker som jag inte kommer behöva innan jag flyttar. Som till exempel mössa, vantar, halsduk och vinterskor. Hoppar över min vinterjacka, för jag måste ändå skaffa mig en ny. Så varför ta med den gamla? Egentligen skulle jag kunna packa ner lite mer kläder och så, men tokigt om jag skulle behöva just det plagget i sommar, så jag hoppar över det också... I alla fall just nu...

På tisdag ska jag hämta en väska till att börja packa lite i också. Eftersom jag inte prenumererar på typ GP, så ligger det några i den. Mamma gör ju det, och alla vet ju att GP är perfekt att packa tallrikar och sånt i. Innan man lägger dom i kartongen.

Av nån anledning, så när jag och Jimmy flyttade hit, så tömde vi dom nödvändiga kartongerna och ställde ner dom i källaren. Lustigt att vi inte skar ner dom, så dom tog lite mindre plats. Men jag är mest glad för det, för jag har ingen tejp hemma och nu kan jag i alla fall börja packa! Inget ont som inte har nåt gott med sig!

Och eftersom tv-tablån suger, så tänker jag hoppa in i duschen och krypa ner i sängen. Den nya boken är ju jättebra, men jag är inte förvånad över det. Det är ju ändå Marian Keyes som skrivit den, hur kalasbra måste den inte vara då?? Det känns som att innan jag flyttar så är det packa och läsa böcker som gäller för min del... Ska försöka klämma in lite vänner och familj och lite sånt också, men vi får se...
Hur som helst, jag hoppas att alla haft en härlig lördag!

Kram kram

Morr´n morr´n

God Morgon, världen!
Idag är det lördag, jag har precis ätit frukost, en låda jordgubbar och en proteindrink. Det känns som sommar även om det bara är tio grader varmt(kallt?) och molnigt. Det är nästan höst... Men vad gör det mig? Jag låtsas att det är sommar en stund till, sen blir det ner i källaren. Var nere några svängar inatt. Men jag kände att jag inte ville störa grannarna med att flytta upp och ner kartonger och sånt så sent. Klockan var ändå 23.30... Jo, lördag och allt, men jag vet själv hur trött jag var på fredagarna när jag hade jobbat fullt ut och lite till hela veckan... Så jag ska fixa med det idag, istället. Får se hur jag ska lösa det bara, mycket ska slängas, lite ska sparas och lite ska packas om.

Jaja, jag kommer nog få ordning på det. En vacker dag... Tänkte i alla fall få stor kontroll på det hela, så jag kanske kan få låna Uno i veckan och köra till tippen och så... Ska fjäska med Rebecka så får vi se vad som händer...

Hej så länge!
Kram kram

fredag 15 juni 2007

Slöpackar...

Fredag igen. Jag har två tomma bokhyllor. Dom ser lite ensamma ut. Men jag hoppas dom kan hålla ut tills dom flyttar på sig. Då blir dom fulla med böcker igen! Och tills dess, så har dom ju varandra.

Har lite ont i huvudet idag, ska nog bara packa i ordning lite till, sen blir det en varm dusch och sen sängen. Det är inget på tv, så man behöver inte missa nåt direkt... Men det är ju fredag, som sagt, då sätter dom in alla dom dåliga programmen och filmerna, repriserna och så. Nej, lika bra att sova. Är rätt ofokuserad också, så inte ens bloggandet är kul just nu... Drygt sex veckor kvar bara, sen är det byebye, hasta la vista och adjö till Sverige. Och jag har bara fyra veckor på mig, ungefär, att packa ihop vad som ska med till England i resväskor och det som ska stå kvar och damma ihop hemma hos mamma i kartonger. Jag tycker inte jag har så mycket grejer, men när jag funderar på det, så har jag mer än man kan tro... Suck... Jaja, hoppas att imon går bättre. Tror jag ska hämta upp lite grejer från källaren imon. Eller i alla fall gå ner och ännu en gång kolla igenom, skriva lite på lådorna om vad dom innehåller och så.

Just nu vill jag bara att det ska vara klart och att det ska vara kvällen den 30 juli. Det skulle innebära att imon är det slut...

Sov gott
Kram kram

Tack Mr J!!

Jag känner att jag bloggar väldigt ojämnt, ena dagen 5 inlägg, nästa inget... Ska försöka jämna ut det lite, vi får se hur det går.

Det fanns inget att blogga om igår. Eller jag vet inte, reflekterade lite över ett uttalande avDr Phil i gårdagens program. Jag tittar inte ofta och ytterst sällan hela programmet. Igår handlade det om karlar som inte ville gifta sig, för dom var rädda att nåt bättre skulle dyka upp eller nåt i den stilen... Dr Phils råd till kvinnan i förhållandet var: Tittat på det förflutna, för där ligger svaret om vad som kommer hända i framtiden. Eller nåt i den stilen... Poängen var att det som hände förra året, kommer hända nästa år. Nu vet ju jag, eller hoppas i alla fall, att han inte menar generellt. För i så fall finns det inget hopp för mig. I så fall kommer inte jag skaffa nån ny grabb i mitt liv. För förra året blev jag dumpad utan förvarning. Jag vill inte att det ska hända nästa år igen... Det var ett av mitt livs mest traumatiska händelser, som jag kan komma ihåg. Fast just nu så vet jag inte, men jag kanske borde tacka Mr J för att han en dag vaknade och bestämde sig för att det fick vara nog. Att han ville leva ensam för ett tag. Jag menar, det som ligger framför mig hade aldrig nånsin hänt om det inte hade varit för honom. Delvis så har ju mitt gamla jobb lite med saken att göra också. Hade jag inte vantrivts så förbannat där, så hade jag nog inte vågat riskera säkerheten med en fast lön och så. Nu tog jag steget till a-kassan, en flytt över Nordsjön och skolstart 10 år efter studenten. Jag ska börja ett nytt liv helt och hållet. Det ska bli kul, det är spännande och skrämmande på samma gång. Jag är nervös och orolig, upprymd och nyfiken. Jag är inte helt på outforskad mark, jag har "bott" i England innan. Tre månader med engelska studier. Jag kunde redan språket, så förutom mitt CAE-test, så var det tre månader semester. Men jag fick testa på att nästan leva på egen hand i ett nytt land.

Man kan säga att jag har tagit det stegvis. För snart 10 år sen så var jag au-pair i London. Ingen kalasupplevelse, men jag klarade det. Hade det inte varit för att mamsen i familjen och jag inte kom överrens riktigt, så hade jag nog inte kommit hem efter det. Men jag kom hem efter 10 veckor, eller nåt. Några år senare, bestämde jag mig för att göra ett nytt försök och hamnade i Brighton. Hade det varit för omständigheter här hemma, fast jobb och bra lön, så hade jag nog ansträngt mig mer för att bli kvar då. Nu gör jag det på riktigt. Kommer jag hem efter tre år, så är det inte meningen att jag ska bo där. Men tre år är lång tid. Efteråt har jag en utbildning som funkar i hela världen och ett yrke som behövs i i stort sett hela världen. Så kanske jag inte stannar i England, men det betyder inte att jag självklart kommer hem till Sverige igen.

Som sagt, tre år är lång tid. Den som lever, får se...

Nu ska jag packa vidare. Har inte kommit så långt. Har packat ner mina böcker och cd-fodralen till dom skivorna som ska med till England. Inte lätt att välja ut 160 cd´s när man har 250... Fast måste man välja, så måste man... Idag ska jag sätta mig och packa in mina 250 dvd-filmer i ett case. Nu har Vänner-boxen semester, så jag får vänta med att packa in dom. Men dom ska med!!

Det blev ett udda inlägg med sidospår som förde inlägget vidare, så tokigt det kan bli...
Nu är det packa-dags!
På återseende!
Kram kram

onsdag 13 juni 2007

Whyyyyy??

Jodå, jag har stött på en sån där sur jävel igen! I tvättstugan... Alltså, gubben brukar vara kul och skämta och så. Men idag vaknade han på fel sida eller om det var en feltändning eller nåt. När man är hemma hela dagarna och så, så kan man ju tvätta på dagtid. Slippa stressa hem från jobbet och tvätta en maskin då och då, eller lägga en lördag i tvättstugan. I min trapp så är vi några som har möjlighet att göra så, tvätta på dagtid, alltså... Bland annat är det jag, gubben och så paret som bor snett ovanför mig. Jag springer ofta på dom när jag har tvättat eller ska tvätta, så man hejar ju så där käckt som man ska liksom. Men idag när jag kom ner så stod gubben där alldeles för tidig, som vanligt... Jag vill gärna hämta min tvätt en liten stund innan tvättiden går ut, så jag slipper stå där och plocka iordning min tvätt medans näste står och rullar tummarna. Blir så stressad liksom...
Det första gubbjäveln säger när jag kommer ner till tvättstugan är "Jasså, du har vaknat nu!" Jag tror han skojar och skämtar lite med honom. Men jag inser snart att han är inte alls på skojhumör! Han börjar skälla ut mig om att jag inte städar efter mig och att det är smutsigt. Att han ska verkligen kolla så jag gjort i ordning efter mig. För vi ungdomar, vi kan minsann inte hålla ordning på oss och vi lämnar alltid skiten kvar så han får plocka undan den. Men hur kommer det sig då att han inte har påpekat det nån gång tidigare under dom snart två åren jag har bott här??

Och varför ska alla sura tanter och gubbar skälla inför mig bara för att deras liv blev surt? Är det mitt fel att jag råkade födas ett millenium efter dom? Bara för jag råkar vara "ung", och i och för sig så borde jag se det som en komplimang att jag får ta emot skiten för oss unga, för jag är nog tio år äldre än det söta paret med den lilla valpen här ovanför... Men hur som helst, vem har utsett mig till klagomur?? Två surisar på tre dagar?! Why???

Fick papper från CSN som jag ska försöka läsa igenom och se vad jag ska göra med dom sen... Känns skönt att ha det på papper också och inte bara på internet. Nu hoppas jag bara att jag får bidrag från skolan också, för då har jag bostaden betald första året. Det kan vara skillnad mellan jobb och inte jobb...

Igår var jag på JAK-sammankomst. Eller picnic med JAK i alla fall... Riktigt trevligt var det allt och massa god mat! Jag och Lina satt mest där och filurade hur vi hade hamnat där, men vi underhöll varann lite granna. Nu hade det ju inte regnat på flera dagar och självklart skulle dom mörka molnen och regndropparna komma igår just... Men som vanligt med Rebecka, så hamnade jag på äventyr i vardagen. Inte forsränning, men man vet inte vad som händer, som hon själv brukar säga.... Vi hamnade hemma hos en kille som heter Oskar och jobbar med JAK på riksnivå, tydligen. Och så var det Ida, som hade lagat den goda maten. Och så var det en Håkan. Det var te-, kaffe- och vinbjudning. Och inte bara JAK-snack, puh och tack för det... Men det var trevligt! Fast det blev lite sent, var inte hemma förrän vid 24-tiden... In i duschen och rakt ner i sängen! Har sovit som en prinsessa inatt! Och det är härligt.... Mmm...

Nu ska jag hänga in tvätten, äta lite och sen blir det softa vid tvn en stund. Har börjat med en vätskedrivande kur idag och jag kan säga att det bara forsar ur mig! Inte konstigt det wobblar runt midjan!!

Hej hej och
Kram kram

Barn är bara för (h)ärliga....

Dom säger verkligen vad dom tänker... Utan filter....

Tjuvlyssnat.se
Droppen som fick bägaren att rinna över
Vårdcentralen, Munkedal

En mamma och hennes dotter ~4 sitter på vårdcentralen. Dottern går runt bland de som sitter och väntar och leker tebjudning.
Dottern: Te eller kaffe?
Alla spelar med. När dottern gått runt och frågat alla så går hon tillbaka till sin mamma.
Dottern (till mamman): Och vad ska du ha? Öl eller?

Grace

Före detta Blue-medlemmen Simon Webbe´s solokarriär verkar gå som smort! Och med den rösten, så är inte det konstigt alls!! Att han är snygg gör inte saken sämre... Lyssna och njut!!

Simon Webbe - Grace

tisdag 12 juni 2007

En glad skit!!

Man kan se det här klippet om och om och om och om igen! Hittade det på Aftonbladet så klart...

Härlig video

Jag gillar den här videon. Hur "vattnet" är med i dansen liksom... Kvaliteten på låten som sådan, kan diskuteras. Även om den har något som jag inte kan släppa riktigt, så är det inte det bästa jag hört...

Rihanna - Umbrella

Men nejje....

Men, men, men, man får inte lämna anomyma kommentarer. Inte ens om dom är "Typ" anonyma...

Och varför är det så jobbigt att ringa och boka tid till läkaren? Är det för att jag vet att det kommer kosta närmare miljonen och för att jag ska ta minst två sprutor? Det är inte bara kul när man ska plugga utomlands...

Suck... Men det måste göras... Giv mig styrka, nån, så jag fixar det...

På återseende!
Kram kram

måndag 11 juni 2007

Ett litet PS.

Alltså, sommar i alla ära, men måste alla ta semester från sina bloggar, antingen helt eller bara delvis? Jag fattar att man inte orkar blogga jämt och hela tiden om allt och inget, men måste alla tappa sugen samtidigt? Vad ska jag göra på dagarna då? Idag har jag solat och läst i min bok, jag har tittat på tv och jag läst Aftonbladet och diverse andra dagstidningar på nätet, men bloggarna är ett härligt inlägg i min vardag. Jag får helt enkelt hitta nya bloggar att lägga till i listan över daglig läsning...

Over and out!
Kram kram och sov gott

Puss och kram på er!

Sitter här i min soffan. Som tur är, så sitter jag här ensam. Inte ens katterna kommer i min närhet. Jag har varit på gymmet! För dom som äcklas av svett och så, ska veta att jag bytte kläder innan jag åkte därifrån... Men svetten har torkat in och jag känner mig ganska ofräsch igen, nu när jag skriver om det. Ska duscha snart, ska bara blogga lite...

Efter träningspasset, där jag svettades ut mer än en liter vätska, så kände jag mig ruskigt glad! Jag vet inte varför, men det var bara en liten bubbla. Eftersom Rebecka skulle ha lite frukost till imon och lite frukt, så hängde jag med. Eller jag fick henne att gå till ICA eftersom jag också behövde ha grejer därifrån. Väl inne på ICA så för det första blev mitt minne blankt, jag hade inte en susning om vad jag skulle ha där... Jag hade gjort en lista i mitt huvud på massa grejer, men puts väck liksom! Snacka teflon-hjärna! Och jag som ska börja plugga??? Hur ska detta sluta...? Suck... Jaja, hur som helst, vi traskade runt lite och så frågade Rebecka om hjälp hos en som jobbar där. En tant ryckte tag i biträdet och var riktigt grinig, för hon hade inte fått hjälp och det fanns ju INGEN att fråga!! Dålig stil, tyckte tanten. När biträdet och Rebecka gick iväg, så vänder sig den sura tanten till mig och säger: Dom har inte längre råd att ha några biträden som hjälper till efter att dom höjde lönerna ICA-anställda! Ursäkta mig, men jag bad inte om att få bli smittad med ditt ruskigt griniga och sura humör, men tack som fan för att du förstörde min kväll! Om du är så jävla hjälplös att du inte kan reda dig själv, så kanske du inte ska gå och handla på kvällen när vem som helst kan räkna ut att det inte är full bemanning!! Hade hon varit där lite tidigare på dagen, så är det ju hur mycket hjälp som helst! Då finns det ju en i varje hörn som är där för att hjälpa till! Sånna surkärringar, som har HELA dagen på sig att handla(för hon var pensionär), kan handla när dom kan få hjälp, så dom slipper sura ner hela omvärlden! Om jag blir en sån hagga när jag blir gammal, så SNÄLLA, skjut mig!!
Efter den här incidenten kunde jag inte bli pigg, alert och på gott humör igen. Alla små grå hade packat ihop och gått hem. Inte ens minnet av Bull´s välformade rumpa och resten av hans muskulöst trimmade kropp, funkade.... Han hade varit perfekt om han varit några år äldre och jag kunde få ändra en sak till... Nej, inte snuskigt, jag lovar!! Men hur jag än försökte, så gjorde minnet mig inte gladare... Försökte minnas tillbaka till Piff och Puff också, men det hjälpte inte heller... Jag ansåg loppet kört, jag gav upp och Rebecka trodde nog jag hade krashlandat i Uno och inte skulle orka ta mig till tåget. Hon verkade lite orolig... Men jag tog mig hem och nu sitter jag här. Men jag är hemma i alla fall och skulle jag somna i soffan, så är det inte första gången...

För er som orkat läsa detta osammanhängande blogginlägget, tack för uppmärksamheten! Ni är tappra!
Stora kramar på er!!
En liten puss är ni värda också!!

Angående Mr Schulman

Han är tillbaka!
Han har varit bortrövad för Svensexa bara...

Så tokigt det kan bli!
Ordningen är nu återställd, jag kan andas ut.
Nästa gång jag tittar, har han lagt ett nytt inlägg.

Puh....

Bara så ni vet!

Ett inlägg bara...

Sitter här och lyssnar på klassikerna, nu är dom i och för sig slut, men nu börjar önsketimmarna istället. Har tagit en av dom jobbigaste morronpromenaderna nånsin! Det var varmt och vindstilla! Och jag hade inte laddat med vatten tillräckligt. Bara min lilla proteindrink på två deciliter. Men jag fyllde på sockret med ett glas Pepsi när jag kom hem. Mådde illa och hade sockerkänningar, så vad göra?

Orkade inte blogga igårkväll. Var så borta, så jag blev nästan lite orolig... Var inne på gymmet en runda och körde lite styrketräning. Har inte riktigt tränat styrka på ett tag. Har inte haft nån motivation, utan det har varit mest kondition och fettbränning. Men kom på att benen är bra att köra om man vill bränna fett, så det är bara att sätta igång med benträning igen. Sen får det andra komma när det kommer... Det blev lite kondition också. Men värmen sätter sina spår, antar att det hade lite med min utslagenhet att göra.

Läste ut min bok igår, Ben Eltons Past Mortem. Han är en av dom bästa författarna. Jag har tre favoriter, Ben Elton, Dean Koontz och Marian Keyes. Har nog läst alla Keyes böcker förutom den sista, som jag började läsa igårkväll. Sen har jag Änglar kvar också. Men jag har den... Hihi... Räknade lite på mina böcker och jag har nog 16-17 böcker av Koontz. Alla är inte översatta till svenska, så det ska bli mer läst av honom när jag kommer över till England. Billigare att köpa engelska böcker i England... Samma gäller Elton... Jag älskar böcker! Jag vet inte varför, men det är så skönt att få fly iväg... Roligare än film, för man får fundera ut sina egna figurer och man får längre tid på sig att fundera ut vem mördaren är eller vad som ska hända sen... Fast film har sin charm med... Hihi...

Fick en kommentar igår från Mikael. Och jag tycker det är kul att du läser och att du gillar att läsa. Jag har full förståelse att du inte kan läsa varje dag eller så. Och nu är det ju inte sååå intressant. Men snart blir det lite mer äventyr i bloggen! 31 juli lyfter planet med mig och mamma, moster och Rebecka. Allt för att jag ska få med mig så mycket som möjligt... Sen kanske det inte blir bloggat varje dag i början, det finns inget bredband när jag flyttar dit. Vi ska fixa det när jag kommer dit. Men det kanske tar nån vecka eller så... Hoppas det går fort! Är ju beroende liksom...
Det jag ville komma fram till var att det är kul att du gillar det och synd att du inte kom igång med bloggandet riktigt själv, men det kanske kommer senare. Lova att du säger till då, för jag vill läsa mer om äventyren med den lille knodden!

Nu ska det slappas, balkongen med Marian Keyes Är det någon där?, ett glas Pepsi och fågelkvitter!

Tills nästa gång!
Kram kram

lördag 9 juni 2007

Det funkade inte...

Suck...

Testing testing igen...

Jag testar lite, för jag har precis lärt mig att länka via ett ord liksom. Och ja, jag vet, jag sa att jag skulle gå och lägga mig och jag ska verkligen göra det. Men mitt förra inlägg stoppades, för jag testade på ett annat sätt än jag gjort dom senaste inläggen. Jag ska länka till Rebeckas blogg för att se om det funkar... Vem vet, jag blev nästan lite glad idag när hon frågade lilla mig om hur jag fixade med YouTube-inläggen i min blogg. Jag som alltid fått fråga henne om allt som rör bloggandet. Nu var det tvärt om och det kändes lite kul.. Hihi...

Så, nu får vi se hur det här går!
Funkar det, så funkar det. Annars kommer jag återgå till mitt krångliga sätt tills jag sitter med Rebecka och surfar runt...

Nattinatt!
Kram kram

Bada

Sen sist så har det nästan badats. Jag var tveksam först, så jag beslöt att lämna badkläderna hemma. Väl ute vid havet så var det varmt och så, vattnet kändes inte så kallt och jag blev änna badsugen. Men badkläderna var ju hemma. Tänkte bada i trosor och bh. Av med shortsen och... Nä, jag avstod. Det kommer fler badtillfällen, när vattnet är varmare och jag har badkläder med mig. Men Rebecka badade. Hon simmade några simtag och låg och guppade en stund. Sen fick det vara nog. Det togs några kort på solnedgången, Tjolöholms Slott. Sen begav vi oss till ICA. JA, jag vet!! Tredje gången. Men hade jag inte åkt med, så hade inte hon hunnit dit och då skulle det bli lördagsgodis på macken och hur dyrt är inte det?? Det blev två Sarabullar... Illa kvickt ner i magen med dom! Nu är det film, 40 dagar och 40 nätter. En klassiker med en filmhunk som heter duga! Josh Hartnett. Mm... Jag hade kunnat göra vad som helst för att han skulle ringa på dörren och be om att flytta in för all framtid...





Josh Hartnett


Men nåt helt annat, Alex Schulman.
Jag vet inte, men jag hoppas att han går över till en blogg där han inte cencureras av allt och alla hela tiden. Antingen har han gett upp och bryr sig inte om bloggandet för tillfället. Jag hade nog lagt ner också, om alla (dom två jag har) läsare hade cencurerat och gnällt på mina inlägg. Men det kan samtidigt vara ett experiment... Hur mycket kan bloggen leva vidare via kommentarerna. Men han har inte skrivit något alls. Gillar inte det. Läser några bloggar jue och Alex är en av dom få som alltid har lagt minst ett nytt inlägg sen jag läste sist. Men idag har jag inte läst något nytt! Snälla, kom tillbaka!! Pliiiiis!!!

Nu: sängen!
Nattinatt!
Kram kram

Lika oviktigt som vanligt...

Det är sommar, det är sol, det är varmt och jag är uttråkad. Men jag orkade ligga helt stilla i nästan en hel timme ute på gräsmattan idag! Inte illa för att vara mig. Konstigt att jag kan ligga stilla en hel dag på soffan, framför tvn. Men inte så länge i solen. Men det beror ju på att det händer nåt framför ögonen hela tiden... Jag försökte läsa när jag låg därute igår. Det gick inte bra. Det blev alldeles för ljust på bladet. Hmm... Solglasögon imon. Och så ska jag ladda MP3n med ny musik som gör det lite lättare. Fast i och för sig så kanske jag inte borde ligga därute så himla länge ändå. Jag är den lata sorten som inte orkar smörja in mig, så dryga 30 minuter på varje sida per dag, borde vara nog.

I England råkade jag få sån där härlig t-shirt-bränna, rödbruna underarmar och vita överarmar. Men jag har nästan löst det. För när det kom till en sån liten del att smörja in, så är det inga problem. Jag smörjde in brännan och lät det obrända vara osmort. Nu är det en diffus gräns bara och den borde vara borta imon, eller vad tror du?

Nu är det dags att fixa lite sallad. Hade tänkt jag skulle äta sallad och grillad kyckling, men jag glömde köpa kyckling, så det blir bara sallad. Är i och för sig ganska godissugen, så kanske jag ska fixa salladen, gå ner till affären och köpa kyckling och lite godis och sen trava hem igen. Jag menar om jag går till en annan kassa, så är det ingen som vet att jag inte har bättre saker för mig än att ränna på ICA hela dagarna. Imon planerar jag att åka in till gymmet. Har tappat lite sugen på viktträning, men jag måste sätta igång med benträningen igen. Det är inte bra att tappa dom övningarna. Det påverkar ju fettbränningen alldeles för mycket för att missa där... Morronpromenaden idag var i alla fall underbar!! Solen sken, svetten rann och musiken flödade rätt in i öronen! Mmm... Gör om det imon, tror jag!

Tjo hej!
Kram kram

fredag 8 juni 2007

Rörigt med dagarna...

Så har ännu en dag gått över. Jag börjar på riktigt allvar bli förvirrad om vad det är för dag. Jag har varit på stan och gjort massa ärenden. Jag har beställt nytt pass, jag har tagit foton för skolgrejer, jag har hämtat ut en rekvisition för en ny nyckel och sen var jag iväg och fick nyckeln gjord. Jag åt lunch med mamma. Jag solade lite ute på gräsmattan. Sen gick jag in, jag la mig på soffan och tittade på tv. Alla vardags-serierna var på tv och jag fattade ingenting! Det är ju lördag. Eller...? Jag har liksom noll koll på läget. Men jag antar att det lätt blir så när man har lördag hela veckan...

Hur som helst. Idag har jag egentligen inget att säga. Fast i och för sig. Det har jag kanske... Alltså, jag läser ju många bloggar. Bland annat läser jag Alex Schulmans blogg och jag blir lite lessen när jag ser att han blir cencurerad av sina chefer. Alltså, varför anställer dom någon som dom vet inte kommer hålla sig rumsren och följa regler? Aftonbladet har även lagt in små ikoner så man kan stoppa inlägg man anser provokativa eller grova. Eller om man bara inte gillar inlägget. Sen tror jag att dom på Aftonbladet tar och kollar om det verkligen finns anledning att stoppa det. I det här fallet känns det som folk stoppar bara för att det är Alex som skriver. Han är en person man älskar eller hatar. Jag gillar att läsa det han skriver. Jag har ingen åsikt om honom som person. Men jag tycker han ska ta sin blogg nånstans där han får skriva det han vill...

Och så vill jag säga att jag hoppas Schyffert skojar lite när han säger att han tar semester från bloggen över sommaren och kommer tillbaka i augusti nån gång...
Men jag blir glad igen när jag ser att Magnus Betnér kommer att skriva mera under sommaren, lite längre inlägg också.

Nu blir det proteindrink, dusch och sängen. Inget mer surfande, inget mer bloggande och jag lovar att det blir så!
God natt!
Kram kram

Rosing vs Gynning

Nej, jag kom inte så långt i dag heller. Jag ska sluta påstå att jag ska göra en sak och ändå stanna kvar här. Men jag var ju tvungen att läsa lite om vad som hänt i världen idag, så jag surfade in på Aftonbladet. Där fastnade jag i en krönika skriven av Åsa Linderborg. Jag hade fått en hint av den på Fotbollsfruns hemsida, så jag var tvungen att läsa den. Den handlar om Rosing vs Gynning. Dom som känner mig, vet att jag tycker att Gynning är en kul tjej. Hon skrattar och är glad, även när hon är arg, verkar det som. Hon målar inte ut sig som ett offer, även om hon också verkar ha varit med om jobbiga och inte så kul grejer i sitt liv. Jag gillar hennes positiva känlsa som hon sprider omkring sig. Den liksom smittar av sig genom tv-rutan och jag blir glad när jag ser henne. Rosing däremot har använt sitt kändisskap efter Big Brother på ett helt annat sätt. Hennes liv efter BB har blivit en dokusåpa. Hon målar ut sig som ett offer, försöker få oss läsare att ta henne på allvar. Och visst, hon kanske inte har haft det lätt när hon växte upp. Men hon har gjort sina val, hon har liksom valt "offer"-spåret. Hon ältar sina kärlekshistorier och hur synd det är om henne när socialen vill ta hennes barn för hon har knarkat sig igenom X antal kväller på Stureplan.

Jag vet inte hur mycket deras uppväxt har påverkat deras nuvarande liv. Jag har inte växt upp med Gynnings sociala nätverk och ekonomiska trygghet och jag har inte haft Rosings höga krav på uppmärksammhet. Kanske är det därför jag faller innanför ramen av vad som anses normalt, Svensson liksom...

Man kan älta dom här två flickorna i all oändlighet. En sak är säker, Carolina Gynning har ett sinne för business och marknadsföring. Hon visste hur hon skulle vända sitt nyvunna kändisskap efter BB till nåt positvit. Det visste inte Linda Rosing. Medans Gynning är en kul tjej med en positiv vibe, blir Rosing mer och mer patetisk för varje gång hon ses på löpsedeln... Tyvärr... Det kunde kanske varit tvärtom. Men när man kommer med uttalanden som att man måste spela in porrfilm för att kunna ta hand om sina barn, så vet jag inte om man ska tycka synd om personen i fråga. Barnen, ja, men föräldern? Nej... Min mamma var ensamstående med barn och hon har inte spelat in porrfilm för att ta hand om mig. Hon slet som ett djur på Försäkringskassan istället. Att visa tuttarna är inte lösningen på att rädda ett dåligt självförtroende...
Jag ser fram emot att se vad det är Kanal 5 har erbjudit Gynning. Gynning/Berg var ju anledningen till att man ville se Förkväll.

NU ska jag verkligen sova. Nu blev det ingen dusch ikväll, det får bli imonbitti istället...

torsdag 7 juni 2007

Lång varm dag....

Igår skrev jag det hundrade inlägget i min blogg. För det första, så trodde jag inte jag nånsin skulle skriva en blogg. Det är sånt som andra gör, som jag läser liksom... För det andra, så trodde jag inte att nån skulle läsa det. Kanske att en eller två tappra, snälla vänner skulle titta förbi emellanåt. Och absolut inte innan jag hade fått mitt pick och pack till England. Sist jag kollade (för två sekunder sen, typ...), så hade jag 464 läsare, om jag inte minns fel... Jag bockar och bugar för att ni tittat in, även om ni bara tittat förbi en gång eller kanske två. För det tredje, så kan jag erkänna att det är kul att skriva här. Även om det bara är skit och inget som nån egentligen tycker är intressant. Men jag måste också säga att om man träffar nån som man inte sett på ett litet tag, så inser man att det händer mer i ens liv än man kan tro. Mor var bortrest en vecka och när jag hämtar henne på Landvetter frågar hon om det hänt nåt kul sen hon åkte. Nej, inte direkt, svarar jag. Nu ska ni ha i åtanke att det är min mor vi pratar om... Okej, hur som helst, när jag är i England och pratar med min mor några dagar efter hon kommit hem och börjat jobba igen, så berättar hon att hon har läst i min blogg att det har hänt jättemycket jue! Jag har varit hos ett medium och jag har varit hos tandläkaren och lite annat småkrafs... Så även om det inte känns som det händer nåt, så gör det ju faktiskt det emellanåt...

Idag har det varit en lång, varm dag. Min temperaturmätare visade 30 grader celcius vid 18-tiden. Det är inte illa! Det har svettats på löpbandet, det har stressats runt i mataffären, det har grillats och det har skrattats! Nu bultar huvudet och jag tror det kräver lite vatten.. Man dricker alldels för lite när det är så här varmt. Inte bra... Nu är det ingen idé att dricka massa vatten, då får man ju ändå bara springa på toa inatt. Inte kul... Nej, det blir en snabbdusch nu, sen blir det bums i säng. Imon ska det fotas i flera omgångar. Men först ska det piffas. Jag ska ju trots allt leva med dom fotona ganska länge. Fast jag kan ju alltid ta nya sen... Hihi...

Nu får ni ha det så bra, så hörs vi imon. Om jag inte kommer på nåt mer jag MÅSTE skriva om just nu innan jag ska sova...

Kram kram

PS. Jag fick CSN!! Jippie!! Nu kan jag slappna av... Puh...
Kram kram

onsdag 6 juni 2007

Jo, en sak till...

Så jag bloggar på lite till då... Var inne på ett studentforum i England och tittade lite. En tråd är att säga vem som är den bäste komikern. Jag skrev Eddie Izzard och Magnus Betnér. Magnus skrev jag med för jag gillar hans grej. Han är en skön kille och jag gillar det han gör. Mest skrev jag med hans namn för att se om nån annan svensk skulle invända eller hålla med eller nåt. Dom har nu gjort en sammanställning på alla inlägg. Eddie Izzard har fått 20 röster och ligger på 8e plats. Magnus ligger delad 33e plats. Han delar den platsen med 41 andra komiker. Inte nån höjdare, men han har i alla fall min röst, det är alltid något. Man får ju ha i åtanke att ingen i England vet vem han är. Och det är ju faktistk 41 andra komiker som bara fått en röst... Hade det varit en undersökning i Sverige, så hade han legat i topp! Tro mig!!

På återseende!!

Nu är det på gång!

Idag har jag gjort det! Jag har bokat biljetten... En enkel biljett till Southampton!! Jag mår illa, jag är nervös, jag skakar och jag vet inte riktigt om det är för att det håller på att gå in att jag verkligen ska packa ihop min lägenhet, flytta till ett nytt land och lämna det förflutna bakom mig på riktigt, eller om det är nåt annat. Nu tänker du säkert "ånger", men det är det inte. Det är en sorts rädsla för att nåt ska gå fel. Tror jag... "Mitt lilla äventyr" kommer sätta fart den 31 juli! Jag var så upp i varv när jag skickade mail om resan till Bex i England, så det blev lite tokigt... Jag skrev att jag kommer över 31 augusti och att min mamma, moster och Rebecka kommer att åka hem igen så sent som den 5 juli. Hon blev lite fundersam och hoppades att jag hade fått fel på datumen. En sak är säker, att även om biljett-bokar-grejor brukar varna när det inte passar ihop, så känner jag mig helt plötsligt så osäker att jag måste gå in och titta på mina mail för att verifiera för mig själv att jag har satt rätt datum...

Puh, allt var rätt, 31 juli till 5 augusti... Nu undrar jag bara varför mina mail om bokningarna på bussbiljetterna inte kommer. Känner mig lite nervös för det också. Håll tummarna att allt går som det ska och att jag inte gjorde nåt tokigt när jag bokade...

Annars har dagen varit soft. Det har varit lite solande, men solen gick i moln och vägrade komma fram. Så jag gick in igen. Tittade lite på tv, tvättade lite lakan och sen blev det lite matlagning. Somnade i soffan och vaknade för en stund sen. Jodå, allt är som det ska här hemma igen. Imon är det träning, shopping och grillkväll som gäller. Och hämta min lilla MP3 på gymmet... Fredag är det fotografering som gäller! Det ska tas kort till pass, gymkort, studentid-kort och massa andra kort... Gillar inte att fotas, så jag ska passa på att ta massa kort på en gång, så slipper jag göra det på länge igen!

Nu ska jag titta på tv, softa, ta en dusch och sen gå och lägga mig! Mm..

Ha det gott!
Kram kram

tisdag 5 juni 2007

Fundering i natten....

Nä, jag kom inte så långt... Jag skulle ju bara titta in och se om mina favoritbloggar fått tillskott sen jag läste sist. Silverfisken har nog gått och lagt sig och sover förhoppningsvis gott. Men jag trillade vidare in på hans gamla krönikor i VeckoRevyn,och den får mig att tänka till. Ofta när man läser vad Silverfisken skriver, så börjar man tänka lite. Jag älskar att läsa det han skriver och jag hoppas verkligen att det blir en bok nån gång snart. Hur som helst, jag läser krönikan och den får mig att fundera över mitt eget liv. Har jag levt, eller har jag bara varit, tagit syre som kunde gått till bättre behövanden, eller finns det nån mening med mitt liv? Och visst finns det? Det finns resor, upplevelser, minnen, skratt och gråt, kärlek och hat. Det finns misstag och framgångar och så himla mycket mer. Och mer ska det bli...

Det var bara en parantes i natten liksom...


Sov gott!
Kramar på dig, du tappre läsare!

Tack, du ärliga människa!

Det finns ärliga människor. Som mamma sa, antagligen så är 9 av 10 ärliga och lämnar tillbaka eller lämnar in saker som inte tillhör dom. Men man tar tyvärr nästan förgivet att folk är oärliga och tar saker som inte är deras om dom får chansen. I det här fallet kanske dom såg hur svettig min MP3 var och knappt ville ta i den med tång, men ändå... Själv är jag så ärlig, så jag skulle aldrig få för mig att ta något som inte tillhör mig. Jag har i och för sig tagit pengar som inte tillhör mig, som jag hittat på gatan och så. Fast hade jag sett vem som tappat dom, så hade jag ju sagt till... Jaja, hur som helst, fick ju vrålpanik och insåg att det var till att köpa en ny... Så jag ut på internet och kolla priser och så. Jag hade inte en tanke på att ringa gymmet och fråga om dom hade fått in en MP3-spelare. Rebecka sa att jag får kolla nästa gång jag är på gymmet, Thompe tyckte att jag skulle kolla med gymmet. Jag kollade på klockan och insåg att jag kanske skulle hinna ringa. Och jomenvisst, klockan var ju bara 20.58! Jag skulle hinna! Så jag ringde. Och jag blev sååååå glad när jag hörde att det var en snäll själv som lämnat in min lilla MP3!! Synd man inte vet vem som lämnat in den, men om nån ger sig till känna, så ska jag bjuda på en Gainomax som tack! Inte mycket, men det är i alla fall något...

Nu ska jag nana... Boken kallar!
Sov gott och
Kram kram

På språng...

Så var det tisdag förmiddag. Jag vet inte vad som hänt, men jag sover ca 9-10 timmar numera... Undrar om det kan bero på att jag inte sov hejdlöst finemang i England? Jag förstår inte hur dom kan sova på fjädrarna i sina sängar! Kanske är det därför som dom är lite runda, många av dom. Då fungerar ju överflödet som bäddmadrass... Lite elakt, men det är den enda förklaringen jag kan komma på. Men i november, så kommer IKEA att börja sin onlineförsäljning till Southampton och då ska det köpas en bäddmadrass till min lilla 90-säng! Sådeså!! Dom funderade på att bygga ett IKEA i Southampton, runt hörnet från det STORA shoppingcentrat West Quay. Men dom beslöt sig för nåt annat som jag inte la på minnet. Jag blev så upprörd när jag hörde att det inte blev IKEA, så jag glömde resten... Tänk om dom valt det stora varuhuset från Sverige, så hade man kunnat få köttbullar och potatis med brunsås och lingonsylt när man ville och man kunde köpa svenskt godis och andra svenskheter! Men, men, det får vara... Jag hittade i alla fall lösgodis från Karamellkungen, eller CandyKing, som det heter där. Det är alltid något!

Annars så rullar livet på.. Dock känns det som jag verkligen gör rätt. Jag vill härifrån och helst hade jag betalt nån annan för att ta hand om det som ska göras i min lägenhet, men jag har inte råd, så jag får göra det själv... Jag har en känsla i kroppen som jag inte kan förklara, men jag gillar den inte... Jag vet inte alls var det är, det är ju bara en känsla. Jag fick den i går morse och det har bitit sig fast. Hoppas den går över, för den är inte kul att bära omkring på...

Nu blir det snabb dusch, på med kläderna och iväg för lunch med mor.

Ha det bra!
Kram kram

måndag 4 juni 2007

Ännu en måndag till historien!

Hemma igen... Så tokigt det känns... Det har tvättats och det har packats upp saker och så var jag på besök hos arbetsförmedlingen. Behöver inte gå dit mer, lite positivt med att jag ska iväg. Slippa gå dit och dra lögner om att jag söker sååå många jobb. När man har fått Nej tack på två intervjuer för att man ska iväg, så tappar man lätt suget... Nu vet jag heller inte om det finns tid för ett jobb. Ska ju packa en hel lägenhet. För dom som aldrig har flyttat, så kan jag bara säga att det tar längre tid än man tror att packa ihop en lägenhet! Det känns som man inte har några grejer. Men bara kökets innehåll tar en evighet och lite till att packa ner i kartonger. Hur som helst. Jag hade tid förra veckan, men numera har man inte en låst tid att gå dit, utan man får en vecka på sig att anmäla sig till rapportering inför sin handledare. Jag hann precis, eftersom idag var sista dagen för min rapportering, så jag hann precis! Jag gjorde mig iordning och gick ner till stan, för att se en lapp på en låst dörr där det står att dom flyttade i förra veckan. Vart dom flyttade? Jodå, till andra sidan gatan från där jag bor!! Svor när jag gick ner för trappan, ett samtal senare så var det över. För att ytterliggare dämpa irritationen över att dom flyttat, så åt jag på McD. Jajamän, visst gjorde jag det! Hade tänkt äta lite nyttigare, en räkmacka på Espresso House. Men nop, Arbetsförmedlingen fick mig att trösta mig med McD!

Skit samma. Nu sitter jag här och läser ikapp mig på lite bloggar. På vägen hittade jag två nya bloggar, som numera ligger i Blog-mappen där alla bloggar jag måste läsa ligger. Nu läser jag 24 bloggar. Fast inte alla uppdateras så ofta. Det är typ bara 10 som skriver varje dag, minst ett inlägg. Får se sen när jag inte har samma tidsram att läsa bloggar på, vilka som får ligga kvar.

Det har kollats på biljetter tillbaka till England också. Det lutar åt 31 juli eller 1 augusti. Moster har tillkommit i resesällskapet! Så nu är vi fyra som ger oss av. Det blir lite negerpojke-historia av det. Nej, inget rasistiskt så, jag hänvisar till Agatha Christie´s Tio små negerpojkar där dom försvinner en efter en. Jag lämnas kvar i Southampton, Rebecka pyser eventuellt till Birmingham eller London. Mamma och moster stannar till söndagen. Åh, vad det ska bli kul att få visa dom lite av vad jag har pratat så mycket om!!

Nu ska jag dock hoppa in i duschen, slänga mig i sängen och läsa, läsa, läsa i min bok, så den tar slut och jag kan börja på nästa. Det är det som är lite jobbigt att ha så många böcker att läsa, man vill bara att dom tar slut, så man kan börja på nästa!

Sov gott nu!
Kram kram

En aningen irriterad, kanske....

söndag 3 juni 2007

Hej igen!

Ojojojoj! Gissa om jag har saknat min blogg?! Har ju haft så mycket att berätta! Jag kommer att ta lite åt gången, efterhand jag kommer ihåg det. Jag menar, jag har ju varit med om ganska mycket de senaste dagarna.
För att börja med skolan, som jag har hört ska vara ett socialistbygge från 60-talet. Jag vet inte om dom hade så fräscha och moderna byggen på 60-talet, men jag tyckte det var helt okej. Fräscht och så. I och för sig håller dom på att bygga om, men det ska vara klart efter sommaren nu, så jag och min klass kommer få helt nya lokaler med helt nya maskiner att få lära oss att lära ut på! Ska bli riktigt spännande! Den källan som jag fått uppgifterna om socialistbygge, studerar numera på skolan. Jag undrar vilken kurs och i vilka byggnader han håller till. Jag kan hålla med om att gymmet på en sisådär 25-30 kvadratmeter inte var mycket att hurra för, men man får rabatt på andra gym om man är medlem och man får billigare massage och sånt. Och det kan jag behöva! Och visst, heltäckningsmatta känns lite 60-70-tal, men det är ändå England. Dom är lite efter när det kommer till det där... Jag har aldrig påstått att England är ledande på levnadsstandard. Det får man liksom ändå ha i åtanke, att om det finns två-glas, så är det alltid något. Tre-glas i fönstren är inte att tänka på, inte ens i dom mest nybyggda husen. Inga jag har sett i alla fall...
Jag vet inte vad det är, men jag gillar det. Jag stortrivs verkligen i England. Det var med sorg i hjärtat jag åkte hem idag. Men så jobbigt var det inte ändå, jag vet ju att om två månader går flyttlasset för dom närmaste tre åren!

Bex var fantastisk! Hon hjälpte till så gott hon kunde från sitt jobb, där hon varit ensam hela veckan... Jag hittade runt ganska bra på egen hand. Efter hand kommer jag ju att utforska mer och mer, men just nu höll jag mig till city. Vi tog även en runda till Portsmouth igår. Och sån tur vi hade som sprang på Strongest man competition for Southern England!! Ujuj, det var stora killar. Har ju sett några av dom nordiska stora männen på Fitness Festivalen! Men man kan liksom inte ta in hur stora dom egentligen är... Har några halvtaskiga foton på vinnaren, som kommer upp på bloggen imon. Då även foton på mina blivande husdjur, Taro och Smicha, kommer att visas upp. Självklart kommer jag sakna mina bäbisar, men dom kommer få det super hos J, så jag är inte orolig. Men jag har fått två substitut som kommer ta hand om den största saknaden. Vi har kommit bra överrens dom senaste dagarna och dom har sovit bredvid mig på nätterna och tagit hand om mig.

Hmm, vad har hänt mera... Det har varit en upplevelse som heter duga! Men det var skönt att jag åkte över, även om jag egentligen inte hade råd... Tack mamsen, för att jag fick låna pengar till biljetten! Jag vet nu att jag gör rätt, ingen tvivlan om det! Det här är precis vad jag behöver!

Jag kommer att återkomma till den här resan i kommande blog-inlägg, eftersom jag inte riktigt har koll på allt just nu. Är såååå trött och alla minnen och intryck ligger huller om buller.

Nu ska jag ringa mamsen och säga hej hej och prata lite om vad som hänt dom senaste dagarna. Jag hoppas att hon kommer med över när jag flyttar, det hade varit kul att hon får se var jag ska bo, vem jag ska bo med och att jag blir väl omhändertagen av alla! Se vart jag ska plugga och hur staden är. Rebecka följer med och det känns helt jättebra! Inte bara för jag får hjälp med packningen och så, men att få visa lite vart jag ska ta vägen... Jag vill ju dela med mig! Och ni som läser bloggen, kommer få insyn i hur mitt nya liv kommer utveckla sig! Bilder och filmsnuttar(om jag kan lära mig lägga in det, vill säga..) och sånt!

Men för nu är det nattinatt och stora kramar!!